🐰 EASTER SALE: Astăzi te bucuri de 13% EXTRA REDUCERE la toate produsele ! Folosește codul 13SALE. Ofertă limitată! 🐣

Cartilajul de Rechin: Beneficii, Utilizări și Suplimente

Se spune despre rechini că sunt specia cu cele mai puține șanse de a suferi vreodată de cancer sau de anumite boli inflamatorii. Sunt o specie ferită de foarte multe afecțiuni, iar acest lucru se datorează sistemului lor imunitar puternic și a capacității lor incredibile de a-și vindeca rănile și leziunile.

De-a lungul anilor, acest lucru a atras atenția oamenilor de știință, care au descoperit că sursa rezistenței la afecțiuni și capacitatea incredibilă de vindecare provine din cartilajul rechinilor. Ulterior, s-a descoperit că acesta poate fi util și oamenilor, iar beneficiile suplimentelor cu cartilaj de rechin pe care le oferă organismului sunt valoroase.

Află în cele ce urmează cât de benefic este cartilajul de rechin și cum contribuie suplimentele de acest tip la menținerea sănătății tale.

Știai că…?

Rechini nu au oase sau măduvă osoasă, scheletul acestora fiind format din cartilagii. Despre rechini se mai cunoaște și faptul că supraviețuiesc de milioane de ani, iar acest lucru se datorează organismului lor, adaptat să reziste.

Ce este cartilajul de rechin?

Cartilajul este un țesut conjunctiv elastic și rezistent, care intră in structura unor componente ale organismului. Cartilajul de rechin a devenit obiectul a numeroase studii și cercetări.

Acest lucru se datorează nutrienților și a celorlalte substanțe pe care cartilajul de rechin le are în compoziția sa. Cartilajul de rechin este benefic în prevenirea afecţiunilor sistemului osos, menține sănătatea articulațiilor, tendoanelor și ligamentelor și stimulează producţia de colagen.

Cartilajul de rechin are în compoziția sa numeroase substanțe benefice pentru organismul uman. Are un conținut bogat de vitamine și minerale precum: zinc, fier, potasiu și vitamine din complexul B.

De asemenea, în cartilajul de rechin se regăsește și colagenul, proteina responsabilă pentru fermitatea și elasticitatea pielii și protejarea articulațiilor. Alte 3 substanțe importante care fac parte din structura cartilajului de rechin sunt glucozamina, condroitina și proteinele antiangiogenice.

Glucozamina este un compus care se regăsește în structura cartilajelor și a articulațiilor, fiind responsabilă cu menținerea sănătății acestora. Luată ca supliment, aceasta are efecte antiinflamatorii naturale, contribuind la ameliorarea durerilor articulare.

Condroitina este tot un compus care se regăsește în cartilajul din jurul încheieturilor. Această substanță este foarte eficientă în reducerea durerilor articulare. Sub formă de supliment, se recomandă administrarea împreună cu glucozamina pentru un efect sporit.

Proteinele antiangiogenetice sunt substanțe despre care se consideră că sunt anticancerigene eficiente. Aceste proteine inhibă crearea unor noi vase de sânge cu care tumorile se hrănesc, fiind benefice în prevenirea cancerului.

Recomandari premium pentru oase, articulatii, tendoane, ligamente

-25%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 100.00 lei.Prețul curent este: 74.99 lei. TVA inclus

Economisești 25.01 lei

-32%
Prețul inițial a fost: 125.00 lei.Prețul curent este: 85.00 lei. TVA inclus

Economisești 40.00 lei

-17%
NOU!
Prețul inițial a fost: 198.99 lei.Prețul curent este: 164.99 lei. TVA inclus

Economisești 34.00 lei

Beneficiile cartilajului de rechin

Află în cele ce urmează ce beneficii aduce cartilajul de rechin organismului și ce utilizări are când vine vorba de menținerea sănătății.

Protejează oasele, articulațiile, tendoanele, ligamentele și cartilajele

Principalul beneficiu al consumului de suplimente cu cartilaj de rechin este, fără îndoială, acela de a menține sănătatea sistemului osos și articular. Acest lucru se datorează conținutului bogat în minerale, colagen, glucozamină și condroitină.  Cartilajul de rechin este recomandat în tratarea anumitor afecțiuni articulare și osoase precum reumatism, artrită, artroză și osteoporoză.

Are proprietăţi antitumorale

Datorită conținutului bogat de proteine antiangiogenetice din structura cartilajului de rechin, acesta este considerat un adjuvant cu un potențial mare de inhibare a tumorilor canceroase. Cartilajul de rechin poate fi util în combaterea cancerului cauzat de tumori care au nevoie de sisteme de vase noi de sânge pentru a supraviețui.

Întărește sistemul imunitar

Conținutul bogat de vitamine și minerale din cartilajul de rechin contribuie la menținerea unui sistem imunitar puternic. De asemenea, cartilajul de rechin scade considerabil riscul de apariție a afecțiunilor autoimune.

Contribuie la îmbunătățirea vederii

Mai multe studii arată că administrarea unui extract din cartilajul de rechin timp de 24 de săptămâni a dus la îmbunătățirea vederii în cazul persoanelor care suferă de degenerscență maculară asociată înaintării în vârstă.

Indicat în caz de diabet

Cartilajul de rechin poate fi folosit și în cazul persoanelor care suferă de diabet, întrucât specialiștii subliniază faptul că acest supliment poate preveni retinopatia diabetică, o complicație a diabetului care duce la deteriorarea retinei și, implicit, la afectarea vederii.

Ușurează simptomele date de psoriazis

O serie de cercetări sugerează faptul că un anumit extract de cartilaj de rechin ajută la îmbunătățirea aspectului pielii în cazul persoanelor cu psoriazis și reduce pruritul asociat acestei afecțiuni, atunci când este administrat pe cale orală sau este aplicat direct pe piele.

Indicat în caz de infecții virale sau bacteriene

Cartilajul de rechin are proprietăți antivirale și antibacteriene, fiind recomandat în combaterea virozelor și a infecțiilor bacteriene. Pe lângă suplimentarea cu cartilaj de rechin, se recomandă și adoptarea unui stil de viață sănătos, care să includă o dietă echilibrată și odihnă suficientă, pentru a permite organismului să se refacă mai repede atunci când luptă împotriva unui virus sau a unei bacterii.

Bun remediu în caz de infertilitate masculină

Utilizarea unui supliment pe bază de cartilaj de rechin ajută la eliminarea metalelor grele din corp și a estrogenilor artificiali, doi factori care duc adesea la apariția infertilității masculine. În cazul oligospermiei (număr scăzut de spermatozoizi) și a astenospermiei (spermatozoizi non-calitativi) se recomandă administrarea cartilajului de rechin împreună cu vitamina E.

Cartilajul de rechin contribuie și la stimularea producției de colagen, susţine sănătatea unghiilor și conferă rezistență părului.

Suplimente cu cartilaj de rechin

Pentru protejarea articulațiilor, tendoanelor și ligamentelor, îți recomandăm Cartimar Plus din gama Marnys, un supliment complex pe bază de cartilaj de rechin, vitamina C și vitamina B6.

Suplimentele cu cartilaj de rechin vin cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Poți consuma cartilaj de rechin capsule pentru articulații, ligamente sau tendoane sănătoase sau pentru ameliorarea simptomelor provocate de afecțiuni precum osteoporoză, artrită reumatoidă sau gonartroză.

În plus, Cartimar Plus aduce și alte beneficii organismului:

– susține sănătatea țesuturilor conjunctive;

– contribuie la ameliorarea durerilor articulare cauzate de bolile articulare;

– menține elasticitatea și mobilitatea articulațiilor;

– întărește sistemul imunitar;

– are proprietăți antivirale, antibacteriene și antitumorale;

– încurajează producția naturală de colagen a organismului;

– contribuie la eliminarea stărilor de oboseală și extenuare;

– îmbunătățește circulația sangvină;

– susține sănătatea părului și a unghiilor.

Înainte de a achiziționa un supliment cu cartilaj de rechin, îți recomandăm să citești cu atenție eticheta produsului. Optează ori de câte ori este posibil pentru un supliment cu ingrediente naturale, care nu conține organisme modificate genetic.

Dozaj

Dacă te-ai hotărât să folosești un supliment pe bază de cartilaj de rechin, discută cu medicul tău pentru a afla care este doza zilnică necesară, în funcție de problemele cu care te confrunți. Spune-i doctorului dacă iei și alte tratamente sau suferi de anumite afecțiuni, pentru a evita posibilele interacțiuni sau efecte adverse.

Interactiuni

Suplimentele pe bază de cartilaj de rechin nu se administrează în timpul unui tratament cu imunosupresoare, întrucât acestea activează sistemul imunitar. Cartilajul de rechin duce la scăderea efectului imunosupresoarelor, folosite adesea în urma unui transplant de organ.

Efecte secundare

Când este administrat pe cale orală, cartilajul de rechin poate cauza halenă, greață, vomă, dureri de stomac și constipație.

Sunt foarte rare cazurile în care există o reacție alergica la cartilajul de rechin, mai ales dacă alegi un supliment de calitate. Totuși, ia legătura cu medicul dacă după administrarea cartilajului de rechin te confrunți cu slăbiciune musculară, oboseală accentuată, amețeală, sete excesivă, urinări frecvente, tremuri sau schimbări de comportament (confuzie, nervozitate).

Aplicat direct pe piele, sub formă de unguent, cartilajul de rechin poate fi folosit până la 8 săptămâni, fără a da reacții adverse.

Precauții

Dacă ai diabet, boli de inimă, boli de rinichi, afecțiuni hepatice sau ai suferit recent o intevenție chirurgicală, discută cu medicul tău înainte de lua un supliment cu cartilaj de rechin.

Totodată, cartilajul de rechin nu este indicat în cazul persoanelor care au un nivel ridicat de calciu în organism (hipercalcemie), în caz contrar excesul de calciu din organism poate duce la apariția calculilor renali și a altor probleme de sănătate.

Concluzie

Cartilajul de rechin oferă beneficii importante organismului, de la menținerea sănătății articulațiilor până la îmbunătățirea vederii, întărirea sistemului imunitar și reducerea riscului de apariție a tumorilor canceroase. Un supliment calitativ cu cartilaj de rechin îți poate oferi toate aceste beneficii, fără riscul de apariție al vreunui efect advers.

Îți recomandăm Cartimar Plus, capsulele cu cartilaj de rechin din gama Marnys. Capsulele sunt îmbunătățite cu vitamina C și Vitamina B6, fiind un supliment 100%, calitativ și cu efecte benefice care se resimt imediat.

Dacă îți dorești un alt supliment care să îți fie de ajutor în schema de tratament, colagenul lichid este o alegere excelentă. Acestea conțin colagen, glucozamina și condroitină, elemente care se regăsesc și în cartilajul de rechin.

În Grădina Sănătății, găsești o gamă largă de suplimente pentru articulații și pentru tratarea și îngrijirea sistemului osteoarticular. Le găsești pe toate cu un click pe butonul de mai jos.

Suplimente premium cu Cartilaj de Rechin si nutrienti benefici pentru sanatate

-22%
Prețul inițial a fost: 162.00 lei.Prețul curent este: 127.00 lei. TVA inclus

Economisești 35.00 lei

-24%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 99.71 lei.Prețul curent este: 75.71 lei. TVA inclus

Economisești 24.00 lei

-14%
Prețul inițial a fost: 215.00 lei.Prețul curent este: 185.00 lei. TVA inclus

Economisești 30.00 lei

-15%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 163.70 lei.Prețul curent este: 139.10 lei. TVA inclus

Economisești 24.60 lei

Referințe

https://www.rxlist.com/shark_cartilage/supplements.htm

https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-909/shark-cartilage

https://www.webmd.com/drugs/2/drug-6513/shark-cartilage-oral/details

https://arhiva.bzi.ro/12-beneficii-ale-cartilajului-de-rechin-pentru-sanatate-1053500

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *