Ce este ginkgo biloba şi ce beneficii are?

Ce este ginkgo biloba şi ce beneficii are?

Una dintre cele mai vechi specii de arbori vii este ginkgo biloba. Este de asemenea unul dintre cele mai alese suplimente de către consumatorii din Europa şi din Statele Unite.

Ginkgo Biloba a fost cultivat timp de mii de ani deoarece are numeroase beneficii.

Ca plantă medicinală, este celebră pentru că ne ajută cu memoria de scurtă durată, dar este bun şi pentru tratarea alergiilor, a depresiei, a calităţii circulaţiei şi multe altele. Se spune despre el că este un copac magic.

Datorită proprietăţilor sale, ajută persoanele care au mereu mâinile şi picoarele reci, care au dificultăţi cu reţinerea informaţiilor, sau orice altă afecţiune a creierului.

Senzaţia pe care o primim în urma tratamentului este un efect revigorant asupra întregului sistem nervos.

În urma studiilor, au fost găsite de către oamenii de ştiinţă 40 de componente care alcătuiesc planta ginkgo biloba. Dintre care, numai două sunt considerate medicinale.

Este vorba despre terpenoidele şi flavonoidele. Cele din urmă sunt considerate antioxidanţi pe bază de plante şi studiile arată că se ocupă cu protejarea muşchiului inimii, a retinei, a vaselor de sânge şi a nervilor. Despre terpenoide se spune că se ocupă de îmbunătăţirea circulaţiei sângelui datorită reduce lipicitatea trombocitelor şi ajută vasele de sânge să se dilate optim.

Ce întrebuințări are?

Ginkgo biloba - ce întrebuințări are?

Sunt multe atribuţii pe care le poate avea în îmbunătăţirea sănătăţii folosind un remediu natural. Datorită diversităţii întrebuinţărilor sale, fiind benefic pentru întregul organism, poate fi considerat un superaliment. Beneficiile sale sunt legate de sănătatea creierului, a inimii, a pielii şi a sănătăţii mentale.

De mult timp ştim se ştie de ginkgo biloba. Aşadar, s-au făcut deja numeroase studii care-i demonstrează eficacitate în rezolvarea anumitor probleme şi în îmbunătăţirea sănătăţii. Aflaţi în continuare mai multe despre beneficiile pe care ginkgo biloba ni le poate aduce.

Ne poate ajuta cu anxietatea

Reuşitele suplimentelor cu Ginkgo Biloba contra anxietăţii au fost dovedite de un studiu. Conform acestui studiu, persoane care au consumat o cantitate de 480 grame de Ginkgo Biloba pe zi, 45% dintre persoane au observat o reducere a simptomelor anxietăţii.

Un alt studiu arată că s-au văzut rezultate în vederea reducerii simptomelor anxietăţii după patru săptămâni de utilizare.

Ne ajută cu vederea

Ginkgo Biloba ajută la tratarea bolilor oculare. De fapt, proprietăţile sale naturale acţionează ca antioxidanţi şi duc la o îmbunătăţire a circulaţiei sângelui. Asta ajută la reducerea degenerării retinei.

Un studiu de dimensiune mică a demonstrat că persoanele care au afecţiunea glaucom, după ce au luat ginkgo zilnic (120mg), pentru 8 săptămâni, au observat că li s-a îmbunătăţit vederea.

Produse premium cu ginkgo biloba pentru sanatate

-67%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 105.00 lei.Prețul curent este: 35.00 lei. TVA inclus

Economisești 70.00 lei

-72%
Prețul inițial a fost: 199.00 lei.Prețul curent este: 55.00 lei. TVA inclus

Economisești 144.00 lei

-25%
VEGAN
-25%
VEGAN

Ginkgo Biloba este un puternic antioxidant

Asta ajută nivelurile ridicate de flavonoide şi terpenoide să scadă, dar este de asemenea util în neutralizarea efectelor radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt definiţi ca particule care sunt foarte reactive şi pe care le produce organismul atunci când au loc funcţiile metabolice obişnuite. Alte surse de radicali liberi sunt poluarea şi lumina soarelui.

De exemplu, atunci când are loc transformarea nutrienţilor în energie sau în cazul detoxifierii. Totuşi, pot şi să deterioreze ţesuturile sănătoase, ceea ce duce la accelerarea procesului de îmbătrânire şi la dezvoltarea bolilor.

Odată cu înaintarea în vârstă, corpul nostru nu mai ne apără la fel de eficient de radicalii liberi. Aceştia ne atacă celulele creierului, iar asta poate fi o cauză a pierderii memoriei. Ginkgo biloba ajută în apărarea contra acestor radicali liberi.

Ne îmbunătăţeşte memoria şi previne declinul

Ginkgo biloba

Pentru a se demonstra eficienţa lui Ginkgo Biloba în diverse contexte, s-a testat şi dacă într-adevăr această plantă are capacitatea de a ne ajuta cu memorie.

După ce au fost realizate 21 de studii, s-a făcut o revizuire a acestora şi s-a demonstrat că alături de medicina convenţională, persoanele care au Alzheimer sub o formă uşoare au avut o creştere a capacităţilor funcţionale.

Alte patru studii au fost revizuite, iar atunci când a fost utilizat timp de 22-24 de săptămâni, s-a constatat că a avut loc o reducere majoră a unora dintre simptomele care sunt asociate cu demenţa.

Rezultatele favorabile pot fi cauzate de faptul că ajuta la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui către creier.

Chiar dacă nu au fost realizate încă suficient de multe studii, cele care s-au efectuat până acum arată că rezultatele sunt pozitive.

Ginkgo ajută circulaţia sângelui

Ne îmbunătăţeşte circulaţia sângelui deoarece dechide vesele de sânge şi ajută sângele să nu mai fie la fel de lipicios. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că Ginkgo are anumiţi compuşi care se numesc terpenoizi. Datorită acestor compuşi i s-a făcut asocierea cu sănătatea ochilor şi a venelor.

A fost descoperit faptul că sunt în creştere nivelurile de oxid nitric atunci când consumăm ginkgo biloba. În procente, creşterea oxidului nitric a fost de 12%.

Un studiu clinic demonstrază că circulaţia sângelui este îmbunătăţită astfel. Motivul este că oxidul nitric este responsabil pentru asigurarea dilatării corespunzătoare a vaselor de sânge.

Atunci când se îmbunătăţeşte dilatarea vaselor de sânge este îmbunătăţită şi circulaţia sângelui.

Ajută la remedierea depigmentării

Un alt beneficiu pe care Ginkgo ni-l aduce este capacitatea sa de a ne ajuta cu depigmentarea. De fapt, planta conţine un inhibitor puternic al tirozinazei (enzimă responsabilă în dezvoltarea pigmentului în piele). De aceea, dacă aplicăm extractul de ginkgo pe piele îi oferă un aspect iluminat.

Ginkgo este astfel potrivit atât pentru cei care au probleme cu pigmentarea şi îşi doresc să îşi aibă un ten mai deschis.

Concluzie

Ginkgo biloba este o plantă miraculoasă care aduce mai multe beneficii corpului nostru. Ne ajută creierul să funcţioneze mai bine, circulaţia sângelui ne este îmbunătăţită şi ne ajută să avem în general o stare de spirit mai bună. Este perfect pentru persoanele care preferă varianta naturală.

Recomandările noastre

Dacă beneficiile descrise mai sus v-au făcut să ajungeţi la concluzia că doriţi să încercaţi ginkgo biloba, noi avem sub formă de capsule, fabricat în Spania şi 100% natural. Perfect pentru a te bucura de toate beneficiile pe care planta ginkgo biloba le are de oferit.

GINKGO – 100% Natural

-68%
Prețul inițial a fost: 85.00 lei.Prețul curent este: 27.50 lei. TVA inclus

Economisești 57.50 lei

-26%
Prețul inițial a fost: 132.00 lei.Prețul curent este: 98.00 lei. TVA inclus

Economisești 34.00 lei

-26%
VEGAN
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 156.00 lei.Prețul curent este: 116.00 lei. TVA inclus

Economisești 40.00 lei

-18%
Prețul inițial a fost: 141.00 lei.Prețul curent este: 116.00 lei. TVA inclus

Economisești 25.00 lei

  • https://www.mountsinai.org/health-library/herb/ginkgo-biloba
  • https://ift.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1750-3841.2007.00597.x
  • https://www.bensnaturalhealth.com/blog/general-health/benefits-of-ginkgo-biloba/
  • https://www.tuasaude.com/en/ginkgo-biloba/
  • https://www.tinnitusformula.com/library/gingko-biloba-and-your-health/
  • https://pharmeasy.in/blog/ayurveda-uses-benefits-precautions-side-effects-of-ginko-biloba/
  • https://www.healthline.com/nutrition/ginkgo-biloba-benefits
  • https://www.healthline.com/health/ginkgo-biloba-benefits
  • https://www.five-elements.co.nz/blogs/news/benefits-of-ginkgo-for-the-skin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *