Nutriție pentru articulații

Nutritie pentru articulatii

Ești în căutarea unui remediu care să-ți îmbunătățească sănătatea articulațiilor? Un pas important de făcut este implementarea unei diete care include alimentele ce previn și vindecă durerile articulare.

Dieta are un rol esențial în sănătatea noastră generală, dar sunt anumite alimente care ne pot ajuta să rezolvăm probleme specifice. Este ideal în cazul sănătății articulațiilor să includem în dietă alimente care construiesc o densitate osoară mai mare care poate conserva articulațiile, care întăresc țesutul conjunctiv, care previn leziunile și care oferă o ameliorare naturală articulațiilor.

-25%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 100.00 lei.Prețul curent este: 74.99 lei. TVA inclus

Economisești 25.01 lei

-14%
Prețul inițial a fost: 215.00 lei.Prețul curent este: 185.00 lei. TVA inclus

Economisești 30.00 lei

-28%
Prețul inițial a fost: 110.00 lei.Prețul curent este: 79.00 lei. TVA inclus

Economisești 31.00 lei

-21%
Prețul inițial a fost: 97.00 lei.Prețul curent este: 77.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

Cum promovăm sănătatea articulațiilor?

După cum se știe deja, exercițiile fizice ne ajută să ne facem organismul mai puternic. Acestea pot să ofere totodată un stimulent pentru procesul de formare a oaselor. Este important să ținem cont de faptul că alimentația este la fel de importantă ca exercițiile, pentru ca organismul să aibă materiile prime de care are nevoie pentru construirea oaselor și a articulațiilor puternice.

Nutrienții care ajută sănătatea articulațiilor

Sunt anumiți nutrienți pe care dacă-i consumăm promovăm articulații sănătoase. Printre aceștia se află:

Omega 3

În ceea ce privește combaterea inflamației, omega 3 are un rol important. Pe lângă asta, acizii grași omega 3 sunt de asemenea benefici pentru sănătatea inimii. Este esențial pentru a gestiona durerea și a restabili funcțiile să reducem inflamația.

Omega 3 poate fi de mare folos în cazul persoanelor care au artrită reumatoidă, care este o artrită inflamtorie ce poate să determine umflarea articulațiilor.

Putem găsi omega 3 în pește, semințe de in și nuci.

Calciu

Un mineral esențial pentru oase puternice și sănătoase este calciul. Acesta ajută totodată la circulația sângelui și la controlul mușchilor. Calciul nu este produs de către organismul nostru în mod natural, de aceea este important să ne asigurăm că îl luăm din alimentele consumate sau din suplimentele care au calciu.

Dacă nu avem suficient calciu în organism, corpul nostru pierde din oase, iar acest lucru poate să ducă la slăbirea oaselor și la osteoporoză.

Cea mai utilizată sursă de calciu sunt produsele lactate. Sunt totuși și alimente care conțin calciul în afară de produsele lactate.

Calciul poate fi găsit și în legumele cu frunze verzi la culoare, laptele de soia sau de migdale îmbogățit.

Vitamina D

Vitamina D este srâns legată de calciu. De fapt, corpul nostru are nevoie de calciu pentru a absorbi calciul eficient din alimente. Este produsă de către organism vitamina D atunci când ne expunem corpul la lumina soarelui, însă prea multă lumină solară poate să ne expună corpul la radiații UV.

De aceea, este indicat ca vitamina D să fie luată din suplimente sau dietă.

Găsim această vitamină în alimente precum: sardinele, tonul, somonul, macronul, heringul, sucul de portocale îmbogățit, gălbenușurile de ou, precum și în cerealele și laptele îmbogățit.

Vitamine pentru oase

Vitamina C

Aceasta ajută la menținerea sănătății articulațiilor și la reducerea riscului de artrită inflamatorie. Este important să nu exagerăm nici cu acest consum, ci să avem în organism atât cât este indicat. Sunt recomandate pe zi 75 de miligrame de vitamina C în cazul femeilor și 90 în cazul bărbaților.

Vitamina C o putem găsi în lămâie, portocală, căpșuni, mango, ananas, ardei gras.

Polifenoli

Aceștia sunt antioxidanți care pot să contribuie la scăderea inflamației articulare, precum și la încetinirea degradării cartilajului. Totodată, pot să îmbunătățească rezistența oaselor și pot fi de folos pentru organism în lupta contra infecțiilor. Este astfel de folos în cazul persoanelor care suferă de artrită reumatoidă și care trebuie să ia medicamente imunosupresoare.

Aceștia se găsesc în ceaiuri (ceaiul negru, verde și alb), precum în matcha (pulbere de frunze de ceai verde. Concentrația acesteia de polifenoli este mai mare.

Ceaiul verde este o băutură pe care dacă o consumăm în fiecare zi poate să ne aducă numeroase beneficii organismului. Poate să ajute la scăderea inflamației, dar și la echilibrarea hormonilor și a metabolismului.

Alte alimente benefice pentru sănătatea articulațiilor

Alimente pentru articulatii

Alimentele pe bază de soia au un conținut bogat de fibre și proteine. Acestea sunt totodată sărace în grăsimi și oferă numeroase beneficii antiinflamatorii, care pot fi utile pentru reducerea unor dureri articulare. De exemplu: tofu.

Cireșele au un conținut bogat de antocianine care pot să ajute la reducerea atacurilor de gută. Introducerea acestora în dietă poate fi o modalitate simplă și eficientă de a reduce durerile.

Cartofii dulci sunt bogați în magneziu și potasiu, care au rol rol important pentru sănătatea oaselor.

Broccoli are un conținut bogat de vitamina K și C, dar conține totodată un compus care se numește sulforafan și care ajută la încetinirea progresului osteoartritei.

Semințele și nucile au un conținut mare de acizi grași omega 3, care sunt populari în proprietățile lor antiinflamatorii, ceea ce reduce inflamația din cadrul articulațiilor și a țesutului conjunctiv. Câteva exemple de semințe și nuci ar fi: semințe de chia, de in, nuci de pin, migdale.

Fasolea și lintele, precum năutul, soia, lintea și fasolea neagră au un conținut bogat de antociani, un flavonoid care ajută la reducerea inflamației în corp. Lintea și fasolea sunt de asemenea o sursă potrivită de fibre, minerale esențiale și proteine.

Concluzie și recomandări

Pe lângă exerciții zilnice recomandate pentru a ne păstra articulații sănătoase este esențial să acordăm o atenție deosebită și alimentelor pe care le consumăm. Unele dintre ele au proprietăți benefice pentru articulații și pot avea un impact major în sănătatea lor.

Sunt de asemenea utile suplimentele care conțin nutrienții de care avem nevoie pentru a avea articulații sănătoase. Recomandăm în acest sens produsele pentru articulații din gama Novadiet, care oferă o îngrijire premiul articulațiilor tale. Acestea sunt Colamag Gel, Colamag Membrana, Colamag Calman și Colamag Flas.

Descopera gama noastra de produse pentru mobilitatea si flexibilitatea articulatiilor

-24%
Prețul inițial a fost: 99.71 lei.Prețul curent este: 75.71 lei. TVA inclus

Economisești 24.00 lei

-14%
SUGAR FREE
Prețul inițial a fost: 145.00 lei.Prețul curent este: 125.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-17%
SUGAR FREE
Prețul inițial a fost: 198.99 lei.Prețul curent este: 164.99 lei. TVA inclus

Economisești 34.00 lei

-9%
Prețul inițial a fost: 219.00 lei.Prețul curent este: 199.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

  • https://vosct.com/best-foods-for-healthy-joints/
  • https://www.craigcgreenemd.com/blog/eight-essential-nutrients-for-bone-and-joint-health
  • https://aica.com/nutrition-for-your-joints/
  • https://www.webmd.com/arthritis/features/joints-food
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17241917/
  • https://www.runnersworld.com/nutrition-weight-loss/a28510495/foods-for-joint-health/
  • https://www.caryortho.com/10-foods-that-help-reduce-joint-pain/
  • https://health.clevelandclinic.org/want-strong-bones-and-joints-get-your-nutrients-from-food-not-supplements/
  • https://www.jacksonvilleorthopaedicsurgeon.com/blog/the-role-of-nutrition-in-joint-health

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *