Cauți un arzător de grăsimi natural? Iată 6 sugestii

Kilogramele în plus ne dau constant bătăi de cap. Apelăm la tot felul de diete și programe intensive care să ne ajute să scăpăm repede și eficient de aceste kilograme. De asemenea, adesea apelăm și la mici trucuri precum suplimente diuretice și arzătoare de grăsimi cu ajutorul cărora să ne recăpătăm forma de altădată.

Venim în ajutorul tău cu câteva sugestii de arzătoare de grăsimi naturale care să îți faciliteze tot acest proces. Am pregătit pentru tine atât recomandări de suplimente cu arzătoare de grăsimi naturale precum acidul linoleic conjugat, cât și alimente care sunt extrem de benefice în acest proces. 

Ce sunt arzătoarele de grăsimi?

Ce produse se clasifică ca arzătoare de grăsimi? Cum ne dăm seama dacă un aliment poate fi considerat arzător de grăsimi? În primul rând să descoperim ce înseamnă un arzător de grăsimi și cum îl putem defini. 

Arzătoarele de grăsimi sunt denumite și suplimente „termogenice”. Produsele clasificate ca termogenice s-au descoperit a fi eficiente pentru procesul de ardere a grăsimii stocate în organism. Practic, aceste substanțe și alimente utilizează rezervele de grăsime ca sursă de energie. 

Conform studiilor realizate de Universitatea din Birmingham, termenul de „arzător de grăsimi” este folosit pentru a descrie un supliment care crește metabolismul grăsimilor și consumul de energie, slăbește absorbția grăsimilor, accelerează procesul de slăbire și creează schimbări care afectează benefic metabolismul grăsimilor. 

Eficiența arzătoarelor de grăsimi depinde de ingredientele active prezente în supliment, de dozaj și de răspunsul individului. Hai să descoperim care sunt cele mai folosite ingrediente active cu proprietăți termogenice. 

Ingrediente active comune

Cele mai comune și eficiente ingrediente active regăsite în suplimentele alimentare: 

  • Cafeina – studiile au demonstrat faptul că produsele care conțin cafeina pot contribui la pierderea în greutate. În cantități moderate, cafeina nu are efecte negative asupra organismului. 
  • Guarana – Extractul de guarana  este foarte folosit în suplimentele pentru slăbire. Aceasta are un conținut bogat de cofeină crește nivelul de energie, capacitatea de concentrare și contribuie la pierderea în greutate. 
  • Extract de ceai verde – Unul dintre cele mai populare și mai sigure ingrediente. Ceaiul verde ajută la scăderea în greutate prin faptul că reduce pofta de mâncare și îmbunătățește metabolismul.
  • Forskolin –  Adjuvant eficient în diete care promovează arderea grăsimilor. 

Cele mai bune arzătoare naturale

Dacă vrei să apelezi la arzătoare de grăsimi naturale, mai jos ai o listă cu 6 cele mai eficiente: 

1. Acid linoleic conjugat

Acidul linoleic conjugat este numele dat grupului de acizi grași cunoscuți ca acizi linoleici. Datorită faptului că este o grăsime nesaturată, organismul nostru nu o poate produce, deci trebuie să o obținem din mâncare. 

Acidul linoleic conjugat se regăsește în lactate, brânzeturi, vita sau unt. De asemenea, CLA se regăsește și în suplimente dedicate sportivilor precum complex de proteine sau formule pentru slăbit. 

Poate te întrebi cum pot acizii grași să te ajute să pierzi în greutate? Ei bine, studiile au demonstrat că acizii grași îmbunătățesc rezistența în timpul antrenamentelor, reduc apetitul și cauzează schimbări benefice în organismul nostru. Aceștia aduc beneficii în ceea ce privește metabolismul lipidelor și reduc inflamațiile. 

2. Boabele de cafea verde

Cafeaua verde și-a câștigat popularitatea în ceea ce privește eficiența în procesul de slăbire. Fiind unul dintre cele mai populare arzătoare de grăsimi naturale, acestea ajută organismul să ardă glucoza și grăsimile stocate în organism. De asemenea, după cum sugerează studiile, cafeaua verde poate reduce inflamațiile și contribuie la reglarea nivelului de insulină.  

3. Ceaiul verde

Cafeina în cantități moderate este benefică pentru organism. Una sau două cești de cafea pe zi îmbunătățește performanța fizică și ajută metabolismul. Totuși, poți consuma cafeina care provine din surse naturale, iar cea mai bună sursă este ceaiul verde. 

Cea mai bună modalitate de a beneficia de proprietățile ceaiului verde este să consumi matcha. Acesta ajută la concentrare, îți conferă energie și, de asemenea, te ajută să pierzi în greutate.

4. Suplimente și alimente cu proteină

Proteinele sunt mult mai sățioase decât carbohidrații, așadar senzația de sațietate va fi de lungă durată, fapt care te va opri să apelezi la gustări calorice. Consumul de proteine creează un efect de termogeneză în organism care face ca organismul să consume mai multă energie pentru a digera hrana.

Fie că vorbim de creștere în masă musculară, fie că obiectivul nostru este să pierdem din kilograme, proteinele nu trebuie să lipsească din alimentație. Studiile au demonstrat că un deficit caloric și o alimentație bogată în proteine este o modalitate practică și foarte eficientă de a slăbi.

Dacă țelul tău este slăbirea și arderea grăsimilor, consumă atâtea grame de proteine cât jumătate din kilogramele tale. Surse bune de proteine sunt următoarele alimente: proteina din zer, peștele și puiul.

5. Probioticele

Probioticele sunt bacteriile bune care se regăsesc în alimente și băuturi fermentate, dar și în suplimente cu probiotice. Aceste bacterii se regăsesc în sistemul gastrointestinal și au multe funcții benefice în organism. Acestea ajută la digestie, întăresc imunitatea, ba chiar contribuie la bunăstarea hormonală și la buna funcționare a sistemului nervos.

Consumul de probiotice este asociat cu pierderea în greutate. Persoanele care îți iau un aport optim din probiotice sunt mai puțini predispuși la obezitate. Alimentele precum iaurtul sau kefirul sunt surse bune de probiotice. 

6. Alimente arzătoare de grăsimi

  • Oțetul de mere: îmbunătățește funcția digestivă, reduce poftele și menține senzația de sațietate.
  • Uleiul de cocos: Datorită acizilor grași pe care îi conține, uleiul de cocos face ca organismul să ardă mai multe grăsimi pentru procesul de digestie 
  • Condimente: condimentele care încălzesc organismul pot crește abilitatea corpului de a arde grăsimile. Astfel, alimentele de acest tip reduc senzația de foame, normalizează nivelul glucozei și reduce pofta de dulce. Turmericul și scorțișoara sunt două dintre cele mai bune condimente de acest tip.
  • Fibrele: fibrele nu sunt digerate odată ce sunt consumate, deci senzația de sațietate va fi mult mai îndelungată. De asemenea, acestea absorb apa din organism și încetinesc procesul de digestie a glucozei, lucru care va încetini instalarea senzației de foame.

Dacă alegi bine alimente din dieta ta, acestea te pot ajuta să îți ușurezi procesul de pierdere în greutate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *