Siliciu – simptome deficit, surse și beneficii

Siliciu – simptome deficit, surse și beneficii

Al doilea cel mai disponibil element din scoarța terestră, după oxigenul, este siliciul. Acesta are un rol vital de care organismul nostru are nevoie pentru articulații flexibile și puternice, oase mai puternice și o piele strălucitoare.

Este necesar de asemenea în alimentație, deoarece crește beneficiile pe care le au alte vitamine și minerale esențiale precum calciul și vitamina D. Acest element poate fi găsit în argilă și nisip, dar este și o parte majoră a rocilor precum granitul și cuarțul.

Atunci când avem deficit de siliciu, simptomele care apar sunt destul de evidente. Printre acestea se află:

  • Formarea ridurilor
  • Fragilitatea unghiilor
  • Oase slabe
  • Subțierea părului

Surse alimentare de siliciu

Incearca Siliciu lichid 500 Mg

184.00 lei TVA inclus

Economisești 76.00 lei

Mai puțin de 6.13 lei per zi de tratament!

261.00 lei TVA inclus

LIVRARE GRATUITA

Economisești 129.00 lei

Mai puțin de 8.69 lei per zi de tratament!

97.00 lei TVA inclus

Economisești 33.00 lei

Mai puțin de 3.23 lei per zi de tratament!

Dacă să luăm siliciu din alimentație, acesta se găsește în surse precum:

  • Legume (ceapă, dovlăcei, castraveți, varză crudă);
  • Nuci (migdale și arahide);
  • Fructe (cireșe, portocale și mere).

Beneficii esențiale

Sunt mai multe beneficii pe care siliciul le are pentru organismul nostru, iar printre acestea se află:

Îmbunătățește sănătatea pielii, părului și unghiilor

Siliciu – îmbunătățește sănătatea pielii, părului și unghiilor

Acesta este un element important pentru sinteza colagenului, iar asta duce la îmbunătățirea elasticității și rezistenței pielii. A fost un studiu care a avut ca participanți persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 65 la care semnele de îmbătrânire erau vizibile. Rezultatele arată că s-a constatat o îmbunătățire vizibilă în cazul persoanelor care au luat suplimente cu siliciu.

Tot acel studiu a arătat că s-a îmbunătățit rezistența unghiilor și a părului. Altul a constatat că după tratamentul cu siliciu părul a fost mai voluminos și strălucitor, iar căderea sa a fost redusă.

Un nivel ridicat de siliciu oferă de asemenea unghiilor protecție împotriva infecției, iar motivul constă în faptul că siliciul este unul dintre materiale care domină compoziția unghiilor. Astfel, dacă avem unghii fragile și moi acestea pot fi semne care ne arată că avem deficit de siliciu.

Siliciul îmbunătățește sănătatea oaselor

A fost dovedit că o dietă care este bogată în siliciu maximizează mai rapid mineralizarea oaselor. Datorită faptului că siliciul este o componentă principală care alcătuiește matricea de colagen pe care este depus calciul, calciul nu ar putea să se formeze fără siliciu și calciu.

Siliciul și sănătatea cardiovasculară

A fost un studiu care a ajuns la descoperirea că pereții arterelor arteriosclerotice prezentau niveluri de siliciu mai mici decât decel normale și o cantitate exagerată de calciu. Studiul a remarcat că siliciul are un rol esențial pentru creștere. Este găsit în principal în țesutul conjunctiv, unde acționează ca agent de reticulare. Asta ajută la întărirea venelor și a arterelor.

Benefic pentru sănătatea sistemului imunitar

Siliciu are un rol important în menținerea sănătății țesutului nostru cutant. Datorită faptului că principalul nostru scut de protecție împotriva bacteriilor și a virușilor este pielea, siliciul joacă un rol cheie pentru sănătatea sistemului imunitar.

Impactul său în privița bolii Alzheimer

S-a constatat că siliciul contracarează efectele pe care aluminiul le are asupra organismului, iar acest lucru poate să aibă un rol important în prevenirea osteoporozei și a Alzheimer-ului.

Impactului siliciului asupra stomacului si a aparatului

Conform unor studii, siliciul este esențial pentru reconstrucția și menținerea țesutului tracului digestiv. Rezultatele studiilor au susținut că producerea de colagen de către celulele musculare netede intestinale contribuie la repararea tractului gastrointestinal.

Altfel spus, colagenul este esențial pentru a se construi noi celule musculare pentru vindecare peretelui intestinal și a mucoasei stomacului. Multe dintre problemele de natură gastro-intestinală sunt cauzate de degradarea mucoasei tractului gastro-intestinal.

Datorită faptului că siliciul este o componentă care este esențială pentru sinteza colagenului, rolul său poate fi unul vital în reconstrucția acestei mucoase și în păstrarea unui intestin sănătos.

Siliciul poate fi de asemenea util dacă dorim să ameliorăm constipația. Acesta ajută absoarbe numeroase toxine care duc la încetinirea sistemului digestiv.

Sunt necesare suplimentele cu siliciu?

Deja am stabilit că siliciul are numeroase beneficii pentru sănătate. Dacă se găsește totuși în alimentație, de ce ar mai trebui să luăm și suplimente. Sunt câte motive principale pentru care ar trebui să facem asta. Printre care:

  • Odată cu înaintarea în vârstă, siliciul pe care-l avem în organism scade semnificativ. Deficiența aceasta poate să ducă la boli degenerative ale tractului gastro-intestinal, precum și la osteoporoză și Alzheimer;
  • Sursele alimentare nu conțin o cantitate suficientă de siliciu. Chiar dacă orzul, ovăzul, grâul, cartofii și meiul au niveluri mari de siliciu, alimentele sunt rafinate până în punctul în care își pierd o mare parte a componentelor de siliciu.

Concluzie și recomandări

Siliciul poate să aibă un impact benefic asupra organismului nostru și un impact negativ dacă acesta nu se găsește în cantități suficiente. De aceea este necesar să ne asigurăm că avem mereu suficient siliciu, deoarece odată cu înaintarea în vârstă avem tot mai puțin. Avem astfel grijă de sănătatea oaselor, a sistemului cardiovascular, a pielii, părului și unghiilor.

Recomandăm în aces sens, Silica, care este un supliment de siliciu sub formă lichidă și care stimulează producția naturală de colagen a organismului, combate afecțiunile pielii și protejează sistemul osos și cardiovascular.

Asigură-te că-ți hrănești corpul cu nutrineții necesari pentru a preveni cât mai mult efectele ale îmbătrânirii.

184.00 lei TVA inclus

Economisești 76.00 lei

Mai puțin de 6.13 lei per zi de tratament!

261.00 lei TVA inclus

LIVRARE GRATUITA

Economisești 129.00 lei

Mai puțin de 8.69 lei per zi de tratament!

97.00 lei TVA inclus

Economisești 33.00 lei

Mai puțin de 3.23 lei per zi de tratament!

  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24470100/
  • https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-1096/silicon
  • https://www.organicfacts.net/health-benefits/minerals/health-benefits-of-silicon.html
  • https://fowlersrelief.ca/blogs/news/6-surprising-ways-silicon-is-good-for-your-health
  • https://sunwarrior.com/blogs/health-hub/silica-health-benefits-detox-skin-health
  • https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-94-007-7500-8_14
  • https://www.hollandandbarrett.com/the-health-hub/vitamins-and-supplements/supplements/what-is-silica/
  • https://www.lifeextension.com/magazine/2003/4/report_silicon
  • https://www.healthline.com/health/silica-for-hair#takeaway

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *