Lăptișor de matcă – 5 beneficii impresionante pentru sănătate

beneficii pentru organism ale suplimentelor cu laptisor de matca

Lăptișorul de matcă este vedeta categoriei superalimentelor. Este un aliment demn de o regină, fiind singura sursă de hrană pentru matcă încă din stadiu de larvă. Cel mai complex aliment cunoscut în momentul de față, lăptișorul de matcă are o bogăție de nutrienți impresionantă și proprietăți excepționale pentru sănătatea organismului uman.

Lăptișorul de matcă este un puternic antioxidant, un aliment antibacterian, cu proprietăți benefice pentru dezvoltarea oaselor și întărirea sistemului imunitar. Haide să descoperim mai multe despre această bogăție a naturii și care sunt principalele 5 motive pentru care un supliment cu lăptișor de matcă nu ar trebui să lipsească din casa ta.

Ce este lăptișorul de matcă?

Lăptișorul de matcă este o substanță nutrițională vâscoască, de culoare gălbuie, secretată de către albinele lucrătoare tinere prin glandele hipofaringiene. Această substanță minune conține o mulțime de nutrienți benefici pentru sănătatea omului. Are un puternic efect antioxidant, este o substanță antibacteriană și stimulator al sistemului imunitar, ba chiar are și proprietăți antitumorale.

Valori nutriționale

Lăptișorul de matcă are o istorie lungă în ceea ce privește proprietățile sale medicinale. Despre lăptișorul de matcă se afirmă că este „fântâna tinereții și a frumuseții”, având un conținut bogat de substanțe benefice precum: proteine, carbohidrați, grăsimi sănătoase, aminoacizi, vitamine și minerale.

laptisor de matca proprietati nutritionale

Lăptișorul de matcă este o sursă bogată de vitamine B, în special vitamina B5 și biotină, și 17 aminoacizi diferiți, inclusiv cei 8 aminoacizi esențiali pe care organismul nu îi poate produce. De asemenea, conține minerale importante pentru corp precum potasiu, magneziu, calciu, cupru, zinc, fier și mangan.

5 beneficii impresionante ale lăptișorului de matcă

1. Întărește sistemul imunitar și luptă împotriva alergiilor sezoniere

Datorită proprietăților antiinflamatoare, antioxidante și antibacteriene, lăptișorul de matcă este ideal pentru întărirea sistemului imunitar. Studiile au demonstrat că lăptișorul de matcă poate fi benefic și în cazul alergiilor de sezon, acesta având proprietăți de suprimare a reacțiilor alergice.

2. Susține funcția cognitivă

Pe lângă faptul că este supranumit „elixirul tinereții”, lăptișorul de matcă este considerat și o hrană excelentă pentru creier. Lăptișorul de matcă îmbunătățește memoria de scurtă durată și abilitatea de învățare, având un rol benefic în stimularea funcției neuronale.  Substanțele antioxidante care se regăsesc în lăptișorul de matcă joacă un rol important în prevenția sau tratarea afecțiunilor neurodegenerative precum Alzheimer.

suplimentele cu laptisor de matca sustin functia cognitiva

3. Îmbunătățește nivelul de colagen din organism

Totuși, de ce este considerat lăptișorul de matcă „fântâna tinereții”? Ei bine, lăptișorul de matcă îmbunătățește considerabil nivelul de colagen din organism, menținând pielea tânără, fermă, fină și frumoasă. De asemenea, antioxidanții din lăptișorul de matcă sunt foarte importanți pentru protejarea pielii de acțiunea nocivă a radicalilor liberi și a stresului oxidativ. 

4. Contribuie la sănătatea oaselor

S-au efectuat cercetări asupra efectelor pe care polenul de albine și lăptișorul de matcă îl au asupra remedierii problemelor cauzate de osteoporoză. Cercetările au demonstrat că atât lăptișorul de matcă, cât și polenul de albine pot îmbunătății nivelul de calciu din țesutul osos, crescând, astfel densitatea osoasă în cazul pacienților care se confruntă cu osteoporoză.

5. Susține sănătatea inimii

Efectele antioxidante ale lăptișorului de matcă sunt benefice pentru menținerea sănătății inimii. Lăptișorul de matcă poate contribui la echilibrarea presiunii arteriale, scade nivelul colesterolului și reduce inflamațiile.

Include lăptișorul de matcă în dieta ta

Include lăptișorul de matcă în alimentația ta zilnică și bucură-te de toate proprietățile benefice pe care acesta le are de oferit. Grădina Sănătății vine în sprijinul tău cu o gamă largă de suplimente nutritive cu lăptișor de matcă și mulți alți nutrienți benefici. Poți găsi lăptișor de matcă tablete, pentru o administrare mai ușoară sau lăptișor de matcă fiole, pentru o asimilare rapidă și efecte sporite.

Iată care sunt principalele noastre recomandări pentru suplimente cu lăptișor de matcă:

On Sale
Sale!
%
Off
22
Save 30 lei
30lei
22%
30
lei
On Sale
Sale!
%
Off
17
Save 20 lei
20lei
17%
20
lei
laptisor de matca pret
On Sale
Sale!
%
Off
26
Save 30 lei
30lei
26%
30
lei
On Sale
Sale!
%
Off
19
Save 30 lei
30lei
19%
30
lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *