🐰 EASTER SALE: Astăzi te bucuri de 13% EXTRA REDUCERE la toate produsele ! Folosește codul 13SALE. Ofertă limitată! 🐣

Tipurile diabetului

Tipuri de diabet

Ce este diabetul?

Diabetul, la care doctorii se refera adesea cu denumirea de diabetus mellitus, descrie un grup de boli metabolice in care o persoana are nivel ridicat de glucoza (zahar in sange), fie pentru ca productia de insulina nu este adecvata, fie pentru ca celulele corpului nu raspund corect la insulina, fie ambele. Pacientii cu glicemie ridicata vor experimenta urinare frecventa, vor fi insetati si infometati des.

Tipurile de diabet

Diabetul de tip 1
In acest caz, corpul nu produce insulina. Unele persoane se refera la acest tip ca diabet dependent de insulina, diabet juvenil sau timpuriu. Acesta se dezvolta de obicei inainte de a ajunge la 40 de ani, insa nu este la fel de comun ca diabetul de tip 2. Aproximativ 10 % dintre cazurile de diabet sunt de tipul 1.

Pacientii care sufera de acest tip de diabet vor avea nevoie de injectii cu insulina pentru tot restul vietii. Acestia trebuie sa isi asigure si nivelul adecvat de glucoza prin efectuarea unor teste de sange si urmand o dieta speciala.

Valori diabet

Diabetul de tip II
In acest caz, corpul nu produce suficienta insulina pentru functionarea adecvata sau celulele din corp nu reactioneaza la insulina (rezistenta fata de insulina). Aproximativ 90% dintre cazurile de diabet din toata lumea sunt de acest tip. Unele persoane isi pot controla diabetul de tip II doar prin slabire, o dieta sanatoasa, exercitii fizice si monitorizarea nivelului glicemic.

Cu toate acestea, diabetul de tip II este o boala progresiva – adica se inrautateste treptat, iar pacientul va ajunge la administrarea insulinei, de obicei sub forma de tableta.

Diabetul gestational
Acest tip de diabet afecteaza femeile in timpul sarcinii. Unele femei au nivel ridicat de glucoza in sange, iar corpul lor nu este capabil sa produca suficienta insulina pentru a transporta glucoza in celule, rezultand in niveluri glicemice care cresc progresiv.

Tine glicemia sub control cu ingrediente naturale

-22%
Prețul inițial a fost: 228.00 lei.Prețul curent este: 178.00 lei. TVA inclus

Economisești 50.00 lei

-26%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 342.00 lei.Prețul curent este: 252.00 lei. TVA inclus

Economisești 90.00 lei

-18%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 114.00 lei.Prețul curent este: 94.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-15%
VEGAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *