6 sfaturi pentru prevenirea și estomparea ridurilor

Trecerea anilor aduce cu sine și părți bune, dar și părți care nu ne fac atât de multă cinste. Devenim mai înțelepți și rămânem cu multe amintiri frumoase, dar ne gândim cu nostalgie la energia de care debordam și la pielea fină și lipsită de riduri. Însă se spune că dacă nu îți apar riduri odată cu trecerea anilor, nu ai râs suficient de mult în tinerețe. Așadar ridurile din jurul ochilor sau cele din jurul gurii pot fi considerate consecința unei tinereți fericite.

Deși fac parte din ciclul vieții și apar în urma unui proces natural, ridurile pot fi diminuate, iar procesul de îmbătrânire al pielii poate fi încetinit pentru a te bucura mai mult de o piele care încă își menține elasticitatea și strălucirea. Te întrebi cum? Printr-o serie de mici obiceiuri zilnice și puțin ajutor din interior. Iată câteva sfaturi de care să ții cont pentru a prevenirea și estomparea ridurilor.

1.Hidratează-te

După cum bine știi, corpul nostru este compus preponderent din apă, și cum avem nevoie de apă să ne simțim bine, și pielea are nevoie de apă pentru a-și menține elasticitatea. Dacă nu bei suficientă apă, pielea se va usca, fapt care favorizează apariţia ridurilor. O piele sănătoasă înseamnă o piele hidratată.

Acidul hialuronic este, de asemenea, foarte important în tot acest proces. Rolul acidului hialuronic pentru piele este de a o menține hidratată. Este foarte importat să stimulezi producția de acid hialuronic printr-o alimentație potrivită sau să compensezi lipsa acestuia cu suplimente de o concentrație mare.

2. Colagenul

Știai că unul dintre secretele pielii ferme indiferent de vârstă este colagenul? Această proteină, care se găsește într-o cantitate foarte mare în corpul uman, este responsabilă pentru sănătatea oaselor, mușchilor, articulațiilor, dar și a pielii, părului și unghiilor.

Colagenul este cel care oferă pielii elasticitatea și fermitatea, însă odată cu înaintarea în vârstă, producția de colagen a corpului scade și trebuie să apelăm la suplimente lichide sau pulbere pentru a completa lipsa acestuia. Ai nevoie de colagen pentru piele radiantă și un ten fără riduri.

3.Protejează-te de soare.

Protejează-te tot timpul, nu doar vara, nu doar când stai la plajă. Razele UV ale soarelui contribuie activ la îmbătrânirea pielii deoarece afectează producția de colagen și elastină din piele, favorizând apariția ridurilor sau a petelor. Te poți proteja de razele UV folosind în fiecare dimineața o crema cu SPF.

4.Dormi suficient

A-și face somnul de frumusețe nu e doar un mit. O rutină de somn de minimum 7 ore pe noapte ne asigură o piele radiantă și fermă. Vânt sau raze puternice, căldură sau frig, toți acești factori ne afectează pielea, mai ales tenul. Însă puțin știu ce capacitate de regenerare uimitoare are pielea noastră, și, bineînțeles, acest proces regenerativ are loc în timpul somnului. Așadar dă-i timp pielii tale să se recupereze și dormi suficient.

5. Alimentația sănătoasă

Nu e nicio surpriză că alimentația este una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii premature a tenului. Grăsimile saturate și carbohidrații contribuie la reducerea nivelului de colagen al pielii. Trebuie să acorzi mai multă atenție dietei tale pentru a susține fermitatea pielii.

Optează pentru alimente bogate în antioxidanți precum fructele și legumele, pentru surse naturale de Omega 3 și vitamine precum nucile, migdalele și peștele.

6.Renunța la obiceiurile nocive

Principalul viciu care ne afectează pielea și favorizează îmbătrânirea tenului este fumatul. Acesta afectează ţesutul responsabil cu producția de elastină și de colagen, cauzând o îmbătrânire prematură a tenului. De asemenea, fumatul usucă pielea, o pătează și accentuează ridurile. Încearcă pe cât de mult posibil să renunți la fumat și protejează-ți corpul de toate efectele negative care apar odată cu acest obicei nociv.

Ține cont de toate aceste sfaturi pentru a avea grijă de pielea ta. Iar pentru a compensa lipsa colagenului sau a acidului hialuronic din organismul tău, suplimentele noastre îți vin în ajutor.

95.00 lei TVA inclus

Economisești 20.00 lei

Mai puțin de 3.16 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *