Uleiul de Cocos – Beneficii pentru Frumusete si Sanatate

Beneficii ulei de cocos

Mirosul exotic si aroma delicioasa a uleiului de cocos il face o alegere excelenta atat in bucatarie, cat si in produsele de ingrijire corporala si de beauty. De la gustul inconfundabil pe care il aduce prajiturilor si pana la beneficiile pe care le ofera pielii si parului, uleiul de cocos este, fara doar si poate, un produs preferat pe lista de cumparaturi.

Uleiul de cocos provine din frunctul palmierului de cocos si contine compusi importanti pentru sanatate si frumusete, precum vitaminele A, C, E si D, fier si acizi grasi.

Folosit cu regularitate pe ten, uleiul de cocos previne aparitia ridurilor si estompeaza liniile fine, iar in bucatarie, aduce un poart bogat de nutrienti benefici pentru inima, sistem imunitar si metabolism.

Pentru a intelege si mai bine beneficiile uleiului de cocos, descopera in randurile de mai jos tot ce trebuie sa stii despre acest minunat elixir al naturii.

Despre uleiul de cocos

Uleiul de cocos este un ulei vegetal ce se extrage din miezul de nuca de cocos. Este clasificat ca un ulei tropical, cu o textura solida la temperaturi mai scazute si lichida la cele mai ridicate.

Arborele de cocos este originar din Asia de Sud, dar este cultivat si in alte tari tropicale. In antichitate, comerciantii din zona Golfului Piersic transportau nuca de cocos din India pana in Orientul mijlociu ca moneda de schimb sau ca troc in schimbul altor marfuri, fiind un ingredient cheie datorita aromei sale distincte, dar si pentru versatilitatea sa in gatit si beneficiile pentru frumusete.

Cele mai importante 8 beneficii ale uleiului de cocos

Uleiul de cocos este un ingredient frecvent folosit in produsele anti-aging, creme de ingrijire corporala, sampoane sau lotiuni pentru par, datorita nutrientilor benefici pe care ii contine precum acizi grasi, vitaminele E si K, fier, dar si pentru proprietatile antifungice, antioxidante si antibacteriene.

  1. Beneficii pentru ten si piele

Folosit cu regularitate pe ten si piele, uleiul de cocos previne aparitia ridurilor si estompeaza liniile fine, oferind elasticitate si fermitate pielii. Datorita vitaminei E din compozitie si a acizilor grasi, uleiul de cocos devine un adevarat elixir pentru tenul obosit si reda stralucirea naturala a pielii uscate.

Totodata, datorita acidului capric, caprilic si lauric din compozitie care ii ofera proprietati antifungice si antibacteriene, uleiul de cocos este un adevarat antibiotic natural care poate combate candidoza si alte afectiuni cauzate de fungi.

Uleiul de cocos este recomandat in special persoanelor care au tenul uscat si deshidratat, avand efect de imbunatatire a structurii hidrolipidice a epidermei. Totodata, gratie efectului regenerator, uleiul de cocos este un remediu util pentru ingrijirea calcaielor crapate.

Beneficii pentru piele ulei de cocos

2. Beneficii pentru par

Daca este in cautarea unui produs care sa iti ingrijeaza parul in mod natural, uleiul de cocos este o alegere excelenta. Pe langa stralucirea si supletea pe care le ofera firului de par, uleiul de cocos intareste radacina si incurajeaza cresterea parului, oferind , totodata, o pelicula de protectie asupra firului de par deteriorat.

Efectele sale antimicrobiene si antibacteriene ajuta si la combaterea matretii si la riscul de aparitie a descuamarii scalpului, echilibrand pH-ul pielii. Asadar, uleiul de cocos poate inlocui cu succes balsamul si masca de par, gratie proprietatilor sale.

3. Beneficii pentru reglarea glicemiei

Uleiul de cocos contine in proportie de 90% acizi grasi saturati, precum acid capric si caprilic, fiind o sursa importanta de grasimi sanatoase pentru organism. Anumite studii au concluzionat ca uleiul de cocos ajuta la reglarea glicemiei datorita trigliceridelor cu lant mediu care se gasesc in acizii grasi ai acestuia, care pot mentine sensibilitatea la insulina a organismului.

4. Beneficii pentru digestie

Gratie procentului ridicat de acid lauric, undeva peste 55%, uleiul de cocos este cea mai bogata sursa de acid lauric dupa laptele matern. Altfel spus, uleiul de cocos are o compozitie hranitoare care favorizeaza tranzitul intestinal si intregul proces de digestie,

Beneficii ulei de cocos digestie

5. Poate reduce nivelul de stres

Proprietatile antioxidante ale uleiului de cocos pot reduce stresul si reduce simptomele unor tipuri de depresie, protejand celulele de daunele pe care stresul oxidativ il poate avea asupra organismului.

6. Poate imbunatati sanatatea orala

In urma unui studiu realizat in 2017, expertii au adus in discutie beneficiile uleiului de cocos pentru sanatatea dentara. Datorita efectului antimicrobian si antibacterian pe care uleiul de cocos il are, acesta protejeaza impotriva cariilor, imbunatateste simptomele gingivitei si echilibreaza nivelul bacteriilor orale.

Tot ce trebuie sa faci este sa clatesti gura cu ulei de cocos in stare lichida, pe acelasi principiu ca o apa de gura moderna.

7. Folosit ca ulei pentru masaje de relaxare

Textura uleioasa si grasa a uleiului de cocos il face un intens hidratant, binemeritat in masajele de relaxare. Adauga 1-2 picaturi din uleiul tau esential preferat in 25 ml de ulei de cocos, amesteca bine si aplica pe piele prin tehnici de masaj pana la absorbtia completa.

Pe langa beneficiile de hidratare pe care le are asupra pielii, masajul cu ulei de cocos poate fi un adevarat moment de rasfat si relaxare pentru sistemul nervos.

8. Contribuie la o memorie mai buna si focus mental

Studiile realizate in ultimii ani asupra ueliului de cocos au aratat ca uleiul de cocos are un impact benefic asupra memoriei, in timp ce imbunatateste focusul mental si capacitatea de concentrare.

Conform nutritionistilor, o lingura de ulei de cocos pe zi, ajuta metabolismul si regleaza procesele neuronale care tin de capacitatea de memorare.

Tipuri de ulei de cocos

Tipuri de ulei de cocos

Uleiul de cocos este folosit si comercializat in mai multe moduri, astfel:

  • Ulei de cocos organic nerafinat

Este considerat cel mai bun dintre toate tipurile, deoarece este obtinut printr-un proces de fermentatie care pastreaza intacte toate beneficiile si proprietatile.

  • Ulei de cocos extra virgin

Se obtine prin presare la rece si poate fi folosit atat intern, cat si extern.

  • Ulei de cocos rafinat

Acest tip de ulei nu are gust sau miros si poate fi folosit cu succes in masajele corporale de relaxare.

  • Ulei de cocos fractionat

Este sub forma lichida si, de regula, este folosit in alimentatie.

Uleiuri de Cocos 100% Naturale si Organice din Gradina Sanatatii

-6%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 49.90 lei.Prețul curent este: 46.91 lei. TVA inclus

Economisești 2.99 lei

-12%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 160.40 lei.Prețul curent este: 141.15 lei. TVA inclus

Economisești 19.25 lei

-12%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 83.54 lei.Prețul curent este: 73.52 lei. TVA inclus

Economisești 10.02 lei

-6%
VEGAN
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 90.59 lei.Prețul curent este: 85.15 lei. TVA inclus

Economisești 5.44 lei

  • https://www.healthline.com/nutrition/top-10-evidence-based-health-benefits-of-coconut-oil
  • https://www.medicalnewstoday.com/articles/282857
  • https://www.bbcgoodfood.com/health/nutrition/health-benefits-coconut-oil
  • https://scijournals.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/jsfa.10870

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *