Despre Cauzele pentru Caderea Parului la Femei

Oamenii cred ca pierderea parului este o problema predominant masculina, insa nu e asa. In realitate 1 din 4 femei s-ar putea sa aiba probleme cu caderea parului intr-un anumit punct al vietii sale.

Exista 3 motive majore pentru care apare caderea parului la femei:

  • Tipologia caderii parului feminine este cel mai comun tip de cadere a parului care poate aparea la femei si este acelasi tip care apare si la barbati. Motivul principal din care femeile sufera de acest tip de cadere a parului, cunoscut ca alopecia androgenetica, este ca trupul lor reactioneaza in mod negativ la anumiti hormoni masculini.

Mai exact, testosteronul, pe care il au si femeile in cantitati mai mici, se transforma in DHT, care afecteaza cresterea parului. Desi caderea parului la femei poate incepe intr-un stagiu mai tarziu al vietii si nu este la fel de extrem din cauza hormonilor feminini pe care il au, acest tip de cadere a parului este la fel ca cea a barbatilor.

  • Telogen effluvium este al doilea motiv comun care poate cauza caderea parului la femei si este usor diferita in felul in care se manifesta. La aceasta conditie a caderii parului, in locul pierderii unor cantitati mari de par se observa subtierea parului, lucru care inseamna ca nu mai creste par destul pentru a acoperi anumite parti ale scalpului.

Deseori femeile care au trecut prin evenimente traumatizante s-ar putea sa descopere ca au aceasta problema a caderii parului. Dupa ce problema s-a rezolvat, corpul isi reintra la normal, iar parul isi rezuma cursul de crestere normal.

  • Alopecia areata este al treilea motiv comun pentru care apare caderea parului la femei in toata lumea. Veti observa ca la celelalte doua tipuri de cadere a parului problema se localizeaza intr-o zona anume a scalpului, in timp ce la acest tip de cadere a parului diferite regiuni ale scalpului vor fi afectate.

La majoritatea femeilor care sufera de acest tip de cadere a parului, problema este legata de un sistemul imunitar deficient. Femeile care trec sau au trecut prin forme de tratament pentru cancer sufera de acest tip de cadere a parului. Insa la majoritatea femeilor, odata ce sistemul imunitar si-a revenit la normal, vor descoperi ca si parul va reincepe sa creasca.

Intelegand ce cauzeaza caderea parului la femei veti putea decide mai bine daca suferiti de o problema sau nu. Luand in considerare aceste lucruri, puteti incerca sa preveniti caderea parului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *