🎉 De Ziua Copiilor, primești GRATUIT Multivitamine Lichide Super Kids la orice comandă de minimum 99 lei! 🎁 ! Folosește codul 1IUNIE

Ce este discopatia lombară și de ce majoritatea vârstnicilor se confruntă cu ea?

Ce este discopatia lombara

Durerile de spate sunt un fenomen cu care mai bine de jumătate din populație din populația lumii se confruntă măcar o singură dată în viață. Acestea îți fac apariția încă din tinerețe, din cauza posturii proaste pe care majoritatea dintre noi o avem atunci când stăm la birou, însă nu sunt atât de persistente. Odată cu vârsta, durerile se mută în partea de jos a spatelui, se intensifică și, cel mai probabil, vor persista pentru o perioadă mai lungă de tip. Durerea de spate joasă este cunoscută sub denumirea medicală de discopatie lombară.

Hai să aflăm ce este discopatia lombară, care sunt cauzele și factorii care duc la apariția acestei afecțiuni, cum se manifestă și cum putem remedia durerile intense de spate

Ce este discopatia lombară?

Să vorbim, în primul rând, despre coloana vertebrală. Coloana este alcătuită dintr-o serie de  segmente mobile, amplasate una peste cealaltă și despărțite printr-un disc intervertebral. Aceste segmente se numesc vertebre. Discurile intervertebrale acționează ca o pernă, adică preia toate șocurile la nivelul coloanei. Termenul de discopatie se referă la orice deteriorare a discurilor intervertebrale

Există mai multe tipuri de discopatie, discopatie cervicală, discopatie toracală și, nu în ultimul rând discopatia lombară. Discopatia lombara apare în momentul în care discurile intervertebrale din zona lombară, adică zona joasă a spatelui, încep să se deterioreze. Acestă zona este cea mai predispusă la discopatie, din cauza faptului că face legătura între două zone. 

Cauzele discopatiei lombare

Principalele cauze ale discopatiei lombare

Discopatia lombară apare, în principal, odată cu înaintarea în vârstă. Discurile intervertebrale rețin o anumită cantitate de apă, iar asta pentru a fi flexibile. Pe măsură ce îmbătrânim, această cantitate de apă se reduce, discurile devin mai rigide, iar astfel apar durerile. 

De asemenea, există și alte cauze care pot contribui la instalarea discopatiei lombare: 

  • efort fizic (exagerat sau executat incorect, care poate provoca traumatisme)
  • obezitate (o greutate mai mare înseamnă o mai mare presiune pentru coloana vertebrală)
  • accidentarea (traumatisme la nivelul coloanei)
  • sedentarismul 
  • adoptarea unei poziții incorecte pentru un timp îndelungat. 

Cum recunoști discopatia lombară?

Discopatia lombară nu e o simplă durere de spate și atât. În cazul discopatiei lombare, simptomele sunt mult mai serioase și trebuie tratate ca atare. Iată cum poți recunoaște o discopatie lombară: 

  • Durerea de spate se intensifică atunci când stai în șezut. Acest lucru se datorează faptului că presiunea exercitată asupra discurilor lombare crește când stai în această poziție. 
  • Durerea se intensifică odată cu mișcările bruște sau efortul mai intens. De exemplu, simți o durere mult mai mare atunci când răsucești trunchiul sau când ridici greutăți. 
  • Nu vei simți o durere atât de intensă în momentul în care mergi sau stai culcat. 
  • Durerea severă apare în perioade intermitente. Intensitatea durerii variază, vor fi perioade în care durerea va fi suportabilă și perioade în care durerea va fi foarte intensă, afectând partea inferioară a spatelui, dar și fesele și coapsele. 
  • Durerea poate fi însoțită și de senzația de amorțeală, furnicături sau slăbiciune musculară.  Acestea apar atunci când rădăcina nervoasă este afectată. 
Simptomele discopatitei lombare

Colagenul de tip 2 eficient pentru discopatia lombară

Discul intervertebral este alcătuit dintr-un inel fibros și un nucleu pulpos. Atât inelul cât și nucleul au în compoziția loc colagen de tip 1 și 2. Nucleul pulpos este elementul central al discului intervertebral, cu un conținut ridicat de apă, proteoglicani și colagen de tip 2. 

Un supliment cu colagen de tip 2 poate contribui eficient la reducerea intensității durerilor resimțite din cauza discopatiei lombare. Astfel, îți recomandăm suplimentul din Grădina Sănătății, Joint Support, un produs cu o concentrație bogată de colagen de tip 2 (5000 mg) și alte ingrediente cu un puternic efect antiinflamator, precum glucozamina, condroitina, MSM, L-carnitina, turmeric, Ceai verde și multe alte vitamine. 

Nu lăsa durerea de spate să te supere. Descoperă toate beneficiile suplimentului Joint Support și convinge-te că este alegerea potrivită:

-14%
Prețul inițial a fost: 145.00 lei.Prețul curent este: 125.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-12%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 250.00 lei.Prețul curent este: 220.00 lei. TVA inclus

Economisești 30.00 lei

-9%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 219.00 lei.Prețul curent este: 199.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-15%
Prețul inițial a fost: 199.99 lei.Prețul curent este: 169.99 lei. TVA inclus

Economisești 30.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *