Ce efecte Poate avea Curcuminul asupra Cancerului?

Curcumin beneficii

Curcuminul este cunoscut cel mai bine pentru capacitatea sa anti-inflamatorie, mai ales in ceea ce piveste combaterea durerii, insa, este probabil studiat mult mai mult pentru abilitatea sa de a combate cancerul. Una dintre cele mai recente descoperiri in privinta cancerului a fost identificarea markerilor care sunt predispusi spre aceasta boala.

Acest lucru este critic deoarece cancerul se poate dezvolta in zeci de ani. Ceea ce incepe ca o anomalie celulara mica se poate raspandi in tesuturile din jur (sau chiar in intregul corp), impreuna cu imflamatii sau stres oxidativ. De-a lungul timpului, celulele se dezvolta in tumori si e mult mai greu sa inversezi acest proces..

S-a demonstrat ca curcuminul poate preveni si chiar si inhiba formarea tumorilor. Ceea ce este remarcabil este ca o poate face prin mai multe modalitati.

Corpul nostru are capacitatea naturala de a combate cancerul prin activitatea unor gene care suprima tumorile. Totusi, celulele cancerigene pot opri sau pot amuti aceste gene, permitand cancerului sa creasca si sa se raspandeasca.

Cercetatorii au descoperit recent ca una dintre modalitatile prin care curcuminul poate combate cancerul este trezirea acestor gene adormite. Aceasta ramura a stiintei se numeste epigenetica si poate fi raspunsul la tratarea mai multor tipuri de cancer.

S-a demonstrat ca curcuminul poate opri initierea, progresul si promovarea cancerului, cu alte cuvinte opreste schimbarile care cauzeaza devenirea cancerigena a celulelor normale, opreste inmultirea celulelor cancerigene (formarea tumorilor) si opreste migrarea acestor celule (proces denumit ca metastaza). Studiile publicate asupra activitatii anticancer a curcuminului au descoperit ca acesta poate suprima cancerul de prostata, san, piele, colon si plamani.

Recomandari premium cu efect antiinflamator pe baza de curcumin

-32%
Prețul inițial a fost: 125.00 lei.Prețul curent este: 85.00 lei. TVA inclus

Economisești 40.00 lei

-59%
Prețul inițial a fost: 112.00 lei.Prețul curent este: 46.00 lei. TVA inclus

Economisești 66.00 lei

-9%
Prețul inițial a fost: 219.00 lei.Prețul curent este: 199.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-15%
VEGAN
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 111.57 lei.Prețul curent este: 95.36 lei. TVA inclus

Economisești 16.21 lei

Curcuminul si cancerul: un tratament al viitorului

Curcumin

S-a aratat clar ca curcuminul previne si inhiba dezvoltarea cancerului si ca indeplineste cele patru cerinte pentru combaterea cancerului.

O substanta care poate modula unul sau mai multi dintre acesti factori este considerata promitatoare. Curcuminul poate influenta toti acesti factori pentru ca are unimpact pozitiv asupra urmatoarelor trei sisteme ale corpului:

  • Inhiba proliferarea celulara = opreste diviziunea si raspandirea celulelor cancerigene
  • Diferentia intre celule = e capabil sa distinga celulele normale de cele cancerigene
  • Incurajaza apoptoza = moartea si distrugerea celulara prin sistemul imunitar
  • Anti – angiogeneza = opreste aprovizionarea cu sange a celulelor cancerigene

O substanta care poate modula unul sau mai multi dinrte acesti factori este considerata promitatoare. Curcuminul poate influenta toti acesti factori pentru ca are un impact pozitiv asupra urmatoarelor trei sisteme ale corpului:

  • Stimuleaza imunitatea pentru ca organismul nostru sa poata ucide celulele si nu le permite sa se multiplice
  • Echilibreaza raspunsurile inflamatorii pentru a reduce inflamatia
  • Imbunatateste detoxifierea pentru ca organismul sa poata elimina celulele cancerigene

In timp ce medicamentele pentru cancer din prezent sunt specifice pentru un tip de cancer, s-a demonstrat in urma studiilor clinice ca curcuminul este eficient pentru toate formele de cancer uman. Medicamentele chemoterapeutice obisnuite pot cauza efecte secundare serioase, curcuminul nu produce nici unul. Cu alte cuvinte, medicamentele obisnuite anticancer sunt imunosuprimante, iar curcuminul este pro restaurarea imunitatii.

Mai mult de atat, curcuminul poate creste activitatea medicamentelor pentru cancer si poate scadea rezistenta celulelor cancerigene fata de aceste medicamente (ceea ce inseamna ca ajuta medicamentele sa ucida mai eficient tumora). In plus, protejeaza celulele sanatoase de efectele toxice ale chemioterapiei si ale tratamentelor cu radiatii.

Administrarea curcuminului in combinatie cu medicamente pentru chemoterapie poate insemna ca va fi necesara o doza mai mica de medicamente, insa rezultatele vor fi mai bune, cu efecte secundare reduse semnificativ.  Medicamentele respective nu pot trece de bariera sange – creier, in timp ce curcuminul poate.

Descopera gama noastra de produse pe baza de curcumin

-60%
Prețul inițial a fost: 184.00 lei.Prețul curent este: 74.50 lei. TVA inclus

Economisești 109.50 lei

-25%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 163.00 lei.Prețul curent este: 123.00 lei. TVA inclus

Economisești 40.00 lei

-44%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 98.67 lei.Prețul curent este: 54.82 lei. TVA inclus

Economisești 43.85 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *