Spirulina – 9 motive să consumi acest „superaliment”

Auzim tot mai des spunându-se despre Spirulină că este un superaliment, iar pe zi ce trece, popularitatea acesteia continuă să crească. Această algă albastru-verzuie este recunoscută în toată lumea pentru gustul și culoarea sa intensă, dar în special pentru valorile nutriționale incredibile pe care le are. Dar ce este, mai exact, spirulina, care sunt beneficiile acesteia și de ce ar trebui să o adaugi în dieta ta?

Ce este spirulina?

Spirulina este o microalgă albastru-verzuie care crește atât în ape dulci, cât și în ape sărate. Este o algă unicelulară, fiind una dintre cele mai vechi forme de viață de pe pământ. Spirulina este faimoasă pentru aroma sa intensă și pentru valorile nutriționale impresionante pe care le are.

Cu ce te poate ajuta spirulina, te întrebi? Studiile din ultimii ani ne demonstrează că, includerea spirulinei în dietă ajută la detoxifierea organismului, crește nivelul de energie, ba chiar îmbunătățește funcțiile cerebrale. Hai să aflăm cum.

Beneficiile spirulinei pentru sănătate

1. Detoxifică corpul de metale grele

Intoxicarea cu metale grele este o problemă tot mai des întâlnită în rândul oamenilor. Aceste metale ajung în corpul nostru din cauza poluării și a apelor contaminate și devin unul dintre principalii factori cauzatori ai stărilor de oboseală sau a schimbărilor de dispoziție.

Studii recente au dovedit că spirulina ajută la detoxifierea organismului de aceste metale grele. Dacă vrei să urmezi o dietă detox, nu uita să incluzi și spirulina în meniu.

2. Reduce tensiunea arterială

Spirulina conține o proteină naturală numită ficocianină, acesta fiind și pigmentul care dă culoare algei. Cercetătorii au descoperit că ficocianina are proprietăți antihipertensive, consumul de spirulină este eficient în reducerea tensiunii arteriale.

3. Reduce colesterolul

Cercetătorii au demonstrat că spirulina este extrem de benefică în reducerea nivelului de „colesterol rău” și al trigliceridelor din corp. De asemenea, consumul de spirulina ajută la prevenirea arteroscrelozei.

4. Întărește imunitatea

Consumul de spirulină sporește producția de anticorpi și alte celule care întăresc sistemul imunitar. Acest superaliment ne ajută să ne protejăm de infecții sau boli cronice.

5. Reduce riscul de atac cerebral

După cum am menționat anterior, spirulina are proprietăți care reduc riscul de arteroscreloză. Ei bine, reduce, de asemenea, și riscul de atac cerebral, o consecință a arteroscrelozei. Studiile arată că includerea spirulinei în alimentație poate diminua daunele provocate de o dietă neechilibrată.

6. Reduce afecțiunile sinusurilor

Superalimentul este eficient și în ameliorarea inflamațiilor sinusurilor. Studiile arată ca spirulina are proprietăți care reduc mâncărimile, iritațiile sau congestia nazală.

7. Protejează creierul și îmbunătățește memoria

Studiile au demonstrat că spirulina consumată zilnic îmbunătățește capacitatea de concentrare, performanţa academică sau la locul de muncă și memoria. De asemenea, spirulina are proprietăți care contribuie la buna funcționare a creierului, reduce stările de agitație și nervozitate și are un efect neuroprotector.

8. Are efect energizant

Nu este de mirare că, pe lângă toate beneficiile pe care consumul de spirulina le are pentru organism, ne oferă și un plus de energie. Este plină de vitamine, proteine, minerale și acizi grași, toți aceștia reprezentând o sursă bogată de energie pentru organism.

9. Eficientă pentru pierderea în greutate

Bogată în fibre, proteine și mulți alți nutrienți, consumul de spirulină este eficient în curele de slăbire. Induce senzația de sațietate, ajută la buna funcționare a sistemului digestiv și, să nu uităm, este un detoxifiant excelent.

Cum poți include spirulina în dieta ta?

Spriulina pentru consum se prepară transformând alga într-o pulbere fină, iar din aceasta se pot produce atât capsule cu spirulină, cât și pulbere de spirulină. Suplimentele sub formă de pulbere de spirulină sunt alegerea preferată a oamenilor. Aceasta este solubilă și poate fi incorporată cu mare ușurință în alimentația zilnică.

Se poate dizolva în apă, poate fi adăugată în smoothieuri, supe, ba chiar și în piureuri sau prăjituri. Poți opta și pentru capsulele cu spirulină. Le poți lua cu tine oriunde și le poți consuma oricând.

Suplimente premium naturale cu Spirulina 100% organica

-25%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 130.00 lei.Prețul curent este: 97.00 lei. TVA inclus

Economisești 33.00 lei

-37%
Prețul inițial a fost: 154.00 lei.Prețul curent este: 97.67 lei. TVA inclus

Economisești 56.33 lei

-57%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 115.75 lei.Prețul curent este: 49.47 lei. TVA inclus

Economisești 66.28 lei

-44%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 76.65 lei.Prețul curent este: 42.59 lei. TVA inclus

Economisești 34.06 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *