💚 12% Reducere la toate produsele din categoria Detoxifiere! Folosește cuponul DETOX12 și redescoperă-ți vitalitatea. 💚

5 Idei Simple pentru Imbunatatirea Memoriei si a Gandirii

Memorie si creativitate

Aceste tehnici pentru imbunatatirea memoriei te pot ajuta cu capacitatea de a invata informatii noi si de a le retine pentru mai mult timp:

  • Repeta. Una dintre regulile de aur ale invatarii si memoriei este: repeta, repeta, repeta. Creierul raspunde la lucruri noi astfel ca repetarea aceluiasi lucru intr-un mod diferit sau intr-un moment diferit va valorifica efectul de nou si va permite crearea unor amintiri mai puternice. Exemple de folosirea repetitiei includ: luarea de notite, repetarea unui nume dupa ce il auzi pentru prima data, repetarea sau parafrazarea a unui lucru ce ti s-a spus.
  • Organizeaza. Un planificator de zi sau un calendar pe telefonul mobil te poate ajuta sa iti amintesti de toate intalnirile si activitatile si poate servi si ca jurnal in care sa scrii lucruri pe care vrei sa le ti minte. Scrierea si organizarea informatiilor intareste invatarea.
  • Vizualizeaza. Invatarea fetelor si a numelor poate fi un lucru greu pentru multi oameni. Pe langa repetarea numelui unei persoane, poti sa asociezi chipul acesteia cu o imagine. Vizualizarea intareste asocierea pe care o faci intre chip si nume.
  • Pentru imbunatatirea memoriei incearca sa pui lucrurile in ordine. Cand avem dificultati de a ne aminti ceva anume, un cuvant sau un lucru, poti sa iti dai idei oferindu-ti detalii asociate cu acel ceva. Alte metode practice includ folosirea unei alarme pentru a-ti aminti sarcinile sau intalnirile, plasarea unui obiect asociat cu sarcina intr-un loc proeminent.
  • Grupeaza. Cand incerci sa iti amintesti o lista lunga de obiecte, poate ajuta sa grupezi obiectele in seturi de cate 3 sau 5, intocmai cum faci pentru a tine minte un numar de telefon. Aceasta strategie ajuta la extinerea capacitatii pe care o are memoria de scurta durata.

Suplimente naturale pentru memorie si concentrare

-68%
Prețul inițial a fost: 85.00 lei.Prețul curent este: 27.50 lei. TVA inclus

Economisești 57.50 lei

-17%
Prețul inițial a fost: 60.00 lei.Prețul curent este: 49.99 lei. TVA inclus

Economisești 10.01 lei

-25%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 117.96 lei.Prețul curent este: 87.96 lei. TVA inclus

Economisești 30.00 lei

-15%
Prețul inițial a fost: 134.99 lei.Prețul curent este: 114.99 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *