Celulita este un termen folosit pentru formarea de umflături asemănătoare mușchilor la nivelul pielii. Denumită popular și „coajă de portocală”, celulita poate afecta atât bărbații, cât și femeile. Este mult mai frecventă la femei, datorită distribuțiilor diferite ale grăsimii, mușchilor și a țesutului conjunctiv.
Între 80 și 90 la sută dintre femei pot prezenta simptome ale celulitei la un moment dat în viață. Celulita este mai răspândită în rândul persoanelor cu exces de grăsime, dar le poate afecta și pe cele cu o constituție mai subțire.
Probabilitatea apariției celulitei este mai mare după vârsta de 25 de ani, dar poate afecta și tinerii, inclusiv adolescenții.
AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ
Prețul inițial a fost: 194.98 lei.181.33 leiPrețul curent este: 181.33 lei. TVA inclusEconomisești 13.65 lei
Economisești 10.15 lei
Gradele celulitei
O scară de severitate a celulitei, publicată în 2009 de un grup de experți din Statele Unite ale Americii, diferențiază stările folosind trei grade:
Gradul 1 sau Gradul ușor: Exista un aspect de „coajă de portocală” și prezintă între 1 și 4 depresiuni superficiale și un aspect ușor „franjurat” al pielii.
Gradul 2 sau Gradul moderat: Presupune între 5 și 9 depresiuni de adâncime medie, în timp ce pielea pare afectată.
Gradul 3 sau Gradul sever: Se observă un aspect de „saltea”, cu 10 sau mai multe depresiuni profunde, iar pielea este puternic deteriorată.
Care sunt cauzele apariției celulitei ?
Deși nu s-a determinat o cauză exactă a apariției celulitei, se pare ca aceasta rezultă, cel mai probabil, dintr-o interacțiune dintre țesutul conjunctiv din stratul dermatologic, care se află sub suprafața pielii, și stratul de grăsime, care se află chiar sub el.
La femei, celulele grase și țesutul conjunctiv din acest strat sunt dispuse în poziție verticală.
Dacă celulele grase își fac vizibilă apariția în stratul de piele, acest lucru redă aspectul de celulită.
La bărbați, țesutul are o structură încrucișată, ceea ce poate explica de ce sunt mai puțin vizați de celulită, în comparație cu femeile.
Alți factori care favorizează apariția celulitei:
Factorii hormonali și vârsta
Hormonii joacă probabil un rol important în dezvoltarea celulitei. Estrogenul, insulina, hormonii tiroidieni si prolactina fac parte din procesul de producție al celulitei. O teorie spune că în cazul femeilor, pe masură ce estrogenul scade, odată cu debutul menopauzei, fluxul de sânge către țesutul conjunctiv al pielii scade de asemenea.
Circulația sangvină mai scăzută presupune mai puțin oxigen, rezultând o producție mai mică de colagen. De asemenea, celulele grase se extind pe măsură ce nivelurile de estrogen scad. Acești factori conlucrează și fac depunerile de grăsime mai vizibile.
Vârsta determină pielea să devină mai puțin elastică și mai subțire, ceea ce crește șansele de dezvoltare a celulitei.
Factorii genetici
Factorii genetici pot fi legați de procesele metabolice ale unei persoane, distribuția grăsimii sub piele, dar și de nivelurile circulatorii, elemente care pot influența în egală măsură riscurile de dezvoltare a celulitei.
Pentru a combate celulita și efectele acesteia, îți recomandăm să încerci un tratament cu colagen pentru celulită. Colagenul lichid hidrolizat de tip 1 și 3 este special creat pentru menținerea frumuseții pielii, părului și a unghiilor. Asigură hidratare și elasticitate pielii, fiind util ca remediu împotriva celulitei.
Economisești 8.05 lei