5 beneficii pentru sănătate ale proteinei din orez

Proteina vegetala din prez pudra

Lumea vegetală ne oferă o mulțime de surse pline de nutrienți care, consumate corect, asigură a alimentație echilibrată și sănătoasă veganilor, vegetarienilor sau persoanelor care vor să mai reducă din consumul de carne și încearcă alternative pe bază de plante.

Proteina din orez este o proteină vegetală, alternativă pentru proteinele animale, populară în rândul celor care au adoptat o dietă pe bază de plante.

Însă când ne gândim la orez, nu sunt carbohidrații primul lucru cu îl asociem? Află că pudra proteică din orez este o sursă foarte bogată de nutrienți precum vitamine și minerale esențiale și, bineînțeles, de proteine.

Descoperă în continuare câteva beneficii pe care le are proteina din orez și motive pentru care să vrei să o încerci.

Principalele beneficii ale proteinei de orez

1. Ajută la pierderea în greutate

Ca marea majoritate a pudrelor proteice, și proteina de orez este un real ajutor în procesul de pierdere din greutate. Multe dintre persoanele care își doresc să piardă kilogramele în plus nu își pot îndeplini obiectivul.

Motivul? Nu consumă suficient de multe proteine. Pudra proteică din orez este o variantă rapidă prin care poți atinge aportul zilnic de proteine de care corpul tău are nevoie și poți să scazi în greutate.

Proteina vegetala pulbere din orez bio

Proteina vegetală pudră este ideală pentru vegani și vegetarieni care nu își pot lua aportul de proteine din surse animale, dar și pentru cei care își doresc să încerce și alternative din plante.

2. Stabilizează nivelul de zahăr din sânge

Corpul nostru ne oferă un răspuns de fiecare dată când consumăm orice tip de nutrient. Acesta este răspunsul glicemic, cu alte cuvinte, în funcție de ceea ce consumăm, glicemia crește mai mult sau mai puțin.

Probabil ai simţit și tu acea stare de oboseală care se instala după consumul unei mese bogate în carbohidrați. Acea stare de extenuare se datorează creșterii bruște a nivelului de insulină, iar proteina din orez încetinește procesul de absorbție al carbohidraților și reduce acest răspuns glicemic al corpului.

3. Protejează ficatul

Proteina din orez conține antioxidanţi puternici care protejează ficatul și îmbunătățesc funcția hepatică. Un studiu realizat în 2015 a demonstrat că proteina din orez este utilă pentru prevenirea unei forme de stres oxidativ al ficatul, așadar că are un efect hepatoprotector.

4. Hipoalergenică

Proteina din orez nu conține lactoză sau gluten, deci nu există riscul de apariției alergiilor. De asemenea, proteina din orez este mult mai ușor de digerat de către organism și nu apare tendința de balonare după consum.

5. Bogată în aminoacizi

Chiar dacă proteina din orez nu este o proteină vegetală completă, aceasta conține cantități considerabile de aminoacizi esențiali. Aminoacizi esențiali nu pot fi produși de organism și trebuie procurați din alimente sau suplimente. Consumul de proteina din orez ne asigură o bună parte din acești aminoacizi esențiali.

Valoarea nutrițională

Acum că ai aflat care sunt principalele beneficii care vin odată cu alegerea acestei proteine vegetale, îți prezentăm și valoarea nutrițională pe care o are consumul a 30g de proteină din orez pudră.

115 kcal

1,2 g grăsimi

1,4 g fibre

25g proteine

3,7 mg fier

3,6 mg zinc

1,3 mg mangan

Poți găsi pe site-ul nostru proteină din orez pulbere, 100% organică. Este un produs de cea mai bună calitate, ușor digerabilă, fără alergeni, zaharuri, conservați, coloranți sau organisme modificate genetic.

Alege din gama noastră de proteine vegetale varianta care este pe placul tău

-15%
VEGAN
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 74.93 lei.Prețul curent este: 64.05 lei. TVA inclus

Economisești 10.88 lei

-15%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 96.95 lei.Prețul curent este: 82.87 lei. TVA inclus

Economisești 14.08 lei

-15%
VEGAN
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 110.22 lei.Prețul curent este: 93.41 lei. TVA inclus

Economisești 16.81 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *