Acneea tardiva: Cauze, semne si remedii naturale de tratament pentru estomparea imperfectiunilor

Acneea tardiva: cauze, semne si remedii naturale

Acneea este cea mai frecventa boala dermatologica, care afecteaza peste 85% din populatia lumii de la nivel global, cu variatii specifice in functie de varsta si individ. Acneea tardiva apare dupa varsta pubertatii si se manifesta la adultii de peste 25 de ani si, in unele cazuri, continua acneea juvenila aparuta in perioada adolescentei.

Punctele negre, cosurile sau inflamatiile pielii pot aparea sub forma de acnee tardiva din cauze diverse precum stres, schimbari hormonale sau o alimentatie nesanatoasa, la orice tip de piele, indiferent ca este vorba de tenul sensibil, mixt, uscat sau gras, cu tendinta acneica. Leziunile aparute odata cu debutului acneei tardive necesita o ingrijire permanenta pentru o perioada indelungata de timp, pana la estomparea acestora sau chiar eliminare.

Chiar daca nu este o boala contagioasa si nu pune in pericol sanatatea pacientului, acneea tardiva poate fi deranjanta estetic si, in unele cazuri, poate avea un impact psihologic asupra pacientului, ducand la scaderea stimei de sine.

Ce este acneea tardiva si cum se manifesta

Acneea tardiva este acneea varstei adulte, care se manifesta pe linia maxilarului inferior, barbie si in jurul gurii prin aparitia punctelor albe, a comedoanelor, papulelor sau pustulelor. Tenul gras, cu tendinta acneica, este mai predispus la acneea tardiva, insa poate aparea pe orice tip de ten. Femeile sunt mai afectate decat barbatii de acest tip de acnee din cauza schimbarilor hormonale care apar in perioada menstruatiei, sarcina sau menopauza.

In unele cazuri, evolutia acneei tardive este asociata cu dereglarile hormonale asociate ciclurilor menstruale, avand perioade de agravari sau ameliorari in functie de anotimp, stil de viata stresant sau administrarea unor medicamente precum anticonceptionale.

De asemenea, studiile asociaza debutul acneei tardive in randul femeilor cu ovare polichistice sau tumori ovariene, atunci cand se exclude o cauza externa precum igiena deficitara sau acnee cauzata de utilizarea cosmeticelor.

Remedii naturale pentru acneic

-12%
Prețul inițial a fost: 57.00 lei.Prețul curent este: 50.16 lei. TVA inclus

Economisești 6.84 lei

-12%
Prețul inițial a fost: 64.99 lei.Prețul curent este: 57.19 lei. TVA inclus

Economisești 7.80 lei

-12%
VEGAN
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 184.09 lei.Prețul curent este: 162.00 lei. TVA inclus

Economisești 22.09 lei

Care sunt cauzele acneei tardive?

Acneea tardiva in randul adultilor este cauzata in principal de fluctuatiile hormonale din timpul sarcinii, menopauzei, menstruatiei sau intreruperii medicamentatiei. Dezechilibrele hormonale produc o secretie crescuta de androgeni care provoaca, la randul lor, un exces de sebum, avand ca si consecinta blocarea porilor.

De asemenea, exista anumiti factori externi care pot favoriza aparitia acneei tardive printre care:

  • Alimentatia acida compusa din zahar, carbohidrati rafinati, produsele de patiserie sau mezeluri
  • Alimentatia saraca in grasimi sanatoase precum Omega 3,6 si 9
  • Utilizarea cremelor de fata cu textura grasa sau uleioasa si care contin alcool, parfumanti sau alergeni
  • Excesul de cofeina poate afecta nivelul de estrogen din organism
  • Stilul de viata stresant si agitat are efecte negative asupra secretiei normale de hormoni
  • Produsele de machiaj precum pensule sau bureti utilizati in repetate randuri pot fi surse de microorganisme si bacterii care ajung in piele odata cu aplicarea machiajului

Cum ar trebui ingrijit tenul predispus la acnee tardiva?

Tenul cu tendinta acneica necesita o ingrijire speciala si suplimentara fata de tenul obisnuit. Este necesara adoptarea unei rutine de ingrijire specifice, prin utilizarea produselor recomandate de catre medicul specialist dermatolog, in functie de tipul de piele si cauza aparitie acneei.

Primul pas pentru ingrijirea tenului cu acnee tardiva este curatarea acestuia de doua ori pe zi, dimineata si seara, cu apa calduta. Se poate aplica un ser sau o lotiune pe baza de retinol sau Vitamina A, care inhiba productia de sebum. De asemenea, pentru rutina de seara, se pot folosi produse cu ingrediente active pe baza de glicol sau Vitamina C, care mentine sub control excesul de sebum.

Peelingul se recomanda de maxim doua ori pe saptamana, folosind o solutie usoara, cu acid de fructe. Totodata, specialistii atrag atentia cu privire la aplicarea machiajului si a produselor cosmetice de infrumusetare. Fondul de ten sau pudra, aplicate in exces, pot astupa si mai mult porii, incetinind astfel procesul de regenerare a pielii. Opteaza pentru fonduri de ten cu textura lejera si usoara, fara factor mare de acoperire, care permite tenului sa respire.

Cosmetice naturale potrivite pentru tenul gras cu tendinta acneica

-35%
Prețul inițial a fost: 124.99 lei.Prețul curent este: 81.24 lei. TVA inclus

Economisești 43.75 lei

-35%
Prețul inițial a fost: 124.99 lei.Prețul curent este: 81.24 lei. TVA inclus

Economisești 43.75 lei

-35%
Prețul inițial a fost: 352.50 lei.Prețul curent este: 229.13 lei. TVA inclus

Economisești 123.38 lei

-35%
Prețul inițial a fost: 124.99 lei.Prețul curent este: 81.24 lei. TVA inclus

Economisești 43.75 lei

Remedii naturale de tratament pentru ameliorarea imperfectiunilor

Cauzele acneei tardive pot fi multiple si, in functie de acestea, se pot include in dieta si rutina zilnica de curatare diverse alimente si remedii naturale pentru reducerea inflamatiei din organism si indepartarea seboreei. O dieta sanatoasa si echilibrata are un efect pozitiv asupra aspectului pielii, in timp ce poate ameliora semnificativ imperfectiunile si leziunile produse de afectiuni dermatologice inflamatorii, asa cum este acneea tardiva.

Iata cateva dintre cele mai benefice substante care ajuta la reducerea inflamatiei pielii si grabeste regenerarea celulara in cazul tenului cu imperfectiuni:

  • CBD

CBD-ul este substanta activa extrasa din planta de canepa Cannabis Sativa cu multiple proprietati benefie asupra pielii. Are efect calmant asupra pielii iritate, regenereaza tesutul cutanat afectat de leziuni si ajuta la reglarea secretiei de sebum.

  • Vitamina C

Are actiune antioxidanta care protejeaza pielea de radicalii liberi, stimuleaza productia de colagen, in timp ce imbunatateste vizibil textura pielii. Totodata, asigura hidratarea tesuturilor si reduce semnele vizibile cauzate de acnee.

  • Colagen

Colagenul este o componenta esentiala care intra in alcatuirea pielii, avand multiple roluri asupra sanatatatii si frumusetii acesteia. Fibrele de colagen imbunatatesc vizibil textura pielii, ii ofera un aspect ferm si tonifiat, in timp ce contribuie la mentinerea elasticitatii. In plus, combate semnele vizibile ale imbatranirii precum riduri sau linii fine de expresie.

  • Siliciu

Este un element cheie in productia de colagen si elastina, proteine responsabile pentru mentinerea hidratarii, elasticitatii si fermitatii pielii. Siliciul contribuie la rezistenta tesuturilor conjunctive ale pielii, reda stralucirea naturala a tenului si are un efect antiinflamator puternic care combate psoriazisul, acneea si eczemele.

  • Vitamina A

Mentine sanatatea si frumusetea pielii, avand actiune antiinflamatoare si antibacteriana pentru organism si, implicit pentru piele. Vitamina A reduce riscul aparitiei acneei, reduce sensibilitatea pielii la soare si previne imbatranirea prematura a celulelor pielii.

Descopera gama noastra de suplimente lichide pentru un ten sanatos si frumos

-5%
NOU!
SUGAR FREE

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 149.99 lei.Prețul curent este: 142.49 lei. TVA inclus

Economisești 7.50 lei

-5%
NOU!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 149.97 lei.Prețul curent este: 142.47 lei. TVA inclus

Economisești 7.50 lei

-5%
NOU!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 194.98 lei.Prețul curent este: 185.23 lei. TVA inclus

Economisești 9.75 lei

-5%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 97.00 lei.Prețul curent este: 92.15 lei. TVA inclus

Economisești 4.85 lei

  • https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/acne/symptoms-causes/syc-20368047
  • https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/acne/expert-answers/acne-scars/faq-20058101
  • https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/acne/diagnosis-treatment/drc-20368048

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reduceri