Acidul Hialuronic este o molecula formata din zaharuri pe care organismul nostru le produce in mod natural. Unul dintre rolurile pe care il joaca aceasta molecula este acela de a lubrifia articulatiile. Aproximativ 50% din Acidul Hialuronic din corpurile noastre se gaseste in piele. Activitatea sa este strans legata de apa de acolo, unde ajuta la atragerea si retinerea umiditatii.
Fiecare molecula de Acid Hialuronic poate retine greutatea sa in apa de o mie de ori.
Pe masura ce inaintam in varsta, cantitatea de Acid Hialuronic pe care organismul noastru o produce incepe sa se diminueze. Totodata, activitatea celulelor poate deveni lenta. In acel moment, liniile, cutele si textura aspra incep sa isi faca aparitia.
Cum actioneaza Anti-Imbatranire Acidul Hialuronic ?
Acidul Hialuronic este integrat in produsele de infrumusetare si este utilizat de medicii plasticieni in cadrul operatiilor estetice. Proprietatile sale Anti-Imbatranire se datoreaza capacitatii de intrebuintare a apei din organism. In esenta, el utilizeaza apa intr-un mod eficient si combate uscarea pielii, ajutand-o sa se mentina ferma, neteda si plina
Odata cu inaintarea in varsta, pielea noastra isi pierde umiditatea, iar organismul isi pierde capacitatea de a genera Acid Hialuronic in mod natural.
Asta duce la un aspect despicat si deshidratat al pielii. Odata aprovizionata cu Acid Hialuonic – fie prin suplimente, fie prin infiltratii – pielea incepe sa redevina hidratata, ceea ce ajuta la mentinerea aspectului ferm, suplu, iar liniile fine si incretiturile incep sa fie ascunse.
Deoarece pastreaza umiditatea atat de bine, Acidul Hialuronic actioneaza ca un burete asupra celulelor de sub suprafata pielii. Ii ofera hidratare pe termen lung, rezultand reducerea adancimii ridurilor si a pliurilor. Greutatile moleculare mici au rolul de a mentine elasticitatea pielii.
Acestea actioneaza in profunzime, in timp ce moleculele ceva mai mari au si ele capacitatea de a imbunatati hidratarea, insa doar la suprafata, nu si in adancime. Acidul Hialuronic este totodata benefic si in cazul unui ten gras sau predispus la cosuri, fiind un adversar important al acneei.
Unde s-a aflat Acidul Hialuronic atata vreme?
Acidul Hialuronic este o descoperire stiintifica relativ recenta. Pana de curand, a fost disponibil doar sub forma unor molecule mari. Acest lucru a facut foarte dificila absorbtia acestuia. In anul 2002, omul de stiinta japonez, Masatoshi Koshiba, a dezvoltat o metoda demna de premiul Nobel (pe care l-a si castigat, mai exact „pentru contributii de pionierat in astrofizica, in special pentru detectarea neutrinilor cosmici”).
Acea metoda a facut posibila reducerea moleculele de acid hialuronic la dimensiunea nano, astfel incat acestea sa fie suficient de mici pentru a putea trece bariera pielii.
Concluzie
Prin efectul sau bland si hranitor, Acidul Hialuronic impiedica incretirea pielii si contribuie eficient la hidratarea acesteia. El mentine fermitatea tenului si actioneaza anti-imbatranire, ascunzand semnele vizibile ale acesteia pentru multa vreme. Stilul de viata, precum activitatea fizica si alimentatia, sau viciile, cum ar fi fumatul, pot influenta imbatranirea si viteza cu care productia de Acid Hialuronic scade.
Pentru a incetini procesul, pastrati o dieta sanatoasa si evitati fumatul sau renuntati la el!
AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ
Prețul inițial a fost: 164.99 lei.156.74 leiPrețul curent este: 156.74 lei. TVA inclusEconomisești 8.25 lei
AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ
Prețul inițial a fost: 149.97 lei.142.47 leiPrețul curent este: 142.47 lei. TVA inclusEconomisești 7.50 lei