Cum te poate ajuta cartilajul de rechin?

Se spune despre rechini că sunt specia cu cele mai puține șanse de a suferi vreodată de cancer, de vreo tumoare sau de anumite inflamații. Sunt o specie ferită de foarte multe afecțiuni, iar acest lucru  se datorează sistemului lor imunitar puternic și a capacității lor incredibile de vindecare a rănilor și leziunilor.

De-a lungul anilor, acest lucru a atras atenția oamenilor de știință, care au descoperit că sursa rezistenței la afecțiuni și capacitatea incredibilă de vindecare provine din cartilajul rechinilor. Ulterior, s-a descoperit și că acesta poate fi util și oamenilor, iar beneficiile pe care consumul de suplimente cu cartilaj de rechin le aduce organismului sunt valoroase.

Ți-am stârnit curiozitatea? Continuă să citești articolul și află mai multe informații relevante despre cartilajul de rechin și cum contribuie suplimentele de acest tip la menținerea sănătății tale.

Știai că...?

Rechini nu au oase sau măduvă osoasă, scheletul acestora fiind format din cartilagii. Despre rechini se mai cunoaște și faptul că supraviețuiesc de milioane de ani, iar acest lucru se datorează organismului lor, adaptat să reziste.

Suplimentele cu cartilaj de rechin vin cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Poți consuma cartilaj de rechin capsule pentru articulații, ligamente sau tendoane sănătoase sau pentru ameliorarea simptomelor provocate de afecțiuni precum osteoporoza, artrită reumatoidă, goartroza sau conzartroză.

Cartilajul este un țesut conjunctiv elastic și rezistent, care intră in structura unor componente ale organismului. Cartilajul de rechin a devenit obiectul a numeroase studii și cercetări. Acest lucru se datorează nutrienților și a celorlalte substanțe pe care cartilajul de rechin le are în compoziția sa. Cartilajul de rechin este benefic în prevenirea afecţiunilor sistemului osos, menține sănătatea articulațiilor, a tendoanelor și a ligamentelor, stimulează producţia de colagen.

Vom prezenta, pe larg, toate beneficiile în cele ce urmează, dar haide să aflăm care sunt nutrienții care se regăsesc în cartilajul de rechin.

Ce substanțe se află în structura cartilajului de rechin?

Cartilajul de rechin are în compoziția sa numeroase substanțe benefice pentru organismul uman. Are un conținut bogat de vitamine și minerale precum: zinc, fier, potasiu și vitamine B. De asemenea, în cartilajul de rechin se regăsește și colagenul, proteina responsabilă pentru fermitatea și elasticitatea pielii și protejarea articulațiilor.

Alte 3 substanțe importante care fac parte din structura cartilajului de rechin sunt glucozamina, condroitina și proteinele antiangiogenice.

Glucozamina este un compus care se regăsește în structura cartilajelor și a articulațiilor, fiind responsabilă cu menținerea sănătății acestora. Luată ca supliment, aceasta are efecte antiinflamatorii naturale, contribuind la ameliorarea durerilor articulare.

Condroitina este tot un compus care se regăsește în cartilajul din jurul încheieturilor. Aceasta substanță este foarte eficientă în reducerea durerilor articulare. Ca supliment, de obicei se recomandă administrarea împreuna a glucozaminei și a condroitinei, pentru un efect sporit.

Proteinele antiangiogenetice sunt substanțe despre care se consideră că sunt anticancerigene eficiente. Aceste proteine inhibă crearea unor noi vase de sânge cu care tumorile se hrănesc, fiind eficiente în prevenirea cancerului.

Care sunt principalele proprietăți ale cartilajului de rechin?

● Protejează oasele, articulațiile, tendoanele, ligamentele și cartilajele

Principalul beneficiu al consumului de suplimente cu cartilaj de rechin este, fără îndoială, contribuţia la menținerea sănătății sistemului osos și articular. Acest lucru se datorează conținutului bogat de minerale, colagen și, bineînțeles, celor două substanțe glucozamină și condroitină.  Cartilajul de rechin este recomandat în tratarea anumitor afecțiuni articulare și osoase precum artrită, artroza și osteoporoză.

● Proprietăţi antitumorale

Datorită conținutului bogat de proteine antiangiogenetice din structura cartilajului de rechin, acesta este considerat un adjuvant cu un potențial enorm de inhibare a tumorii cancerigene. Cartilajul de rechin poate fi util în combaterea cancerului cauzat de tumori care au nevoie de sisteme de vase noi de sânge pentru a supraviețui.

● Întărește sistemul imunitar

Conținutul bogat de vitamine și minerale din cartilajul de rechin contribuie la menținerea unui sistem imunitar puternic. De asemenea, scade considerabil riscul de apariție a afecțiunilor autoimune.

Cartilajul de rechin contribuie și la stimularea producției de colagen, susţine sănătatea unghiilor și conferă rezistență părului.

Dacă ai decis că merită să încerci suplimentele cu cartilaj de rechin, pe site-ul nostru găsești Cartimar Plus marca Marnys, un supliment complex, cu o concentraţie mare de cartilaj de rechin, îmbogățit și cu vitaminele C și B6.

Alege produsele noastre naturale și bucură-te de toate beneficiile acestora

-22%
Prețul inițial a fost: 162.00 lei.Prețul curent este: 127.00 lei. TVA inclus

Economisești 35.00 lei

-24%
Prețul inițial a fost: 99.71 lei.Prețul curent este: 75.71 lei. TVA inclus

Economisești 24.00 lei

-15%
Prețul inițial a fost: 163.70 lei.Prețul curent este: 139.10 lei. TVA inclus

Economisești 24.60 lei

1 thoughts on “Cum te poate ajuta cartilajul de rechin?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *