Care Vitamine sunt Bune in cazul Energiei Scazute

Daca intelegem care vitamine sunt bune in cazul energiei, putem sa ne echilibram dieta in asa fel incat sa minimizam senzatie de oboseala, letargie si apatie generala. Daca simti deja unul dintre aceste simptome, este posibil sa ai deja deficienta de una sau mai multe vitamine esentiale care ajuta  la mentinerea corpului activ.

De ce sunt vitaminele esentiale pentru energie?

Fiecare vitamina din cadrul dietei joaca un rol important in mentinerea corpului sanatos. Deficientele de vitamine pot cere corpului sa lucreze mai mult pentru niste sarcini usoare, ceea ce poate duce la oboseala, boli sau alte proleme de sanatate. Vitaminele corecte intr-o dieta echilibrata si un stil de viata sanatos te pot ajuta sa te mentii energic si in forma din punct de vedere fizic.

Care vitamine sunt bune pentru cresterea energiei?

Complexul de vitamine B este esential pentru productia si folosirea energiei de catre corp. Acest grup format din 8 vitamine este foarte important pentru evitarea oboselii si functioneaza cel mai bine ca un grup coordonat pentru a energiza corpul. Vitaminele B pot ajuta si cu slabirea pentru ca iti ofera mai multa energie pentru a fi activ si pentru a face exercitii fizice.

Vitamina B1 sau tiamina intareste sistemul imunitar al corpului si imbunatateste sinteza neurotransmitatorilor pentru ca sistemul nervos si creierul sa functioneze mai eficient.

Vitamina B2 sau riboflavina este responsabila pentru  productia de energie de catre corp printr-o varietate de reactii chimice.  Creste si eficienta de utilizare a oxigenului, permitand celulelor sa functioneze mai eficient.

Vitamina B5 este responsabila si pentru cresterea energiei, insa si pentru intarirea sistemului  imunitar. B6 ajuta la protejarea arterelor si a sistemului circulator. Fara o circulatie adecvata, acitivitatile energetice sunt imposibile si celulele nu pot produce suficienta energie si nu pot primi oxigen pentru a indeplini cererile corpului.

Acestea sunt doar cateva dintre vitaminele necesare pentru productia de energie. Suplimente dietetice aditionale pentru energie sunt fierul, magneziul, zincul si urmarea unei diete sanatoase si echilibrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *