Cum sa-ti protejezi micutul de infectiile virale

Infectii virale la copii

La trecerea dintre anotimpuri si in sezonul rece, incidenta infectiilor respiratorii virale la copii creste semnificativ. Imunitatea micutilor este mult mai scazuta decat cea a adultilor, deoarece aceasta are un numar mai redus de anticorpi si se dezvolta de-a lungul timpului.

Din acest motiv, copii sunt mult mai vulnerabili si mai predispusi in fata virusilor si bacteriilor care provoaca infectii respiratorii.

In colectivitate (scoli, gradinite, locuri de joaca) riscul de imbolnavire sau de agravare a starii de sanatate creste. Aglomeratia din spatiile frecventate de catre copii reprezinta un factor favorizant pentru raspandirea infectiilor respiratorii.

In peste 90% din cazuri, afectiunile respiratorii la copii au o cauza virala, restul de 10% fiind de cauza bacteriana.

Afla din urmatorul articol tot ce trebuie sa stii despre infectiile respiratorii virale la copii, cum se manifesta, precum si remedii naturale pentru sanatatea sistemului respirator si cresterea imunitatii.

Ce sunt infectiile respiratorii?

Conform studiilor, in fiecare an, copiii pot dezvolta pana la 8 episoade de infectii ale cailor respiratorii, mai ales la trecerea dintre anotimpuri sau in sezonul rece.

Infectii respiratorii

Infectiile respiratorii afecteaza cel mai frecvent caile respiratorii superioare, adica nasul, faringele si laringele. Afectiunile respiratorii la copii cel mai des intalnite sunt de natura virala, cat si cele de natura infectioasa. Un sistem imunitar slabit faciliteaza dezvoltarea unor astfel de afectiuni.

Asa cum am mentionat la inceputul articolului, infectiile virale apar in proportie de 90%, restul de 10% fiind bacteriene.

Infectiile de cai respiratorii superioare includ:

  • Rinofaringita acuta
  • Faringita acuta
  • Sinuzita
  • Bronsiolita
  • Laringita.

Infectiile de cai respiratorii inferioare sunt mai grave si includ pneumonia, bronsita si bronsiolita.

Asadar, infectiile virale respiratorii includ racelile, gripa si bronhiolita, pe cand infectiile respiratorii inferioare inseamna ca sunt afectati plamanii si caile respiratorii. Viral inseamna ca este cauzat de un virus, ceea ce inseamna ca infectiile respiratorii virale se transmit cu usurinta pe cale aeriana.

In colectivitate si in spatiile publice, riscul de a dezvolta afectiuni respiratorii este destul de mare, mai ales cand unul dintre copii este bolnav.

Exista o multime de virusi implicati in aceste infectii respiratorii, si anume:

  • Virusul gripal
  • Virusul paragripal
  • Adenovirus
  • Rhinovirus.

Rinovirusurile sunt cele care provoaca raceala comuna, una dintre cele mai frecvente infectii respiratorii la copii. Aceasta dureaza, in medie, intre 7 si 10 zile si se manifesta prin tuse, febra si nas care curge. In general, febra nu dureaza mai mult de 3 zile, insa tusea poate persista pana la 3 saptamani.

Suplimente naturale pentru sanatatea si imunitatea copiilor

Prețul inițial a fost: 79.08 lei.Prețul curent este: 67.22 lei. TVA inclus

Economisești 11.86 lei

Prețul inițial a fost: 92.00 lei.Prețul curent este: 78.20 lei. TVA inclus

Economisești 13.80 lei

-35%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 57.76 lei.Prețul curent este: 37.54 lei. TVA inclus

Economisești 20.22 lei

Prețul inițial a fost: 74.00 lei.Prețul curent este: 62.90 lei. TVA inclus

Economisești 11.10 lei

Ce simptome provoaca infectiile respiratorii virale

Infectiile respiratorii virale la copii sunt foarte frecvente si se manifesta, in general, prin urmatoarele simptome:

  • Febra
  • Stare generale alterata
  • Rinoree
  • Stranut
  • Tuse
  • Dureri in gat
  • Dureri de cap.

Un copil care se confrunta cu o infectie respiratorie virala are, de regula, o stare de rau generala, nu participa la activitati de grup, respiratia ii este mai accelerata, tuseste frecvent sau prezinta stari de greata.

Totodata, poate avea febra, congestie nazala si dificultati de respiratie. In functie de severitatea infectiei, exista o gama larga de simptome ale racelii.

Daca infectiile respiratorii nu sunt tratate la timp si sistemul imunitar al micutului este scazut, exista riscul de aparitie al complicatiilor. Acestea includ infectii ale urechilor, ale sinusurilor, pneumonie sau infectii oculare.

Remedii naturale pentru sanatatea sistemului respirator si cresterea imunitatii

Remedii naturale imunitate la copii

Imagineaza-ti imunitatea ca o armata compusa din celule, tesuturi si organe care, impreuna, lupta cu virusii, bacteriile si alti agenti infectiosi pentru a mentine sanatatea organismului. La nastere, sugarul are o imunitate innascuta care il protejeaza de bacteriile din jur, insa nu in totalitate.

Pe masura ce creste, un copil isi dezvolta o a doua forma de imunitate, cea dobandita, care devine mai puternica pe masura ce corpul este stimulat sa produca anticorpi, adica prin expunerea acestuia la virusii si bacteriile din mediul inconjurator.

Pentru a mentine o imunitate puternica si sanatatea sistemului respirator, organismul are nevoie de vitamine, minerale si alti nutrienti benefici care sa sustina lupta anticorpilor si a organelor impotriva invadatorilor periculosi.

Asadar, iata care sunt cele mai eficiente remedii naturale care au o contributie majora la intarirea imunitatii si la protejarea sistemului respirator:

  • Propolisul

Propolisul este un produs natural cu proprietati antimicroboene, antiinflamatorii si antioxidante, benefic pentru sanatatea intregului organism. Propolisul este bogat in flavonoide si compusi fenolici, substante care ajuta la distrugerea si inhibarea cresterii bacteriilor si virusurilor responsabile de aparitia infectiilor.

De asemenea, propolisul este cunoscut pentru capacitatea sa de a intari sistemul imunitar, contribuind la cresterea productiei de anticorpi, cum ar fi limfocitele si macrofagele.

Acesti anticorpi sunt esentiali pentru apararea organismului impotriva infectiilor si pentru mentinerea sanatatii fenerale.

Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 16.99 lei.Prețul curent este: 14.44 lei. TVA inclus

Economisești 2.55 lei

Prețul inițial a fost: 73.00 lei.Prețul curent este: 62.05 lei. TVA inclus

Economisești 10.95 lei

Prețul inițial a fost: 108.48 lei.Prețul curent este: 92.21 lei. TVA inclus

Economisești 16.27 lei

Prețul inițial a fost: 115.00 lei.Prețul curent este: 97.75 lei. TVA inclus

Economisești 17.25 lei

  • Laptisor de matca

Laptisorul de matca, din aceeasi categorie cu propolisul, contine compusi cu proprietati antimicrobiene cu efect de blocare a bacteriilor si a altor agenti patogeni care pot cauza infectii respiratorii, precum raceala si gripa.

Pe langa proprietatile sale antimicrobiene, laptisorul de matca care efect antiinflamator care ajuta la reducerea inflamatiei de la nivelul cailor respiratorii si a simptomelor asociate, in timp ce ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Prețul inițial a fost: 105.00 lei.Prețul curent este: 89.25 lei. TVA inclus

Economisești 15.75 lei

Prețul inițial a fost: 99.70 lei.Prețul curent este: 84.75 lei. TVA inclus

Economisești 14.96 lei

Prețul inițial a fost: 87.00 lei.Prețul curent este: 73.95 lei. TVA inclus

Economisești 13.05 lei

  • Vitamina C

Vitamina C, cunoscuta si sub denumirea de acid ascorbic, este o vitamina indispensabila atunci cand vine vorba de un sistem imunitar puternic. Aceasta este implicata in productia si activarea limfocitelor, un tip ce celule albe din sange responsabile pentru distrugerea si eliminarea agentilor patogeni, cum ar fi bacteriile si virusurile.

Prin urmare, vitamina C contribuie la cresterea capacitatii organismului de a lupta impotriva infectiilor.

Consumul zilnic de vitamina C poate ajuta la reducerea severitatii si duratei simptomelor racelii comune. Desi nu previne complet infectiile respiratorii, vitamina C poate ajuta la grabirea vindecarii si la ameliorarea tusei si a nasului infundat.

Prețul inițial a fost: 281.06 lei.Prețul curent este: 238.90 lei. TVA inclus

Economisești 42.16 lei

VEGAN
Prețul inițial a fost: 59.00 lei.Prețul curent este: 50.15 lei. TVA inclus

Economisești 8.85 lei

Prețul inițial a fost: 92.00 lei.Prețul curent este: 78.20 lei. TVA inclus

Economisești 13.80 lei

  • Ghimbir

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante, antiinflamatoare si antimicrobiene, ceea ce il face un adjuvant eficient pentru sustinerea imunitatii si a sanatatii sistemului respirator.

Ghimbirul este bogat in compusi activi, cum ar fi gingerolii, care au activitate antimicrobiana asupra unui spectru larg de bacterii si virusi.

Consumul regulat de ghimbir sub forma de ceai sau suplimente alimentare poate ajuta la combaterea infectiilor bacteriene si virale care afecteaza sistemul respirator.

Prețul inițial a fost: 92.00 lei.Prețul curent este: 46.00 lei. TVA inclus

Economisești 46.00 lei

Prețul inițial a fost: 63.00 lei.Prețul curent este: 53.55 lei. TVA inclus

Economisești 9.45 lei

  • https://my.clevelandclinic.org/health/articles/4022-upper-respiratory-infection
  • https://www.merckmanuals.com/home/children-s-health-issues/common-viral-infections-in-infants-and-children/overview-of-viral-respiratory-tract-infections-in-children/?autoredirectid=21732

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *