De ce să alegi suplimente lichide în locul capsulelor?

Suplimente-lichide-adulti-vitamine-beneficii-utilizari-gradina-sanatatii

Piața suplimentelor alimentare oferă o varietate de produse sub o mulțime de forme: tablete, capsule, lichide, fiole, masticabile, pudră. Deși cele mai populare în momentul de față sunt tabletele și capsulele, suplimentele alimentare lichide câștigă tot mai mult teren – nu e de mirare dacă ne uităm la beneficiile acestora față de alte forme.  

Iată câteva dintre beneficiile suplimentelor lichide:

  • Absorbție mai rapidă

Din momentul în care suplimentele lichide intră în cavitatea bucală, deja începe absorbția în organism – din acest motiv suplimentele lichide au o rată de absorbție chiar și de 98%, în timp ce acelea clasice sub formă de capsule au o rată de absorbție curpinsă între 3 și 20%. Pentru unele pastile durează chiar și 30 de minute să fie sfărâmate de stomac și să înceapă absorbția. 

  • Ușor de înghițit

Mulți oameni au dificultăți atunci când trebuie să înghită pastile, cu atât mai mult copiii și vârstnici, astfel că suplimentele lichide pot fi o opțiune ideală pentru un număr mare de persoane. 

  • Mai ușor de digerat

Venind într-o varietate de mărimi, forme și rigidități, unele capsule și tablete sunt mai greu de sfărâmat și de digerat de către corpul nostru, astfel că există riscul ca ingredientele active din acestea să nu ajungă în totalitate în corpul nostru, irosindu-se astfel și efectul lor, dar și banii cumpărătorilor. Suplimentele lichide elimină această problemă, căci există absorbția încă dinainte să ajungă în stomac. 

  • Gustul mai bun

Multe suplimente lichide au arome gustoase și naturale, ceea ce determină să le consumi cu drag, nu doar pentru că trebuie. Acest lucru este util mai ales dacă aveți copii care au nevoie de suplimente de vitamine și minerale – alegeți o variantă de multivitamine lichide pentru copii, cu siguranță va fi pe placul lor. 

  • Ușor de adaptat doza

În cazul suplimentelor lichide este mult mai ușor să ajustezi doza zilnică, datorită cupei pentru dozaj inclusă în pachet, gradată (5,10,15, 20 ml).

  • Valabilitate mai mare

Dacă sunt păstrate conform instrucțiunilor, vitaminele și mineralele lichide pot avea un termen de valabilitate mai mare, astfel că vă puteți comanda mai multe sticle din același supliment deodată, economisind astfel costurile de transport. Odată desfăcute, ele trebuie ținute în frigider și consumate în descurs de 2 luni de la deschidere.

Cu atât de multe beneficii ale suplimentelor lichide, probabil că te întrebi cum de mai există celelalte forme?! E simplu, ele au și un dezavantaj: faptul că vin în sticluțe de minim 500 ml și că necesită depozitarea în frigider nu le face foarte practice pentru cei care călătoresc foarte des. Dacă însă nu ai această problemă, iată 10 suplimente pe care le poți înlocui/încerca în formă lichidă:

Suplimente lichide usor de transportat si administrat

-12%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 215.99 lei.Prețul curent este: 189.66 lei. TVA inclus

Economisești 26.33 lei

-13%
NOU!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 224.22 lei.Prețul curent este: 194.98 lei. TVA inclus

Economisești 29.24 lei

-15%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 146.25 lei.Prețul curent este: 125.00 lei. TVA inclus

Economisești 21.25 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *