De ce ai nevoie de un supliment pre workout înainte de antrenament?

importanta unui supliment preworkout pentru performanta la sala de forta

Îți dorești să îți eficientizezi timpul petrecut la sală și să dai randament cât mai bun pentru rezultate cât mai optime? Dacă răspunsul tău este da, atunci ar trebui să iei în considerare administrarea unui supliment pre workout. Aceste tipuri de suplimente pentru sportivi, cunoscute sub numele de suplimente pre workout, suplimente pre-antrenament sau suplimente înainte de antrenament sunt un ajutor de nădejde dacă îți dorești să crești performanța în timpul antrenamentelor la sala de fitness. 

Haide să descoperim de ce un supliment pre workout este de ajutor pentru a maximiza performanțele și cum acționează fiecare ingredient din compoziția unui astfel de supliment pentru a oferi acel plus de energie care să te mențină în formă pentru mai mult timp. 

Ce sunt suplimentele pre workout?

Suplimentele pre workout fac parte din categoria suplimentelor nutritive pentru sportivi și persoane cu un stil de viață activ. Un supliment pre workout este un complex de ingrediente  menit să sporească performanța atletică și să ofere o doză de energie, care să te mențină în formă pentru mai mult timp.  De cele mai multe ori, aceste suplimente vin sub formă de pudră și se consumă diluate în apă, înainte de antrenament. 

Haide să descoperim în continuare care sunt cele mai întâlnite ingrediente din compoziția unui supliment pre workout, cum acționează acestea pentru a-ți oferi energie și de ce ar trebui să iei în calcul administrarea unui astfel de supliment înainte de antrenament. 

Principalele ingrediente dintr-un supliment Pre Workout

  • Cofeina

Datorită multiplelor sale beneficii pentru sporirea performanțelor sportive, cofeina este cel mai des utilizat ingredient în suplimentele pre-antrenament. S-a dovedit că acest ingredient cheie îmbunătățește forța musculară, crește anduranța și sporește capacitatea de concentrare. Așadar cofeina susține energia în timpul antrenamentului, te ajută să te concentrezi mai bine asupra exercițiilor și, de asemenea, contribuie la ardere grăsimilor.

  • Aminoacizii BCAA

Aminoacizii cu catetă ramificată sau BCAA sunt, și ei, un ingredient popular în majoritatea suplimentelor nutritive pentru sportivi, așadar îl vei găsi adesea și în suplimentele pre workout. Aminoacizii BCAA au un rol foarte important în sinteza proteinelor, în producția de energie, în reducerea durerilor musculare și a oboselii de după exercițiile fizice. Un alt beneficiu important al acestor aminoacizi este că sunt de ajutor în prevenirea atrofierii musculare.

suplimente preworkout pentru performante sportite la sala de forta antrenamente eficiente si rezultate mai bune
  • Complexul de vitamine B

Vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru sănătatea fiecăruia dintre noi, dar când vine vorba de performanțele sportive, cele mai importante sunt vitaminele din complexul B.  Acești micronutrienți au un rol bine definit în transformarea proteinelor și a carbohidraților în energie, fiind folosite pentru producția de energie.

  • Beta alanină

Aminoacidul neesențial beta-alanină este un alt ingredient pe care îl vei regăsi, adesea, în suplimentele pre workout. Se folosește înainte de antrenament datorită faptului că oferă o doză mare de energie care crește performanța în timpul exercițiilor fizice. Beta-alanina contribuie și la creșterea în masă musculară și la sporirea energiei și a rezistenței.

  • L-carnitină

L-carnitina este unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru sportivi și pentru persoanele cu un stil de viață activ. Rolul acestui nutrient este de a accelera arderea grăsimilor și a le transforma în energie. Pe lângă acest rol principal, L-carnitina crește randamentul în tipul antrenamentelor, permite efectuare unui antrenament mai intens și scurtează perioada necesară refacerii de după antrenament. 

Alte ingrediente importante:

  • Taurina 

Taurina este un alt ingredient des întâlnit în compoziția unui supliment pre workout. Aceasta contribuie la îmbunătățirea performanțelor fizice, diminuează durerile musculare și contribuie la arderea grăsimilor.

  • Magneziu

Magneziul este unul dintre mineralele cheie pentru performanța sportivă. Printre cele peste 300 de reacții metabolice la care participă magneziul regăsim și sinteza proteinelor, a grăsimilor, contracția și relaxarea musculară, contracția și relaxare inimii și metabolismul ATP, iar de aici putem deduce cu ușurință cât de important este magneziu în dieta unui sportiv. 

Cum te ajută un supliment pre workout?

Acum că ai văzut cum acționează individual principalele ingrediente dintr-un supliment pre workout, gândește-te doar la eficiența acestora odată ce sunt combinate. Un astfel de supliment, consumat cu o oră sau 30 de minute înainte de antrenament îți asigură o performanță fizică de lungă durată, îmbunătățește nivelul de energie și rezistența la efort, așadar vei putea să îți depășești limitele cu fiecare antrenament. De asemenea, nu trebuie să te îngrijorezi cu privire la procesul de recuperare de după antrenamentele solicitante, complexul pre workout are o contribuție majoră în accelerarea acestui proces.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *