Ce Rol are Vitamina K2 pentru Sange?

Ce rol are vitamina k2 pt sange

Vitamina K2 este esentiala pentru mai multe tipuri de procese biologice normale, unul dintre care e coagularea sangelui. Litera K din numele vitaminei a fost luat din cuvantul German koagulation, a carui traducere e coagulare. Acest cuvant este termenul clinic pentru coagularea sangelui care este mediata pe de o parte de activarea trombocitelor.

Daca suferi de o deficienta de vitamina K2 sau de un numar scazut al trombocitelor, e posibil ca sangele tau sa se coaguleze anormal de incet sau chiar deloc, crescand riscul de a dezvolta sangerare severa sau necontrolata.

  • Coagularea sangelui

Cel mai obisnuit tip de coagulare a sangelui pe care il poti cunoaste e „crusta” care apare atunci cand sangele se incheaga pe suprafata pielii. Sangele se poate coagula si sub piele iar acest lucru poate fi vizibil ca o vanataie. Cheagurile de sange se pot forma si in interiorul vaselor de sange; daca aceste cheaguri blocheaza circulatia sanguina, ele pot cauza un atac de cord sau atac vascular cerebral.

  • Despre trombocitele din sange

Trombocitele sunt fragmente celulare care sunt necesare pentru coagularea sangelui. Trombocitopenia este termenul clinic pentru nivelul scazut al trombocitelor din sange. In mod normal, avem intre 150.000 si 450.000 de trombocite in fiecare microlitru de sange.

Daca numarul acestora scade foarte mult, la sa zicem 10.000 per microlitru de sange, creste riscul de a dezvolta trombocitopenia si sangerare care nu pot fi controlate.

Rolul vitaminei K2 si a trombocitelor in coagularea sangelui

Cheagurile se formeaza ca rezultat al reducerii numarului de trombocite si vitamina K2, o cascada in care fiecare proteina activeaza alta intr-un lant al semnalizarii al proteinelor. Rezultatul acestei cascade e activarea fibrogenului.

La contact cu aerul, de exemplu momentul in care o taietura este expusa la aer, trombocitele reactioneaza cu fibrogenul pentru a forma niste fibre groase numite fobrine. Fibrinele sunt cele care opresc sangerarea si blocheaza iesirea celulelor sanguine.

Important: Pentru a obtine toate beneficiile pe care ti le ofera Vitamina K2, ai nevoie de un produs cu o concentratie de minim 100mcg per capsula sau mai mult asa cum este stabilita in studiile clinice.

Vitamina K2 Mk7 din Gradina Sanatatii are o super concentratie de 200mcg per capsula, cea mai mare concentratie disponibila la ora actuala in Romania si iti poate oferi toate beneficiile acestei Super Vitamine.

Vitaminaa k2 si d3 din gradina sanatatii
Vitamina a lichida pentru vedere piele si sanatatea membranei mucoase
On Sale
Sale!
%
Off
39
Save 29 lei
29lei
39%
29
lei
VEGAN
46.00 lei TVA inclus

Mai puțin de 1.53 lei per zi de tratament!

Vitamina d lichida cu absorbtie rapida natural
On Sale
Sale!
%
Off
44
Save 31 lei
31lei
44%
31
lei
39.00 lei TVA inclus

Mai puțin de 1.30 lei per zi de tratament!

Vitamina e lichida antioxidant piele circulatie
On Sale
Sale!
%
Off
29
Save 23 lei
23lei
29%
23
lei
VEGAN
57.00 lei TVA inclus

Mai puțin de 1.90 lei per zi de tratament!

Vitamina k2 d3 lichida cu absorbtie rapida
On Sale
Sale!
%
Off
26
Save 23 lei
23lei
26%
23
lei
67.00 lei TVA inclus

Mai puțin de 2.23 lei per zi de tratament!

2 thoughts on “Ce Rol are Vitamina K2 pentru Sange?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *