Tot ce trebuie sa stii despre alergii: Care sunt tipurile, cum apar, simptome si remedii naturale impotriva alergiilor

alergii

Alergiile sunt frecvente si, in majoritatea cazurilor, nu reprezinta un pericol pentru sanatate. Exista multiple tipuri de alergeni, incepand cu parul de animale, anumite alimente si pana la intepaturi de insecte sau polen.

O reactie alergica apare atunci cand sistemul imunitar reactioneaza ca urmare a intrarii in contact cu anumite substante din mediul inconjurator.

Adesea, au manifestari neplacute si pot afecta activitatile zilnice si starea de bine, asadar, afla in cele ce urmeaza mai multe detalii despre alergii pentru a sti care sunt tipurile acestea, cum apar si ce simptome poate declansa, precum si metode naturale impotriva alergiilor.

ce sunt alergiile si cauze

Pentru a intelege ce sunt alergiile si de ce apar in organism, trebuie sa stim mai intai cum actioneaza alergenii asupra sistemului imunitar.

Sistemul natural de aparare al organismului este un sistem complex de celule si anticorpi al carui rol este sa asigure protectie impotriva agresorilor din mediul extern care pot provoca infectii, boli sau alergii.

Alergiile apar atunci cand imunitatea reactioneaza intr-un mod exagerat la o substanta straina din mediul inconjurator, numita alergen, din cauza ca o identifica ca fiind un inamic ce trebuie inlaturat si prin urmare produce anticorpi cu scopul de a o anihila.

Alergenul creeaza astfel o reactie de tip alergic in organism, care se poate manifesta diferit in functie de caz si tipul de alergen.

De exemplu, polenul, o substanta inofensiva pentru majoritatea oamenilor, poate duce la o hiperactivitate a sistemului imunitar care provoaca simptome precum secretii nazale, stranut, nas infundat sau mancarimi oculare.

O alergie poate fi o provocare pentru viata de zi cu zi, insa este important de stiut ca in mare parte sunt usoare si pot fi tinute sub control cu ajutorul recomandarilor date de medicul alergolog.

In cazuri mai rare, unele alergii pot duce la aparitia socului anafilactic, care poate ameninta viata. Persoanele care sunt expuse riscului de soc anafilactic trebuie sa ceara ajutor specializat pentru a sti ce sa faca intr-o situatie de urgenta.

Remedii naturiste pentru ameliorarea reactiilor alergice sezoniere si intarirea imunitatii

VEGAN
Prețul inițial a fost: 74.00 lei.Prețul curent este: 62.90 lei. TVA inclus

Economisești 11.10 lei

Prețul inițial a fost: 79.00 lei.Prețul curent este: 67.15 lei. TVA inclus

Economisești 11.85 lei

Prețul inițial a fost: 92.00 lei.Prețul curent este: 78.20 lei. TVA inclus

Economisești 13.80 lei

VEGAN
Prețul inițial a fost: 59.00 lei.Prețul curent este: 50.15 lei. TVA inclus

Economisești 8.85 lei

Ce tipuri de alergeni exista si care sunt simptomele?

Reactiile alergice in organism pot fi cauzate de urmatorii tipuri de alergeni:

  1. Alergenii inhalati

Acest tip de alergen afecteaza corpul cand intra in contact cu plamanii, mucoasele narilor sau a gatului. Printre acestia se afla polenul, acarienii de praf si spori de mucegai, parul sau saliva din corpul animalelor. Persoana afectata de alergenii inhalati poate avea simptome ca mancarimi si secretii nazale, ochi inrositi, stranut sau tuse.

  1. Alergenii ingerati

Acestia sunt prezenti in anumite alimente si apar atunci cand organismul depisteaza unele proteine din acestea ca fiind daunatoare si produce histamine care inflameaza anumite zone ale corpului, provocand mancarimi la nivelul gurii, umflarea fetei, precum si varsaturi sau diaree.

Printre alimentele care pot provoca alergii se afla arahidele, soia, ouale, nucile, graul sau crustaceele.

  1. Alergenii de contact

Alergenii de contact produc o reactie alergica atunci cand intra in contact cu pielea unei persoane. Reactiile alergice pot aparea in urma contactului cu o planta otravitoare, asa cum este iedera, anumite materiale, asa cum este latexul, sau metal, in special nichel si cobalt.

Alergiile de contact cauzeaza iritatii si mancarimi ale pielii.

Persoanele predispuse la un risc ridicat de alergii sunt cele care sufera de astm, au istoric familial de astm sau alergii, precum si copii sub 7 ani din cauza ca sistemul lor imunitar nu este pe deplin dezvoltat.

Cum pot fi ameliorate simptomele alergiilor?

tratament pentru simptomele alergiilor

Pentru cei care sufera de alergii, primul pas pentru a evita o reactie alergica este evitarea alergenilor si a substantelor care le pot provoca.

Din fericire, exista anumite medicamente care pot controla simptomele si le pot imbunatati, insa nu vindeca cauza problemei.

Medicul lergolog poate prescrie medicamente care amelioreaza simptomele alergiei asa cum sunt decongestionantele sau antihistaminicele. Acestea ajuta la reducerea nasului infundat, a secretiilor nazale, stranut sau mancarime.

Medicamentele pe baza de steroizi pot reduce inflamatia si ajuta la tratarea eczemelor sau a dermatitelor de contact, ca urmare a reactiei alergice.

Pielea inrosita sau mancarimile cutanate pot fi tratate cu ajutorul cremelor si lotiunilor emoliente sau pe baza de calamina.

Cele mai bune remedii naturale impotriva alergiilor

remedii naturale pentru alergii

Pe langa tratamentele recomandate de medic, poti recurge la anumiti pasi si remedii naturale pentru a contribui la un control mai bun al alergiilor.

Nu toate tratamentele functioneaza la fel pentru toata lumea, asa ca pot fi necesare mai multe incercari pentru a le descoperi pe cele potrivite in functie de caz.

Pentru a evita inhalarea polenului, poti purta o masca de protectie si ochelari de soare, mai ales in sezonul alergiilor, asa cum este primavara. Totodata, pentru a evita mucegaiul, foloseste in mediul de acasa dezumidificatoare si solutii antimucegai.

Remediile naturale impotriva alergiilor sunt cele pe baza de sucuri naturale, ceaiuri medicinale si alimentatie bazata pe produse cat mai simple, pentru hidratare si intarirea sistemului imunitar.

Portocalele, morcovii si ghimbirul au proprietati care ajuta la protejarea mucoasei respiratorii si favorizeaza eliminarea mucusului, ameliorand tusea uscata si iritativa. Alimentatia trebuie sa fie compusa din alimente care hidrateaza organismul, asa cum sunt legumele verzi si de culoare galbena, urzicile sau sfecla rosie.

Remediile medicinale din plante au rareori efecte advserse, asadar, pot fi folosite pentru a trata simptomele anumitor tipuri de alergii, asa cum este rinita alergica.

  • Gingko biloba

Are un continut bogat de flavonoide, avand actiune antioxidanta si antiinflamatoare care reduc efectele reactiilor alergice cauzate de alergenii inhalati.

Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 55.00 lei.Prețul curent este: 27.50 lei. TVA inclus

Economisești 27.50 lei

VEGAN
Prețul inițial a fost: 116.00 lei.Prețul curent este: 98.60 lei. TVA inclus

Economisești 17.40 lei

  • Turmericul

Are efecte antiinflamatoare si antioxidante, utile pentru tratarea simptomelor de stranut si congestie nazala.

Prețul inițial a fost: 85.00 lei.Prețul curent este: 72.25 lei. TVA inclus

Economisești 12.75 lei

Prețul inițial a fost: 92.00 lei.Prețul curent este: 46.00 lei. TVA inclus

Economisești 46.00 lei

VEGAN
Prețul inițial a fost: 123.00 lei.Prețul curent este: 104.55 lei. TVA inclus

Economisești 18.45 lei

VEGAN
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 95.36 lei.Prețul curent este: 81.06 lei. TVA inclus

Economisești 14.30 lei

  • Rozmarinul, menta si salvia

Actioneaza asupra cailor respiratorii, utile in caz de astm alergic si bronsita. Totodata, reduc raspunsul inflamator cauzat de globulele albe si anticorpii alergici produsi de sistemul imunitar.

Prețul inițial a fost: 314.10 lei.Prețul curent este: 266.99 lei. TVA inclus

Economisești 47.12 lei

Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 36.75 lei.Prețul curent este: 31.24 lei. TVA inclus

Economisești 5.51 lei

-35%
Prețul inițial a fost: 47.25 lei.Prețul curent este: 30.71 lei. TVA inclus

Economisești 16.54 lei

-35%
Prețul inițial a fost: 60.00 lei.Prețul curent este: 39.00 lei. TVA inclus

Economisești 21.00 lei

  • https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/allergies/symptoms-causes/syc-20351497
  • https://aafa.org/allergies/allergy-treatments/
  • https://acaai.org/allergies/symptoms/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *