🌸Ofertă Limitată: Astăzi, ai 10% EXTRA REDUCERE la 👨‍👩‍👧‍👦 Pachete Speciale - Folosește codul 10PROMO 🌸

Beneficiile Curcuminului asupra alergiilor si astmului

Atunci cand sistemul imunitar functioneaza adecvat acesta protejeaza corpul de bacterii, virusi si alte potentiale pericole. Cu toate acestea, cand sistemul imunitar este supra activ, de exemplu ca in timpul unui raspuns alergic, poate fi dificil sa controlezi simptomele (stranut, secretii nazale si alte tipuri de discomfort).

Despre reactiile alergice si astm – factori declansatori si raspunsuri similare

In ultimele decenii numarul reactiilor alergice si ale astmului au crescut tot mai mult in tarile industrializate. Este greu de precizat daca acest lucru este cauzat de fatori declansatori din mediul inconjurator, schimbari in dieta alimentara sau modificari ale vremii. Cu toate acestea, ceea ce se stie sigur este ca aceasta problema este in crestere, iar curcuminul este investigat ca o posibila abordare terapeutica.

In cazul unui raspuns alergic corpul produce compusi care se ataseaza de celulele sistemului imunitar care poarta numele de mastocite. Atunci cand se intampla acest lucru mastocitelele elibereaza cantitati mari de histamina. Reactia histaminelor creeaza umflare si induce mai multa inflamatie, roseata si senzatia de mancarime.

Persoanele care sufera de rinita alergica, cunoscuta mai bine sub denumirea de febra fanului, stiu cel mai bine cat de problematice sunt discomforturile fizice provocate de eruptiile de sezon. In fiecare an tot mai multi adulti si copii sunt diagnosticati cu aceasta problema de sanatate. Si, desi aceste simptome sunt adesea categorisite ca simple alergii, oamenii sunt nevoiti sa foloseasca nenumarate medicamente pentru a le indeparta sau pentru a le trata.

Din pacate, acest metode neconventionale de a aborda conditiile respective aduc de obicei si nenumarate efecte secundare nedorite, printre care se enumera si senzatia de agitate, oboseala, ceata mentala si starea de iritabilitate.

Suplimente naturale pentru sanatate care contin curcumin

-39%
Prețul inițial a fost: 184.00 lei.Prețul curent este: 111.75 lei. TVA inclus

Economisești 72.25 lei

-25%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 163.00 lei.Prețul curent este: 123.00 lei. TVA inclus

Economisești 40.00 lei

-44%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 98.67 lei.Prețul curent este: 54.82 lei. TVA inclus

Economisești 43.85 lei

Pe langa alergiile de sezon cum este cea fata de polen, praful din casa este o cauza majora a problemlor respiratorii si ale suprasolicitarii sistemului imunitar. Pe langa faptul ca praful e o adevarata durere de cap, mai poate cauza si astm bronsic, dermatita atopica si rinita cronica. Doua dintre cele mai obisnuite specii de acarieni sunt responsabile de aproape 20 de grupuri diferite de alergeni. In momentul in care acesti alergeni interactioneaaza cu corpul nostru, sistemul imunitar raspunde prin eliberarea unei inundatii de citokine inflamatorii si alti markeri.

De exemplu, in timpul unui atac astmatic acesti markeri inflamatorii cauzeaza ingustarea si incordarea cailor bronhice. Inflamatia cauzeaza si mucus care face mai puternica senzatia ca ramai fara aer. Atacurile severe pot fi infricosatoare si, din pacate, anxietatea cu privire la posibilele atacuri pot inrautati chiar si simptomele usoare.

Desi exista medicamente care pot ameliora simptomele, acestea pot cauza si nenumarate efecte secundare negative inclusiv starea de agitate, agresivitate sau depresie.

Din fericire, curcuminul poate face o diferenta pozitiva atat pentru cei care sufera de alergii cat si pentru cei cu astm. Acest lucru nu inseamna ca pacientii cu astm ar trebui sa isi arunci inhalatoarele. Totusi, inseamna ca exista o solutie naturala puternica la orizont.

Curcumin beneficii sanatate

Curcuminul poate opri simptomele alergiilor si astmului inainte ca acestea sa inceapa

Curcuminul poate opri activarea reactiilor alergice. Mastocitele genereaza leucotriene ca raspuns a activitatii 5-Lox sau 5 – lipoxigenazei (care este, ca in cazul COX 2, o proteina inflamatorie majora).

In cadrul unei testari stiintifice, curcuminul reduce semnificativ constrictia cailor respiratorii si suprasolicitarea si, in cadrul unor studii celulare, a redus productia markerilor inflamatorii in tesutul plamanilor, facand curcuminul o alegere excelenta pentru cei care sufera de astm si alergii.

In ambele cazuri, nivelul leucotrienelor este ridicat si reprezinta cauza primara a inflamatiei si comprimarii. Cele 4 serii de leucotriene – LTB4, LTC4, LTD4 si LTE4 – sunt derivate din acidul arahidonic in membranele celulare prin activitatea 5-LOX. Curcuminul inhiba activitatea celei din urma si astfel inhiba si productia de leucotriene fara a creea efectele secundare ale celorlalte abordari conventionale.

Alte cercetari arata ca extractul de curcumin alina conjunctivita alergica (inflamatia dureroasa si roseata ochilor).  In acest caz, curcuminul suprima inflamatia ochilor si reduce dramatic markerii inflamatorii asociati cu aceasta conditie. Comparativ cu grupul placebo, grupul de tratament a prezentat un nivel mult mai scazut al substantelor declansatoare atat in corp, cat si in conjunctiva.

Alte cercetari au aratat cum reduce curcuminul raspunsurile create de alergenii latex si cum inhiba semnificativ markerii inflamatori in celulele plamanilor si in intregul corp. Autorii studiului au ajuns la concluzia ca desi mai sunt necesare unele cercetari pentru a intelege exact mecanismului curcuminului si ale raspunsurilor alergice, aceasta substanta are foarte mult potential terapeutic.

Problemele respiratorii deranja pe oricine. Insa, cercetarile curente arata ca extractul de curcumin are potential promitator. Acesta inhiba factorii care declanseaza alergiile si astmul – fara a avea efectele secundare ale medicamentelor sintetice. Mai sunt necesare studii si pentru a arata doza exacta si adecvata de curcumin si, bineinteles, pentru a vedea in ce stadiu de dezvoltare al astmului se poate folosi curcuminul pentru a crea un efect cumulativ.

Este important de mentionat faptul ca extractul de curcumin este o optiune excelenta pentru persoanele care au de-a face cu un sistem imunitar mai slabit.

Recomandarile noastre pe baza de curcumin

-32%
Prețul inițial a fost: 125.00 lei.Prețul curent este: 85.00 lei. TVA inclus

Economisești 40.00 lei

-38%
Prețul inițial a fost: 112.00 lei.Prețul curent este: 69.00 lei. TVA inclus

Economisești 43.00 lei

-9%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 219.00 lei.Prețul curent este: 199.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-15%
VEGAN
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 111.57 lei.Prețul curent este: 95.36 lei. TVA inclus

Economisești 16.21 lei

2 thoughts on “Beneficiile Curcuminului asupra alergiilor si astmului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *