🌸Ofertă Limitată: Astăzi, ai 10% EXTRA REDUCERE la 👨‍👩‍👧‍👦 Pachete Speciale - Folosește codul 10PROMO 🌸

Afecțiuni ale glandei tiroide – simptome frecvente și remedii naturale

Afectiuni ale glandei

Tiroida este o glandă endocrină care are forma unui fluture. Aceasta are o dimensiune redusă și este situată la baza gâtului. Glanda tiroidă este adesea numită „termostatul” organismului uman. Aceasta are roluri bine definite în corp: reglează temperatura corpului și controlează eficiența cu care celulele corpului transformă nutrienții din alimente în energie. 

Tiroida este glanda care influențează funcționarea fiecărei celule din corp, deci sănătatea acesteia este deosebit de importantă pentru buna funcționare a corpului nostru. Din păcate, statisticile arată că tot mai multe persoane ajung să se confrunte cu diverse afecțiuni severe ale glandei tiroide. Printre cele mai cunoscute simptome ale problemelor glandei tiroide sunt oboseala cronică și creșterea în greutate, iar mulți dintre cei care se confruntă cu aceste simptome descoperă târziu cauza. 

În acest articol ne-am propus să îți prezentăm pe larg cele mai comune probleme ale glandei tiroide, principalele simptome care apar odată cu instalarea acestor afecțiuni și câteva remedii naturiste pentru glanda tiroidă care să te ajute să menții probleme sub control. Să le descoperim în cele ce urmează.

Afecțiuni comune ale glandei tiroide

Glanda tiroidă este deosebit de importantă pentru echilibrul fizic și psihic, iar o afecțiune a glandei are un impact negativ enorm asupra calității vieții. Există mai multe afecțiuni ale glandei, însă doar două dintre afecțiuni sunt comune: hipotiroidism (glanda secretă prea puțini hormoni) și hipertiroidism (glanda secretă prea mulți hormoni). 

Pentru a înțelege modul în care aceste două probleme ale glande tiroide afectează organismul, este important să înțelegem modul în care glanda tiroidă funcționează. 

Hipotiroidism si hipertiroidism

Glanda tiroidă controlează multe dintre funcțiile metabolice, printre care și producția de hormoni care asigură anumite funcții vitale precum digestia.  Doi dintre cei mai importanți hormoni pe care glanda tiroidă îi produce sunt T3 (triiodotironina) și T4 (tiroxina). Acești doi hormoni circulă în corp prin intermediul sângelui, convertind oxigenul și caloriile în energie. Energia pe care acești hormoni o produc este esențială pentru ca funcția congnitivă să funcționeze eficient, pentru procesele digestive, pentru echilibrul emoționale, ba chiar și pentru apetitul sexual. 

Pentru ca glanda tiroidă să secrete hormonii T3 și T4, aceasta are nevoie de nutrienții necesari. Iodul și seleniul sunt minerale deosebit de importante pentru funcționarea în condiții optime a glandei. Deficitul de anumiți nutrienți precum cele menționate anterior, vitamina B, vitamina D sau zinc pot crea probleme la nivelul glandei tiroide. 

Simptome comune ale afecțiunilor glandei tiroide

După cum am menționat mai sus, tiroida controlează multe aspecte ale  Dacă glanda tiroidă secretă prea mulți sau prea puțini hormoni, apar probleme în ceea ce privește greutatea sau echilibrul emoțional.  

Cele mai comune simptome pentru HIPOTIROIDISM sunt:

  • senzație de oboseală continuă 
  • schimbări de dispoziție și stări de anxietate 
  • frisoane frecvente 
  • păr și piele uscate 
  • dificultăți de concentrare 
  • răgușeală
  • kilograme în plus 
  • constipație sau alte probleme digestive

Simptome comune pentru HIPERTIROIDISM sunt:

  • simptome de anxietate
  • insomnie 
  • bătăi accelerate ale inimii 
  • kilograme în minus 
  • păr fragil 
  • slăbiciune musculară
Simptome ale problemelor glandei tiroide

Principalele cauze ale afecțiunilor glandei tiroide

Ce declanșează hipotiroidismul?

Când avem de-a face cu hipotiroidismul, glanda nu produce suficienți hormoni T3 sau T4. Cea mai comună cauză a hipotiroidismului este boala denumită tiroida Hashimoto despre care ți-am vorbit pe larg într-un alt articol de pe blogul nostru. O altă cauză a hipotiroidismului este deficitul de iod. 

Ce declanșează hipertiroidismului?

În hipertiroidism, glanda produce prea mulți hormoni T3 și T4. Cel mai comun factor declanșator al hipertiroidismului este boala Graves, urmat de nodulii tiroidieni. 

Există și anumiți factori de risc când vine vorba de declanșarea afecțiunilor tiroidiene. Cei mai frecvenți sunt: 

  • Deficit de minerale, printre care cele mai importante fiind – seleniu, iod și zinc 
  • Alimentație proastă, bazată pe mâncare procesată, grăsimi nesănătoase și zahăr
  • Excesul de cafeină și alcool 
  • Stresul emoțional, anxietatea și depresia 
  • Probleme ale sistemului digestiv 
  • Factori genetici 
  • Schimbări hormonale 
  • Sedentarismul 
  • Intoxicare după expunerea la poluanți chimici 

Sfaturi și remedii naturale pentru tiroidă

Hipertiroidismul și hipotiroidismul sunt două probleme diferite, care trebuie abordate diferit. Într-unul din cazuri, este nevoie de mai mulți hormoni tiroidieni T3 și T4, pe când în cazul celeilalte afecțiuni este nevoie de reducerea numărului de hormoni. Nu uita că cel mai bun diagnostic și cel mai bun tratament vine din partea unui medic specialist. 

Iată, totuși, câteva sfaturi utile și sugestii care îți vin în ajutor în cazul în care te confrunți cu afecțiuni ale glandei tiroide:  

1. Iod, Seleniu și Zinc pentru hipotiroidism

Deficitul de Iod este una dintre principalele cauze ale hipotiroidismului, așadar includerea suplimentelor și alimentelor cu iod în dieta ta este esențială pentru sănătatea glandei tiroide. Iodul este mineralul cheie care ajută la eliberarea hormonilor T3 și T4, așadar alimentele bogate în iod contribuie benefic la sănătatea glandei. Algele sunt opțiunea optimă când vine vorba de alimente cu iod. Ca supliment cu iod pentru tiroidă, îți recomandăm Drenacel Phytomarine, care are în compoziția sa alge marine, boagte în acest mineral. 

Nutrienti pentru glanda tiroida

Seleniu este un alt mineral important în această ecuație, nutrient care contribuie benefic la echilibrarea nivelului de hormoni T4. Spanacul, nucile, sardinele sau suplimentele cu seleniu sunt excelente pentru sănătatea tiroidei. 

Să nu uităm de zinc sau de vitamina B12, alți nutrienți importanți pentru tiroidă. Ouăle, mazărea, semințele de in, cele de susan, fisticul și ciupercile sunt alegeri bogate în zinc și B12. Un complex cu multivitamine lichide este o alegere excelente pentru un plus de zinc și B12. 

2. Odihnește-te și ține stresul sub control

Stresul excesiv, atât fizic, cât și emoțional contribuie la eliberarea unei cantități mult prea mari de cortizol, denumit și hormonul stresului. Cotrizolul nu este prea prietenos cu echilibrul organismului nostru și produce probleme precum: tensiune musculară crescută, presiune arterială și slăbirea sistemului imunitar. 

Este greu să ții stresul sub control, însă trebuie să încerci să te pui pe tine pe primul loc și să îți ocupi minte cu activități plăcute, relaxante. Meditează, fă yoga, ține un jurnal, ieși la plimbări lungi, interacționează cu cei dragi, fă orice activitate care te bucură. Și nu uita să te odihnești între 7 și 9 ore pe noapte. 

3. Alte sugestii naturiste care îți fac bine

Omega 3 este un nutrient foarte important pentru sănătatea generală a organismului, asigurând buna funcționare a creierului și acțiune antiinflamatorie pentru organism. Peștele, semințele de in sau suplimentele cu omega 3 îți pot veni în ajutor. 

Probioticele sunt, și ele, benefice pentru sănătatea digestivă, iar sănătatea digestivă este importantă pentru buna funcționare a glandei tiroide. Kefir, iaurt sau un supliment cu probiotic lichid, oricare îți poate veni în ajutor. 

Plantele adaptogene te vor ajuta să gestionezi mai bine stresul și să îți găsești echilibrul interior. Ashwagandha, tulsi sau ginseng sunt câteva sugestii de adaptogeni puternici. 

Ai grijă de sănătatea glandei tiroide și protejează-o cu suplimente benefice, de calitate. Iată sugestiile noastre:

-31%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 109.00 lei.Prețul curent este: 74.99 lei. TVA inclus

Economisești 34.01 lei

-34%
Prețul inițial a fost: 59.00 lei.Prețul curent este: 39.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-43%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 75.00 lei.Prețul curent este: 43.00 lei. TVA inclus

Economisești 32.00 lei

-34%
Prețul inițial a fost: 59.00 lei.Prețul curent este: 39.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

3 thoughts on “Afecțiuni ale glandei tiroide – simptome frecvente și remedii naturale

  1. Turlea Ela says:

    Bună ziua! De 2 luni mă chinuieo tuse seacă, cu senzatia de nod in gât, pastilele nu reușesc să treaca de nivelul la care se află tiroida. Tensiune mărită peste 15 cea sistolica . Nu mai știu ce sa fac. Am mers la mai mulți doctori ..toti își dau cu părerea..dar eu nu vad nicio ameliorare. V aș ruga dacă se poate o părere de la dumneavoastra. Mulțumesc, anticipat!!

  2. Ioniță Daniela says:

    Bună,mă numesc Daniela am 44 de ani și am un chist de 22 MM în lobul stâng tiroidian la m descoperit de curând la un RMN .Am o stare de oboseală cronică aș dormi non stop ,am senzație de călduri ,am constipație am depresie ,am pilea uscată ,am dificultăți de concentrare și mușchi spatelui sunt foarte încordați și trag de cap se face un blocaj de am o durere de cap exagerată și nu trece nici cu pastile este un chin ,vreau să îmi dați un sfat cât este de gravă problemă mea și dacă are rezolvare.

  3. Ioniță Daniela says:

    Bună,mă numesc Daniela am 44 de ani și am un chist de 22 MM în lobul stâng tiroidian la m descoperit de curând la un RMN .Am o stare de oboseală cronică aș dormi non stop ,am senzație de călduri ,am constipație am depresie ,am pilea uscată ,am dificultăți de concentrare și mușchi spatelui sunt foarte încordați și trag de cap se face un blocaj de am o durere de cap exagerată și nu trece nici cu pastile este un chin ,vreau să îmi dați un sfat cât este de gravă problemă mea și dacă are rezolvare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *