🌸Ofertă Limitată: Astăzi, ai 10% EXTRA REDUCERE la 👨‍👩‍👧‍👦 Pachete Speciale - Folosește codul 10PROMO 🌸

3 vitamine pentru imbunatatirea memoriei

Desi nu exista un leac miraculos pentru o memorie slaba, exista vitamine care pot ajuta. Cu toate acestea, succesul in folosirea vitaminelor pentru imbunatatirea memoriei variaza.Unele produse functioneaza mai bine pentru unii oameni. Fiecare dintre noi are o genetica aparte, sanatate si dieta diferite.

3 vitamine pentru imbunatatirea memoriei:

Complexul de vitamine B
Cercetarile au demonstrat ca vitaminele B pot ajuta la imbunatatirea memoriei prin crearea unui scut protectiv pentru neuronii din creier. Vitaminele B ajuta la descompunerea homocisteinei, care este un amino acid care reprezinta otrava toxica pentru celulele nervoase. Aceste vitamine ajuta si la productia de celule rosii din sange, cele care transporta oxigenul. Cele mai importante vitamine B pentru memorie sunt B6, B12 si acidul folic sau B9. Cantitatea de vitamine B din dieta poate fi crescuta prin consumul alimentelor naturale ca spanacul si legumele cu frunze verde inchisa, broccoli, capsunele, pepeni, fasole neagra, fructe citrice, boabe de soia.

Antioxidanti
Vitaminele C, E si beta carotenul sunt antioxidanti care sunt si vitamine foarte importante pentru memorie. Antioxidantii protejeaza tesuturile creierului prin descompunerea radicalilor liberi, care sunt forme toxice de molecule de oxigen care se gasesc in mod natural in creier. Vitaminele antioxidante si memoria sunt legate intre ele din cauza ca daunele create de radicalii liberi pot leza functionarea neuronilor din creier. Se recomanda suplimentarea zilnica cu antioxidanti.

Acizi grasi omega 3 pentru imbunatatirea memoriei
Desi acizii grasi omega 3 nu sunt exact vitamine, ele sunt molecule importante care ajuta la imbunatatirea memoriei si functionarea creierului. S-au spus foarte multe despre acizii grasi omega 3 care reprezinta niste grasimi bune. Acestea ajuta la protejarea creierului de inflamatii si nivel ridicat de colesterol. De aceea sunt buni acizii grasi omega 3 pentru imbunatatirea memoriei. Sursele de omega 3 sunt pestii de apa rece cum sunt somonul, heringul, tonul, halibutul, macroul, nucile si uleiul din seminte de in.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *