🌸Ofertă Limitată: Astăzi, ai 10% EXTRA REDUCERE la 👨‍👩‍👧‍👦 Pachete Speciale - Folosește codul 10PROMO 🌸

Artrita psoriazica se vindeca cu un tratament naturist?

Artrita psoriazica este o forma de artrita care apare in urma diagnosticarii unei persoane cu boala psoriazis. Aceasta, după cum putem deduce din denumire, afectează atât pielea, cât și articulațiile.

Psoriazisul este o afecțiune a pielii care este prezentă la un procent mare din populație, undeva la peste 10%. Este frecvent în cazul adulților, bărbați și femei, dar poate debuta și la copii. Odată cu psoriazisul, pentru un sfert dintre cazuri se dezvoltă și o a doua boală, și anume artrita.

Combinația dintre acestea două afecțiuni aduce cu sine simptome extrem de neplăcute. Dar oare artrita psoriazica se poate vindeca? Poate un supliment naturist să amelioreze simptomele și să contribuie la vindecarea afecțiunii? Ce alte medicament sau unguent pentru artrita psorizica are efecte benefice în cadrul schemei de tratament?

Descoperă în cadrul acestui articol toate informațiile de care ai nevoie despre artrita psoriazică și vezi cum o poți depista și ce trebuie să faci pentru a ameliora simptomele.

-14%
Prețul inițial a fost: 145.00 lei.Prețul curent este: 125.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-14%
Prețul inițial a fost: 145.00 lei.Prețul curent este: 125.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-12%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 250.00 lei.Prețul curent este: 220.00 lei. TVA inclus

Economisești 30.00 lei

Ce este artrita psoriazica?

Înainte de toate, este nevoie să definim pe larg afecțiunea. În primul rând, ce este psoriazisul și cum îl recunoaștem?

Psoriazisul este o afecțiune care se manifestă prin pete roșii pe piele sau plăci de culoare rosie, foarte uscate, descuamate, iritate, care provoacă mâncărimi intense. Apare, de cele mai multe ori, pe fondul stresului, a infecțiilor virale sau a consumului masiv de alcool și tutun. Psoriazisul apare pe diverse părți ale corpului, dar simptomatologia este identică în toate cazurile.

Artrita se caracterizează prin inflamarea a uneia sau a mai multor articulații. Odată ce afecțiunea debutează, zona se umflă și devine extrem de dureroasă. De obicei, artrita apare ca simptom pentru o altă problemă de sănătate, exact ca și în cazul psoriazisului.

Artrita psoriazică este caracterizată ca fiind o boală inflamatorie care afectează atât pielea cât și articulațiile, cauzând inflamații și dureri foarte intense. Cele două afecțiuni nu apar concomitent, însă la o parte din pacienții cu psoriazis, după o perioadă debutează și artrita.  Există și cazuri în care apar durerile articulare înainte de debutul problemelor la nivelul pielii.

Când apare artrita psoriazică?

Nu există o vârsta anume la care debutează, de obicei, afecțiunea. Totuși, artrita psoriazică debutează frecvent începând cu vârsta de 30 de ani. De asemenea, și copii sunt predispuși la această afecțiune.

Simptome ale artritei psoriazice

Afecțiunea vine cu o simptomatologie tipică și este destul de ușor de depistat. Se caracterizează prin dureri articulare intense și pete roșii la nivelul pielii. Dar mai jos ai o prezentare detaliată a acestora.

Simptomatologie artrita psoriazică:

  • Afectează articulațiile mâini și ale picioarelor, în mod special. Cauzează dureri puternice, inflamații, roșeală, căldură intensă în acea zonă, dar și tumefacția articulației. Persoanele cu artrită au articulațiile umflate și ușor deformate.
  • Rigiditate la nivel articular și dificultate de mișcare
  • Pete inflamate pe piele, mâncărime, usturime, roșeață și disconfort intens
  • Articulații calde la atingere
  • Dureri intense, în special în zona lombară și a picioarelor
  • Modificări ale unghiilor și îngroșarea acestora

Cauze și factori de risc

Artrita psoriazică este considerată o boală autoimună, așadar cauzele nu sunt pe deplin cunoscute. Boala autoimună înseamnă că propriul sistem imunitar atacă și distruge celulele organismului, deoarece le consideră o amenințare. Acest răspuns imun intens este cel care produce inflamația articulațiilor și producția accelerată de celule la nivelul pielii care duc, într-un final, la psoriazis.

Există, totuși, anumiți factori de risc care pot accelera debutul bolii. Aceștia tin de moștenirea genetică sau alte particularități ale stilului de viață. Hai să le descoperim în detaliu:

  • Factori genetici – istoricul familial este unul dintre principalii factori ai artritei. Dacă în familie există cineva care s-a confruntat cu boala, șansele să o dezvolți cresc, la fel și în cazul psoriazisului. De asemenea, bagajul genetic și constituția sunt, și ele, cauze.
  • Infecțiile – se speculează că o infecție poate contribui la debutul bolii. Au existat cazuri în care diverse infecții sau afecțiuni bacteriene au determinat apariția artritei, însă este nevoie de mai multă cercetare pe subiect pentru a se demonstra concret.
  • Stresul – este un factor important pentru apariția psoriazisul. Multe dintre cazurile de psoriazis și artrită psoriazică apar pe fond de stres.
  • Obezitatea, fumatul și consumul de alcool – s-a demonstrat în diverse rânduri că greutatea în exces este un principal factor în cazurile de artrită reumatoidă. De asemenea, fumatul, consumul de alcool și alte obiceiuri nesănătoase pot accelera dezvoltarea mai multor boli, printre care și artrita.

Artrita psoriazică se vindecă?

Există tratament pentru artrita psoriazică. Prin aceste tratament variante se urmărește stoparea progresului bolii și evitarea agravării simptomelor. De asemenea, scopul tratamentului este și ameliorarea simptomelor pentru a nu le lăsa să interfereze cu viața noastră de zi cu zi.

Totuși, artrita psoriazică nu se vindecă în totalitate, dar cu un tratament potrivit o poți ține sub control. Este important să te consulți cu medicul specialist pentru a vedea ce anume ți se potrivește și ce funcționează în cazul bolii.

De obicei, se recomandă următoarele medicamente și practici terpeurice:

  • Antiinflamatoare – au rolul de a reduce inflamațiile articulare și pe cele de la nivelul pielii pentru ameliorarea durerilor.
  • Analgezicele – Utilizate pentru scăderea intensității durerii articulare, în mod special.
  • Chirurgia – Se poate apela la chirurgie în momentul în care artrita a avansat și este nevoie de reconstrucția articulației
  • Gimnastica și kinetoterapia – ajuta la ameliorarea inflamațiilor și îmbunătățirea mobilității

Tratament naturist pentru artrita psoriazică

Bineînțeles, putem găsi și alternative naturiste pentru a ameliora și a menține sub control simptomele neplăcute. Poți apela la diverși antiinflamatori naturali precum turmetricul, MSM, glucozamina sau condroitina. Acestea îți pot fi de mare ajutor dacă vrei o alternativă naturală pentru ameliorarea durerilor.

Avem, totuși, un produs minune care acționează benefic și în cazul artritei, și în cazul psoriazisului. Acestea este colagenul fiole Joint Support, care are la bază colagen, acid hialuronic și alte ingrediente benefice pentru sănătatea pielii și articulațiilor.

Joint Shots are la bază colagen de tip 1, 2 și 3. Colagenul de tip 1 și 3 acționează benefic la nivelul pielii, contribuind la refacerea structurii. Colagenul de tip 2 face parte din structura articulației, o menține lubrifiată și îmbunătățește semnificativ și mobilitatea.

Toate celelalte ingrediente contribuie benefic la ameliorarea durerilor și reducerea inflamațiilor. Joint Shots este tratamentul naturist care îți poate veni în ajutor.

Concluzie

Artrita psoriazică poate fi ținută sub control cu un supliment care să înglobeze câțiva nutrienți benefici pentru sănătatea pielii și a articulațiilor, dar și ingrediente care să reducă inflamațiile și durerile.

Pe lângă Joint Shots, avem o mulțime de alte produse cu colagen care sunt benefice în schema de tratament. Găsești mai jos mai multe recomandări:

-14%
Prețul inițial a fost: 145.00 lei.Prețul curent este: 125.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-14%
Prețul inițial a fost: 145.00 lei.Prețul curent este: 125.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-12%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 250.00 lei.Prețul curent este: 220.00 lei. TVA inclus

Economisești 30.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *