Atacuri de panică – cauze, simptome, tratament și remedii naturiste pe bază de vitamine

Atacuri de panica

Anxietate, depresie, stres, atacurile de panică sunt noțiuni cu care, din nefericire, o mare parte din populația generală este familiară. Ritmul haotic al vieții cotidiene, problemele din viața personală și chiar și social media sunt câțiva din factorii care contribuie la amplificarea acestor stări extrem de neplăcute. 

Dintre toate, atacurile de panică sunt cele mai de temut și cel mai greu de controlat. Acestea apar, de obicei, pe fondul unui eveniment traumatic sau a unor situații stresante și dispar la scurt timp după debut. Totuși, există cazuri în care atacurile de panică sunt atât de intense încât pot degrada considerabil calitatea vieții unei persoane.

Hai să vedem în cele ce urmează ce este un atac de panică, care sunt simptomele neplăcute care îl caracterizează, ce tratamente sunt recomandate și la ce remedii naturiste sau suplimente cu vitamine pentru atacurile de panică poți apela. 

Ashwagandha supliment 100 natural
On Sale
Sale!
%
Off
38
Save 34 lei
34lei
38%
34
lei
55.00 lei TVA inclus

Economisești 34.00 lei

Mai puțin de 1.83 lei per zi de tratament!

Triptofano b6 novadiet
On Sale
Sale!
%
Off
39
Save 39 lei
39lei
39%
39
lei
60.00 lei TVA inclus

Economisești 39.00 lei

Mai puțin de 2.00 lei per zi de tratament!

Valeriana novadiet
On Sale
Sale!
%
Off
39
Save 39 lei
39lei
39%
39
lei
60.00 lei TVA inclus

Economisești 39.00 lei

Mai puțin de 2.00 lei per zi de tratament!

Estresal cps gradina sanatatii
On Sale
Sale!
%
Off
34
Save 40 lei
40lei
34%
40
lei
76.00 lei TVA inclus

Economisești 40.00 lei

Mai puțin de 2.53 lei per zi de tratament!

Ce semnifică un atac de panică?

Un atac de panică este caracterizat de un episod brusc de panică, frică, anxietatea, neliniste puternică, stări intense care nu au o cauză reală. Acestea apar dintr-o dată și vin cu o serie de simptome extrem de neplăcute pentru orice experimentează un astfel de atac. 

Primul instinct al unei persoane care suferă de un astfel de atat este cel că urmează să sufere un atac de cord și că va deceda, atât de puternice sunt simptomele resimțite. Atacul de panică nu poate provoca astfel de urmări, însă neliniștea puternică și mai ales tema resimțită în acele momente sunt cele care declanșează astfel de gânduri. 

Atacurile de panică apar pe fondul unei situații stresante din viață sau în urma unui eveniment neplăcut care aduce cu sine stresul post traumatic. Sunt persoane care nu au suferit niciodată de așa ceva, persoane care s-au confruntat de câteva ori în viață cu asemenea probleme și persoane care, din păcate,  se confruntă des cu atacuri de panică. În acest caz vorbim despre tulburarea de panică, iar persoana în cauză are nevoie de ajutor de specialitate pentru a învăța să gestioneze aceste stări. 

Atacuri de panica simptome

Cauze și factori de risc ale atacurilor de panică

După cum am menționat mai sus, atacurile de panică apar frecvent în urma unor situații stresante din viața noastră. Totuși, există și alte cauze și factori de risc care pot desclanșa aceste stări neplăcute. Cele mai frecvente sunt:

  • Istoricul familiar – dacă există în familie persoane care se confruntă cu anxietate sau tulburare de panică, există șansele ca acestea să fie preluate de ceilalți membrii
  • Stres – o perioadă extrem de solicitantă la locul de muncă sau în preajma examenelor pot declanșa atacuri de panică. Acestea se opresc imediat ce situația stresantă dispare.
  • Evenimente neplăcute sau traume – un deces în familie sau divorțul, de exemplu, sunt cauze frecvente ale apariției atacurilor de panică. Abuzurile sexuale sau accidentele sunt, și ele, cauze frecvente. Și nașterea unui copil poate declanșa tulburare de panică, fiind un eveniment major în viața oricărui părinte. 
  • Temperamentul – persoanele mai sensibile sunt predispuse la atacuri de panică în situații stresante 
  • Depresie și anxietate – aceste două afecțiuni sunt adesea asociate cu atacuri de panică sau tulburare de panică 
  • Consumul de substanțe – există anumite substanțe care sunt asociate cu atacurile de panică. Nicotina, cafeina, alcoolul și anumite stupefiante pot declanșa sau accentua stările de panică. 

Care sunt simptomele unui atac de panică?

Cel mai neplăcut aspect al unui atac de panică este că acesta apare brusc, fără vreun semnal de alarmă înainte. Le poți întâmpina în diferite circumstanțe – la muncă, la facultate, în timpul unei plimbări, de exemplu. Acestea pot fi ocazionale, în  perioade în care stresul este accentuat, sau frecvente, moment în care vorbim, după cum am menționat, despre o tulburare de panică. 

Un atac de panică durează, în medie, câteva minute, iar simptomele se intensifică treptat. Iată care sunt cele mai frecvente semne ale unui atac de panică: 

  • senzație puternică de frică provocată de gândul unui pericol 
  • palpitații și bătăi foarte puternice ale inimii 
  • durere în piept 
  • transpirație, tremurat, hiperventilație, frisoane
  • probleme de respirație 
  • amețeli
  • greață și dureri de stomac 
  • dureri intense de cap 
  • amorțeală a corpului 
  • amețeală intensă 
  • frica de moarte și frica de a nu înnebuni 
  • senzația de detașare de realitate
Atacuri de panica cauze

Ce faci când ai un atac de panică?

Dacă te confrunți cu asemenea stări, cu siguranță te-ai întrebat ce faci când ai un atac de panică? În acele momente este foarte important să nu îți pierzi calmul. Încearcă să descoperi cauza care ți-a declanșat această reacție și să îți dai seama de ce. Respiră lung și adânc, controlul respirației va opri hiperventilația, iar organismul tău se va liniști. Dacă ai posibilitatea, cere ajutor persoanelor din jurul tău sau cere ajutor unei persoane dragi. 

Metode de tratament și remedii naturiste pentru atacurile de panică

În momentul în care te confrunți cu o tulburare de panică sau atacuri de panică, este foarte important să iei în considerare faptul că ai nevoie de ajutor de specialitate. Sesiunile de terapie la un medic psiholog sunt extrem de eficiente în aceste cazuri. Tratamentul cognitiv-temperamental sunt recomandate în acest caz. Dacă psihologul va considera ca este necesar, acesta va recomanda și consultul unui medic psihiatru care va veni cu o altă schemă de tratament medicamentos. 

Meditația, terapia prin muzică sau yoga sunt alte metode de prin care te poți relaxa și poți gestiona mult mai bune atacurile de panică. Scopul acestor metode este de a reduce stresul și a induce senzația de relaxare.

Remedii naturiste și vitamine pentru atacurile de panică

1. Valeriană

Valeriana este o plantă medicinală folosită de secole datorită proprietăților sale anxiolitice. Capsulele cu valeriană sunt un remediu naturist excelent pentru calmarea atacurilor de panică.  Acestea sunt eficiente și în cazul luptei cu anxietatea sau depresia. Valeriana mai poate fi consumată și sub formă de ceai sau picături orale. 

2. Levănțica

Despre levănțică se știe că este un calmant natural puternic și eficient. Este adesea folosită pentru inducerea senzației de calm și relaxare în caz de anxietate, depresie și atacuri de panică. Uleiul de lavandă sau ceaiul de lavandă sunt recomandate pentru calmare în cazurile de stres și panică. 

3. Magneziu

Un mineral foarte important pentru organism, magneziul este unul dintre remediile naturiste pe care te poți baza atunci când te confrunți cu anxietate și atacuri de panică. Acesta contribuie la relaxarea creierului, reduce rigiditatea la nivelul mușchilor și calmează organismul 

Magneziu vitahelp capsule 1
On Sale
Sale!
%
Off
23
Save 20 lei
20lei
23%
20
lei
VEGAN
67.00 lei TVA inclus

Economisești 20.00 lei

Mai puțin de 2.23 lei per zi de tratament!

Mag vital magneziu lichid combinatie unica din trei surse de magneziu
On Sale
Sale!
%
Off
19
Save 23 lei
23lei
19%
23
lei
VEGAN
97.00 lei TVA inclus

Economisești 23.00 lei

Mai puțin de 3.23 lei per zi de tratament!

Magvital forte lipozomal
On Sale
Sale!
%
Off
28
Save 45 lei
45lei
28%
45
lei
VEGAN
114.00 lei TVA inclus

Economisești 45.00 lei

Mai puțin de 3.80 lei per zi de tratament!

4. Vitamine pentru atacurile de panică

Este important să te asiguri că îți iei toți nutrienții necesari bunei funcționări a creierului. Din categoria vitamine pentru atacuri de panică, cele mai importante sunt cele din complexul B. Vitaminele B sunt responsabile pentru restabilirea echilibrului chimic din creier și inducerea stării de relaxare de care ai nevoie pentru a-ți controla simptomele.

Complex de vitamina b
On Sale
Sale!
%
Off
31
Save 30 lei
30lei
31%
30
lei
Multivitamine barbati 147 ingrediente active super concentrat original produs in suedia 1
On Sale
Sale!
%
Off
25
Save 33 lei
33lei
25%
33
lei
97.00 lei TVA inclus

Economisești 33.00 lei

Mai puțin de 3.23 lei per zi de tratament!

Multivitamine femei 147 ingrediente active super concentrat original produs in suedia 2
On Sale
Sale!
%
Off
25
Save 33 lei
33lei
25%
33
lei
97.00 lei TVA inclus

Economisești 33.00 lei

Mai puțin de 3.23 lei per zi de tratament!

Concluzie

Ancorează-te în prezent, regăsește-ți rațiunea, iar atacurile de panică vor dispărea ușor-ușor. Niciodată nu e prea târziu să mergi la un specialist, ajutor din partea unui psiholog cântărește foarte mult în acestea situații.

De asemenea, sunt multe produse naturiste care te ajută să îți induci o stare de calm și relaxare. Valeriana, 5-HTP sau Ashwagandha sunt doar câteva exemple de adaptogeni benefici pentru inducerea unei stări de calm. Magneziul și vitaminele B  sunt la fel de importante.

Iată recomandările noastre. Citește mai multe despre ele și vezi ce ți se potrivește:

Complex de vitamina b
On Sale
Sale!
%
Off
31
Save 30 lei
30lei
31%
30
lei
Ashwagandha supliment 100 natural
On Sale
Sale!
%
Off
38
Save 34 lei
34lei
38%
34
lei
55.00 lei TVA inclus

Economisești 34.00 lei

Mai puțin de 1.83 lei per zi de tratament!

Triptofano b6 novadiet
On Sale
Sale!
%
Off
39
Save 39 lei
39lei
39%
39
lei
60.00 lei TVA inclus

Economisești 39.00 lei

Mai puțin de 2.00 lei per zi de tratament!

Mag vital magneziu lichid combinatie unica din trei surse de magneziu
On Sale
Sale!
%
Off
19
Save 23 lei
23lei
19%
23
lei
VEGAN
97.00 lei TVA inclus

Economisești 23.00 lei

Mai puțin de 3.23 lei per zi de tratament!

Referințe

https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/tulburarea-de-panica

https://www.webmd.com/anxiety-panic/guide/panic-attack-symptoms

https://www.healthline.com/health/panic-attack-vs-anxiety-attack

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *