Despre Vitamina K2 si Ficatul

Vitamina k2 si ficatul

Vitamina K2 este un nutrient esential, solubil in grasimi, care are rolul de a media coagularea sangelui din corp. Aceasta vitamina e stocata in ficat si tesuturi de grasime si are o parte foarte importanta in procesul de coagulare si anticoagulare.

In acest caz ajuta prin faptul ca ia parte la sinteza factorilor proteici din ficat pentru a contrala sangerarile. Astfel, boala sau leziunile de la nivelul ficatului afecteaza depozitele de vitamina K2 si productia factorilor de coagulare a sangelui ducand la sangerari excesive.

Efectul vitaminei K2

Rolul principal al vitaminei K2 este in procesul de coagulare al sangelui din corp. Aceasta vitamina poate interactiona cu medicamentele anticoagulante si poate fi administrat ca supliment injectabil in cazul in care suferi de o conditie cu sangerari. Manualele Merck noteaza si ca acesta e oferit nou nascutilor pentru  a se asigura ca nu vor aparea probleme de coagulare. Vitamina K2 ajuta si la mentinerea sanatatii oaselor si a pielii.

Vitamina K2 efecte asupra ficatului

Vitamina K2 e un nutrient solubil in grasimi si e stocat in ficat si tesuturi adipoase. Si ficatul are un rol vital in ajutarea corpului sa absoarba vitamina K2 din alimentele pe care le consumi. Acest lucru se intampla deoarece ficatul produce si secreta bila in intestinul subtire unde digera si absoarbe grasimile, cat si vitamina K2 si alte vitamine solubile in grasimi. Centrul Medical al Universitatii Maryland declara ca bolile de ficat pot rezulta in absorbtia scazuta a vitaminei k si a depozitarii sale in corp.

Deficienta de vitamina K2

Principalul simptom al deficientei de vitamina k2 e sangerarea excesiva sau care nu poate fi controlata si care poate duce la hemoragie. Acest lucru poate pune in pericol viata unei persoane. Alte simptome ale deficientei de vitamina k2 includ osteoporoza sau oasele fragile, inflamatiile si vanataile.

Important: Pentru a obtine toate beneficiile pe care ti le ofera Vitamina K2, ai nevoie de un produs cu o concentratie de minim 100mcg per capsula sau mai mult asa cum este stabilita in studiile clinice.

Vitamina K2 Mk7 din Gradina Sanatatii are o super concentratie de 200mcg per capsula, cea mai mare concentratie disponibila la ora actuala in Romania si iti poate oferi toate beneficiile acestei Super Vitamine.

Vitaminaa k2 si d3 din gradina sanatatii
Vitamina e lichida antioxidant piele circulatie
On Sale
Sale!
%
Off
29
Save 23 lei
23lei
29%
23
lei
VEGAN
57.00 lei TVA inclus

Mai puțin de 1.90 lei per zi de tratament!

Vitamina a lichida pentru vedere piele si sanatatea membranei mucoase
On Sale
Sale!
%
Off
39
Save 29 lei
29lei
39%
29
lei
VEGAN
46.00 lei TVA inclus

Mai puțin de 1.53 lei per zi de tratament!

Vitamina d lichida cu absorbtie rapida natural
On Sale
Sale!
%
Off
44
Save 31 lei
31lei
44%
31
lei
39.00 lei TVA inclus

Mai puțin de 1.30 lei per zi de tratament!

Vitamina k2 d3 lichida cu absorbtie rapida
On Sale
Sale!
%
Off
26
Save 23 lei
23lei
26%
23
lei
67.00 lei TVA inclus

Mai puțin de 2.23 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *