Citrat de magneziu – ce este și ce beneficii are?

Citrat de magneziu pentru oase sitem cardiovascular muschi si colon

Citratul de magneziu este un preparat de magneziu compus din combinarea sării și a acidului citric. Acesta este descris ca fiind un „laxativ salin” datorită capacității sale de a crește nivelul de apă și fluide din intestine și de a reduce constipația. Însă acesta este doar unul dintre multele beneficii pe care citratul de magneziu le are pentru organismul nostru. Haide să le descoperim pe toate în cele ce urmează.

De ce să folosești suplimente de magneziu?

Magneziu este un mineral care se regăsește din abundență în oasele și mușchii organismului uman. Contribuie, de asemenea, la peste 300 de reacții metabolice din corp. Este foarte important să suplimentezi nivelul de magneziu din organism cu citrat de magneziu sau orice altă sursă a acestui mineral pentru că lipsa de magneziu provoacă stări precum: insomnii, dureri de cap, amețeală sau spasme musculare.

Găsești citrat de magneziu pulbere, sub formă de capsule sau  lichid. Pentru o mai bună absorbție în organism, noi îți recomandăm magneziu lichid, sub formă de fiole. Pe site-ul nostru poți găsi fiolele MagVital, un supliment complex care conține sulfat, pidolat și citrat de magneziu cu b6, asigurându-ți doza zilnică necesară din acest mineral.

Cal mag produs vegan
On Sale
Sale!
%
Off
25
Save 25 lei
25lei
25%
25
lei
VEGAN
74.99 lei TVA inclus

Mai puțin de 2.50 lei per zi de tratament!

Magneziu vitahelp capsule 1
On Sale
Sale!
%
Off
23
Save 20 lei
20lei
23%
20
lei
VEGAN
67.00 lei TVA inclus

Mai puțin de 2.23 lei per zi de tratament!

Mag vital magneziu lichid combinatie unica din trei surse de magneziu
On Sale
Sale!
%
Off
19
Save 23 lei
23lei
19%
23
lei
VEGAN
Magvital forte lipozomal
On Sale
Sale!
%
Off
28
Save 45 lei
45lei
28%
45
lei
VEGAN
114.00 lei TVA inclus

Mai puțin de 3.80 lei per zi de tratament!

Principalele beneficii ale citratului de magneziu pentru sănătate:

1. Contribuie la tratarea constipației și curăță intestinele

Citratul de magneziu este un laxativ eficient. Datorită formulei sale chimice, citratul de magneziu ridică nivelul de apă din intestine. Acest lucru duce la lubrifierea tractului digestiv și combate constipația.

2. Susține buna funcționare a mușchilor și a sistemului nervos

Magneziul este un electrolit foarte important pentru mușchi și pentru celulele nervoase. Citratul de magneziu ajută organismul să se relaxeze, îmbunătățește calitatea somnului și crește rezistența la stres. De asemenea, combate spasmele musculare și relaxează musculatura.

3. Poate preveni pietrele la rinichi

Magneziul și calciul acționează împreună asupra organismului. Între aceste două minerale există o strânsă relație de sinergie deoarece magneziul transportă calciul în organism. În lipsa magneziului, calciul rămâne pentru prea mult timp în celule, provocând calcifiere. Studiile arată că 80% din cazuri, pietrele la rinichi sunt cauzate de un nivel ridicat de calciu și de lipsa magneziului. Așadar, citratul de magneziu reduce și previne acumularea de calciu din organism, menținând sănătatea rinichilor.

4. Benefic pentru sistemul cardiovascular

Magneziul este un mineral esențial pentru menținerea unui ritm cardiac normal. Un nivel optim de magneziu în organism asigură o presiune arterială normală și protejează împotriva afecțiunilor precum aritmie sau hipertensiune. Suplimentarea organismului cu citrat de magneziu menține sănătatea cardiovasculară.

5. Benefic pentru oase

Magneziul asigură o mai bună absorbție a vitaminei D în organism. Vitamina D contribuie la protejarea corpului de multe afecțiuni, printre care și osteoporoza. Vitamina D, magneziu, calciu și vitamina K ajută la menținerea unei densități osoase sănătoase.

Concluzie

Este foarte important să evităm apariția deficitului de magneziu. Pe lângă faptul că magneziul este vital pentru corp, carența de magneziu vine cu simptome foarte neplăcute, iar prea puține persoane își dau seama de unde provin acele simptome. Poți face acest lucru prin alegerea unor surse bogate de magneziu pe care să le incluzi în dieta ta sau prin suplimentarea cu produse de înaltă calitate.

Îți recomandăm variantele de magneziu lichid din gama Marnys. Acestea au o absorbție ridicată în organism și sunt extrem de eficiente.

Descoperă suplimentele noastre cu magneziu și vezi ce se potrivește nevoilor tale:

Cal mag produs vegan
On Sale
Sale!
%
Off
25
Save 25 lei
25lei
25%
25
lei
VEGAN
74.99 lei TVA inclus

Mai puțin de 2.50 lei per zi de tratament!

Mag vital magneziu lichid combinatie unica din trei surse de magneziu
On Sale
Sale!
%
Off
19
Save 23 lei
23lei
19%
23
lei
VEGAN
Magvital forte lipozomal
On Sale
Sale!
%
Off
28
Save 45 lei
45lei
28%
45
lei
VEGAN
114.00 lei TVA inclus

Mai puțin de 3.80 lei per zi de tratament!

Nesiomag magneziu 375 mg
On Sale
Sale!
%
Off
50
Save 43 lei
43lei
50%
43
lei
42.90 lei TVA inclus

Mai puțin de 1.43 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *