Ce efecte Poate avea Curcuminul asupra Cancerului?

5. Fw

Curcuminul este cunoscut cel mai bine pentru capacitatea sa anti inflamatorie, mai ales in ceea ce piveste combaterea durerii, insa, este probabil studiat mult mai mult pentru abilitatea sa de a combate cancerul. Una dintre cele mai recente descoperiri in privinta cancerului a fost identificarea markerilor care sunt predispusi spre aceasta boala. Acest lucru este critic deoarece cancerul se poate dezvolta in zeci de ani. Ceea ce incepe ca o anomalie celulara mica se poate raspandi in tesuturile din jur (sau chiar in intregul corp), impreuna cu imflamatii sau stres oxidativ. De-a lungul timpului, celulele se dezvolta in tumori si e mult mai greu sa inversezi aceasta situatie.

S-a demonstrat ca curcuminul poate preveni si chiar si inhiba formarea tumorilor. Ceea ce este remarcabil este ca o faci prin mai multe modalitati.

Corpul nostru are capacitatea naturala de a combate cancerul prin activitatea unor gene care suprima tumorile. Totusi, celulele cancerigene pot opri sau pot amuti aceste gene, permitand cancerului sa creasca si sa se raspandeasca. Cercetatorii au descoperit recent ca una dintre modalitatile prin care curcuminul poate combate cancerul este trezirea acestor gene adormite. Aceasta ramura a stiintei se numeste epigenetica si poate fi raspunsul la tratarea mai multor tipuri de cancer.

S-a demonstrat ca curcuminul poate opri initierea, progresul si promovarea cancerului, cu alte cuvinte opreste schimbarile care cauzeaza devenirea cancerigena a celulelor normale, opreste inmultirea celulelor cancerigene (formarea tumorilor) si opreste migrarea acestor celule (proces denumit ca metastaza). Studiile publicate asupra activitatii anticancer a curcuminului au descoperit ca acesta poate suprima cancerul de prostata, san, piele, colon si plamani.

3. Fw

Curcuminul si cancerul: un tratament futuristic

S-a aratat clar ca curcuminul previne si inhiba dezvoltarea cancerului si ca indeplineste cele patru cerinte pentru combaterea cancerului pe care le cauta cercetarile stiintifice deoarece curcuminul poate:

O substanta care poate modula unul sau mai multi dinrte acesti factori este considerata promitatoare. Curcuminul poate influenta toti acesti factori pentru ca are unimpact pozitiv asupra urmatoarelor trei sisteme ale corpului:

  • Inhiba proliferarea celulara = opreste diviziunea si raspandirea celulelor cancerigene
  • Diferentia intre celule = e capabil sa distinga celulele normale de cele cancerigene
  • Incurajaza apoptoza = moartea si distrugerea celulara prin sistemul imunitar
  • Anti – angiogeneza = opreste aprovizionarea cu sange a celulelor cancerigene

O substanta care poate modula unul sau mai multi dinrte acesti factori este considerata promitatoare. Curcuminul poate influenta toti acesti factori pentru ca are un impact pozitiv asupra urmatoarelor trei sisteme ale corpului:

  • Stimuleaza imunitatea pentru ca organismul nostru sa poata ucide celulele si nu le permite sa se multiplice
  • Echilibreaza raspunsurile inflamatorii pentru a reduce inflamatia
  • Imbunatateste detoxifierea pentru ca organismul sa poata elimina celulele cancerigene

In timp ce medicamentele pentru cancer din prezent sunt specifice pentru un tip de cancer, s-a demonstrat in urma studiilor clinice ca curcuminul este eficient pentru toate formele de cancer uman. Medicamentele chemoterapeutice obisnuite pot cauza efecte secundare serioase, curcuminul nu produce nici unul. Cu alte cuvinte, medicamentele obisnuite anticancer sunt imunosuprimante, iar curcuminul este pro restaurarea imunitatii.

Mai mult de atat, curcuminul poate creste activitatea medicamentelor pentru cancer si poate scadea rezistenta celulelor cancerigene fata de aceste medicamente (ceea ce inseamna ca ajuta medicamentele sa ucida mai eficient tumora). In plus, protejeaza celulele sanatoase de efectele toxice ale chemioterapiei si ale tratamentelor cu radiatii.

Administrarea curcuminului in combinatie cu medicamente pentru chemoterapie poate insemna ca va fi necesara o doza mai mica de medicamente, insa rezultatele vor fi mai bune, cu efecte secundare reduse semnificativ.  Medicamentele respective nu pot trece de bariera sange – creier, in timp ce curcuminul poate.

Curcumin max banner articole
Colagen lichid 10. 000mg cu 9 ingrediente active super concentrat original produs in suedia 1
On Sale
Sale!
%
Off
14
Save 20 lei
20lei
14%
20
lei
#BESTSELLER
Curcumin max 1300mg cu bioperina produs in america 100 original
On Sale
Sale!
%
Off
32
Save 40 lei
40lei
32%
40
lei
85.00 lei TVA inclus

Mai puțin de 2.83 lei per zi de tratament!

Ultra detox
On Sale
Sale!
%
Off
39
Save 51 lei
51lei
39%
51
lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *