🌸Ofertă Limitată: Astăzi, ai 10% EXTRA REDUCERE la 👨‍👩‍👧‍👦 Pachete Speciale - Folosește codul 10PROMO 🌸

Coxartroză (artroza șoldului) – cauze, simptome și tratament naturist

Cauze și remedii coxartroza

Odată cu înaintarea în vârstă, riscul apariției unei afecțiuni articulare crește considerabil. Vârsta, însă, nu este principalul factor declanșator al acestor afecțiuni, existând posibilitatea ca și persoane mai tinere să se confrunte cu asemenea probleme ale articulațiilor. O afecțiune a articulațiilor care apare frecvent în rândul persoanelor de vârsta a doua și a treia este coxartroza sau artroza șoldului.

Ce este coxartroza?

După cum am menționat și în paragraful anterior, coxartroza este artroza șoldului. Această afecțiune se manifestă prin degradarea progresiva și ireversibilă a cartilajului articular de la nivelul șoldului. În lipsa cartilajului articular, mișcările șoldului se limitează, iar fiecare mișcare devine dureroasă.

Coxartroza este o boală degenerativă, adică progresează odată cu trecerea timpului, de aceea este foarte important să nu ignori primele simptome ale aceste afecțiuni. Netratată la timp și corespunzător, coxartroza se va agrava, distrugând complet cartilajul articular al șoldului.

Tipuri de coxartroză

Există două tipuri de coxartroză: primară și secundară.

În situațiile în care nu se cunoaște cauza directă a coxartrozei, vorbim despre coxartroză primară. De obicei, acest tip de coxartroză apare după vârstă de 60 de ani, afectând doar o articulație sau ambele. Progresia coxartrozei primare este, în general, lentă.

În cazul coxartrozei secundare, anumite defecte congenitale sau dobândite duc la apariția acestei boli. Printre defectele congenitale dobândite se numără displazia congenitală de șold și hipoplazia unghiului acetabular. Deteriorarea articulației poate progresa rapid după un proces inflamator sau infecțios din corp, după traumatisme la nivelul șoldului sau în caz de hemofilie, obezitate sau alte disfuncții metabolice.

Recomandarile noastre pentru afectiuni articulare si oase sanatoase

-22%
Prețul inițial a fost: 162.00 lei.Prețul curent este: 127.00 lei. TVA inclus

Economisești 35.00 lei

-55%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 152.00 lei.Prețul curent este: 69.00 lei. TVA inclus

Economisești 83.00 lei

-14%
Prețul inițial a fost: 145.00 lei.Prețul curent este: 125.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

Care sunt principalele simptome ale coxartrozei?

Este foarte important să acorzi o importanță sporită oricărui simptom care poate reprezenta un semn al apariției acestui tip de afecțiune articulară. Depistată la timp, poți preveni degradarea completă a cartilajului articular al șoldului. Iată care sunt principalele simptome ale coxartrozei:

  • Durere în timpul mersului sau în timpul efortului fizic, care dispare în timpul repausului. Această durere se localizează în zona inghinală sau în zona coapsei, însă poate iradia în fese sau genunchi. Odată cu progresul bolii, durerea se intensifică și persistă chiar și în timpul repaosului.
  • Scăderea mobilității este un alt simptom prin care îți poți da seama ușor dacă te confrunți cu această afecțiune. Coxartroza îngreunează considerabil întinderea piciorului în față sau în spate sau rotirea acestuia.
  • Rigiditatea articulației soldului îngreunează mersul sau aplecatul
  • Trosnitul articulației sau deformarea acesteia sunt alte semne importante ale apariției coxartrozei
Colagen pentru coxartroza

Acordă o atenție sporită primelor simptome și acționează din timp. Dacă simptomele se agravează și afecțiunea progresează, va fi nevoie de operație pentru a trata coxartroza.  Protejează-ți articulațiile, catilajele și oasele și ține coxartroza sub control cu ajutorul unui tratament naturist cu colagen pentru articulații

Factorii de risc ai coxartrozei

Există mai mulți factori care contribuie la apariția acestei afecțiuni. Iată care sunt principalele cauze care declanșează coxartroza:

  • Vârsta. Coxartroza apare mai frecvent odată cu înaintarea în vârstă și este comună la persoanele de peste 40 de ani.
  • Traumatismele. Luxațiile sau loviturile puternice la șold pot declanșa apariția acestei afecțiuni.
  • Genul. Fiind un tip de artroză, coxartroza este mult mai întâlnită în rândul femeilor, însă motivele sunt necunoscute deocamdată.
  • Greutatea. Obezitatea este și ea un factor declanșator al coxartrozei. Greutatea excesivă pune mai multă presiune pe articulații, fapt care duce la apariția acestei boli.
  • Efortul fizic depus. Anumite meserii care implică muncă fizică solicitantă sau activitățile sportive de mare impact se află în strânsă legătură cu coxartroza. Stresul repetitiv și supraîncărcarea biomecanică, în special în cazul unei anomalii anatomice preexistente a articulației șoldului, sunt principalele cauze care duc la apariția acestei afecțiuni articulare.
  • Factorii genetici. Mai multe studii sugerează faptul că genetica joacă un rol important în dezvoltarea artrozei de șold. O cercetare publicată în revista Artrită și Reumatism al Colegiul American de Reumatologie arată că factorii genetici cresc riscul de apariția a coxartrozei cu până la 60% atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților.

Acest risc a fost evaluat pe un grup de persoane care aveau fie un frate geamăn, fie o soră geamănă. În plus, un alt studiu publicat în Jurnalul de Artroplastie a Asociației Americane a Chirurgilor de șold și genunchi demonstrează că o persoană care are o rudă de gradul I, II sau III ce a trecut printr-o artroplastie totală de șold are un risc mai mare de a suferi de coxartroză.

Menționăm că acest articol are un caracter strict informativ. Pentru un diagnostic clar și concis, recomandăm un consult medical de specialitate.

Diagnosticarea coxartrozei

Coxartroza sau artroza șoldului este diagnosticată în urma unui consult fizic, care poate fi precedat de anumite investigații imagistice, precum radiografia de șold, atât pentru confirmarea diagnosticului, cât și pentru a monitoriza progresia bolii. În cadrul examinării clinice, medicul specialist evaluează o posibilă poziție fixă a articulației șoldului și mersul pacientului, verificând totodată dacă articulația șodului prezintă proeminențe osoase, sensibilitate la atingere sau posibile leziuni.

Mai mult de atât, se poate impune o evaluare neurovasculară a membrelor inferioare, cât și verificarea rigidității articulației afectate. Investigații suplimentare, precum CT sau RMN, pot oferi mai multe informații cu privire la cauzele care au dus la apariția coxartrozei.

Anatomia oaselor

Metode non-chirurgicale în coxartroză

Coxartroza poate fi ținută sub control, fără a apela la chirurgie, dacă nu se află într-un stadiu avansat. De asemenea, și micile schimbări în stilul de viață pot contribui la ameliorarea simptomelor date de această afecțiune.

Kinetoterapia. În stadiile incipiente și medii ale coxartrozei, primul tratament non chirurgical este kinoterapia. Exercițiile fizice din cadrul ședințelor de kinetoterapie au rolul de a întări mușchii din jurul șoldului și de a menține mobilitatea articulațiilor, reducând astfel simptomele și progresia coxartrozei.

Exercițiile fizice. Un program de exerciții fizice care nu implică un grad ridicat de efort ajută la reducerea durerilor cauzate de coxartroză. Printre cele mai bune exerciții fizice se numără cele acvatice și exercițiile care întăresc musculatura din jurul șoldului. Pe de altă parte, trebuiesc evitate exercițiile și activitățile fizice care pun presiune asupra articulației șoldului, precum golful, joggingul sau aerobicul.

Controlul greutății corporale. Acumularea a doar 4-5 kg poate exercita o presiune suplimentară de peste 10 kg asupra șoldului cu fiecare pas pe care îl faci când te deplasezi. De aceea, este important să-ți menții greutatea în limite normale pentru a-ți proteja articulațiile de impactul negativ al kilogramelor în plus

Stimularea nervoasă electrică transcutanată. Această terapie poate fi folosită pe lângă tratamentele de bază, cu scopul de a reduce simptomele asociate coxartrozei.

Terapia medicamentoasă. În cele mai multe situații se recomandă urmarea unui tratament pe bază de antiinflamatoare nonsteroidiene, însă perioada de administrare trebuie să fie cât mai scurtă, din cauza efectelor secundare pe care le pot avea aceste medicamente atunci când sunt luate în exces sau pe o perioadă lungă de timp.

Coxartroza tratament naturist

Tratament chirurgical pentru coxartroză

În cazul în care tratamentul non-chirurgical devine ineficient, iar coxartroza se află într-un stadiu avansat, există opțiunea de a interveni chirurgical. Artroplastia totală de șold presupune înlocuirea articulației coxofemurale cu un implant artificial (proteză).

Această intervenție este recomandată atunci când durerea de șold reduce la minimum activitățile zilnice ale unei persoane, precum mersul, urcatul scărilor sau treburile casnice, și nu mai cedează la administrarea antiinflamatoarelor.

Există două categorii de proteze de șold: cimentate și necimentate, prima categorie fiind recomandată mai ales persoanelor de peste 65 de ani, care suferă de osteoporoză, în timp ce protezele din a doua categorie pot fi folosite pentru restul pacienților.

Longevitatea protezei de șold a fost demonstrată în cadrul mai multor studii, până la 95% dintre proteze rămânând funcționale timp de 10 ani. Când pacientul are o stare generală bună de sănătate, face mișcare și își menține greutatea corporală în limite normale, proteza de șold poate rămâne funcțională până la 25 de ani.

Iată câteva remedii și suplimente naturale care mențin sănătatea articulațiilor și ameliorează simptomele afecțiunilor osoase, printre care și pe cele date de coxartroză.

Colagenul de tip 2

Există un remediu natural recomandat pentru toate tipurile de dureri articulare, printre care și coxartroza. Acesta este colagenul de tip 2, colagenul care se regăsește în componența cartilajelor. Noi venim în ajutorul tău cu un produs special creat pentru cartilaje, articulații și oase- colagenul lichid Joint Support.

-17%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 290.00 lei.Prețul curent este: 240.00 lei. TVA inclus

Economisești 50.00 lei

-22%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 185.99 lei.Prețul curent este: 144.99 lei. TVA inclus

Economisești 41.00 lei

-14%
Prețul inițial a fost: 145.00 lei.Prețul curent este: 125.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-17%
NOU!
Prețul inițial a fost: 198.99 lei.Prețul curent este: 164.99 lei. TVA inclus

Economisești 34.00 lei

Acizii grași Omega-3

Acizii grași Omega-3 sunt cunoscuți pentru efectul lor de a reduce inflamațiile și de a ușura simptomele afecțiunilor osoase. Surse de acizi grași Omega-3 sunt somonul, tonul, sardinele, nucile și semințele, dar și suplimentele naturale din ulei de pește.

-27%
Prețul inițial a fost: 120.00 lei.Prețul curent este: 87.99 lei. TVA inclus

Economisești 32.01 lei

-27%
Prețul inițial a fost: 120.00 lei.Prețul curent este: 87.99 lei. TVA inclus

Economisești 32.01 lei

-26%
Prețul inițial a fost: 99.00 lei.Prețul curent este: 73.00 lei. TVA inclus

Economisești 26.00 lei

-14%
NOU!
Prețul inițial a fost: 132.28 lei.Prețul curent este: 114.04 lei. TVA inclus

Economisești 18.24 lei

Ghimbirul

Ghimbirul, sub formă de supliment alimentar, contribuie la reducerea durerilor asociate afecțiunilor articulare. Cu toate acestea, se recomandă a fi administrat în cantități moderate și la recomandarea medicului specialist. Persoanele care iau anticoagulante trebuie să folosească ghimbirul cu precauție, întrucât poate crește riscul de hemoragii.

-38%
Prețul inițial a fost: 112.00 lei.Prețul curent este: 69.00 lei. TVA inclus

Economisești 43.00 lei

-48%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 79.00 lei.Prețul curent este: 41.25 lei. TVA inclus

Economisești 37.75 lei

-36%
NOU!
Prețul inițial a fost: 99.12 lei.Prețul curent este: 63.00 lei. TVA inclus

Economisești 36.12 lei

-26%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 129.00 lei.Prețul curent este: 95.00 lei. TVA inclus

Economisești 34.00 lei

Gheara diavolului

Gheara diavolului este o plantă originară din Africa de Sud despre care se știe că are proprietăți antiinflamatore și analgezice. Gheara diavolului poate fi administrată sub formă de capsule, pulbere sau în varianta lichidă. Doza recomandată este de 750 până la 1000 mg de trei ori pe zi.

-52%
Prețul inițial a fost: 83.21 lei.Prețul curent este: 40.01 lei. TVA inclus

Economisești 43.21 lei

-62%
Prețul inițial a fost: 119.00 lei.Prețul curent este: 45.50 lei. TVA inclus

Economisești 73.50 lei

-55%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 152.00 lei.Prețul curent este: 69.00 lei. TVA inclus

Economisești 83.00 lei

-36%

Turmericul

Curcumina, substanța activă din turmeric, are puternice proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, fiind de ajutor în reducerea simptomelor articulare. Curcumina se poate găsi ca supliment alimentar, atât în formă lichidă, cât și sub formă de pulbere sau capsule. Doza recomandată este de 500 până la 2.000 mg pe zi.  În bucătărie, pulberea de turmeric poate fi adăugată în salate, ciorbe sau alte preparate atât pentru gust, cât și pentru proprietățile sale curative.

-39%
Prețul inițial a fost: 184.00 lei.Prețul curent este: 111.75 lei. TVA inclus

Economisești 72.25 lei

-32%
Prețul inițial a fost: 125.00 lei.Prețul curent este: 85.00 lei. TVA inclus

Economisești 40.00 lei

-44%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 98.67 lei.Prețul curent este: 54.82 lei. TVA inclus

Economisești 43.85 lei

-15%
VEGAN
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 111.57 lei.Prețul curent este: 95.36 lei. TVA inclus

Economisești 16.21 lei

Pot duce o viață normală cu coxartroză? Vitamine care combat inflamațiile

Din păcate, factorii care declanșează această afecțiune nu pot fi controlați de om, însă o dietă echilibrată și o viață activă poți ameliora simptomele, ba chiar poți încetini apariția acestei afecțiuni. Coxartroza nu trebuie lăsată sa interfereze cu viața noastră și să diminueze calitatea acesteia.

Este important să faci activitate fizică moderată și să acorzi mult mai multă atenție alimentației.

  • Vitamina A. Un studiu american arată că vitamina A împiedică sistemul imunitar să fie hiperactiv și să provoace inflamații. Alimentele bogate în vitamina A includ morcovii, păpădia, varza kale, spanacul și o mare varietate de legume cu frunze.
  • Vitamina B6. Pentru a reduce inflamațiile din corp, include în dietă cât mai multe alimente bogate în vitamina B6 – varză kale, ardei gras roșu, ciuperci, ton, carne de pui și pepene galben.
  • Vitamina C. Pe lângă faptul că susține sistemul imunitar, vitamina C combate radialii liberi, răspunzători pentru apariția inflamațiilor din corp. Pentru un un aport optim de vitamina C, consumă cât mai multe fructe și legume sau optează pentru suplimentele naturale.
  • Vitamina D. Studiile realizate de-a lungul timpului arată o legătură directă între nivelul scăzut al vitaminei D din corp și apariția afecțiunilor inflamatorii. Această vitamină este produsă în mod natural de organism după expunerea la soare, dar nu toată lumea poate obține doza optimă de vitamina D în acest fel. Medicul specialist îți poate recomanda un supliment cu vitamina D dacă testele de sânge indică faptul că ai un deficit.
  • Vitamina E. Datorită rolului antioxidant pe care îl are, vitamina E contribuie la reducerea inflamațiilor din corp. Suplimentarea cu vitamina E poate fi de ajutor în cazul pacienților cu boli inflamatorii, potrivit unei meta-analize publicate în Jurnalul European de Nutriție Clinică. Vitamina E se găsește în mod natural în nuci și semințe, inclusiv migdale și semințele de floarea soarelui. Multe fructe și legume sunt, de asemenea, bogate în vitamina E, inclusiv avocado și spanacul.
  • Vitamina K. Această vitamină s-a dovedit a benefică în reducerea markerilor inflamatori, în procesul de coagulare a sângelui și în protejarea sistemului osos. Cu toate că joacă un rol important în menținerea sănătății oaselor, multe persoane nu își iau doza necesară de vitamina K prin alimentație. Bărbații ar trebui să obțină zilnic 120 de micrograme (mcg) de vitamina K, în timp ce doza zilnică necesară pentru femei este de 90 mcg. Există două tipuri de vitamina K: vitamina K1 și K2. Vitamina K1 se găsește în legumele cu frunze, inclusiv în kale, spanac, broccoli și varză, în timp ce K2 se găsește în pui, ficat și ouă.

Topul vitaminelor care combat inflamațiile includ vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina E și vitamina K.

-39%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 75.00 lei.Prețul curent este: 46.00 lei. TVA inclus

Economisești 29.00 lei

-32%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 87.00 lei.Prețul curent este: 59.00 lei. TVA inclus

Economisești 28.00 lei

-44%
Prețul inițial a fost: 70.00 lei.Prețul curent este: 39.00 lei. TVA inclus

Economisești 31.00 lei

-29%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 80.00 lei.Prețul curent este: 57.00 lei. TVA inclus

Economisești 23.00 lei

Colagenul de tip 2, tratament naturist pentru coxartroză

Există un remediu natural recomandat pentru toate tipurile de dureri articulare, printre care și Coxartroza. Acesta este colagenul de tip 2, colagenul care se regăsește în componența cartilajelor. Noi venim în ajutorul tău cu un produs special creat pentru cartilaje, articulații și oase, iar acesta este suplimentul nostru cu colagen lichid Joint Support.

Formula sa specială conține 5000 de mg de colagen lichid hidrolizat de tip 2, plus alte 9 ingrediente active: glucozamină, condroitina, MSM, L-carnitină, turmeric, ceai verde și vitaminele C, B12 și D3. Joint Support este un supliment sigur pentru utilizarea în tratamentul de lungă durată al afecțiunilor articulare cronice, fiind un ajutor de nădejde în diminuarea inflamaţiei și durerilor provocare de aceste afecțiuni.

Colagenuri premium pentru coxartroza

-21%
Prețul inițial a fost: 185.00 lei.Prețul curent este: 147.00 lei. TVA inclus

Economisești 38.00 lei

-14%
Prețul inițial a fost: 145.00 lei.Prețul curent este: 125.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-17%
NOU!
Prețul inițial a fost: 198.99 lei.Prețul curent este: 164.99 lei. TVA inclus

Economisești 34.00 lei

-9%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 219.00 lei.Prețul curent este: 199.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

Referințe

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24340516/

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04796129

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/osteoarthritis/symptoms-causes/syc-20351925

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17076983/

https://specchiasol.it/en/natural-remedies-for-arthrosis-and-other-types-of-joint-pain/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *