Curatarea Colonului prin Dieta

Curatarea colonului poate fi la cateva minute distanta. Exista nenumarate metode pentru a face acest lucru, iar unele dintre ele s-ar putea sa fie in frigiderul tau acum.

Curatarea colonului prin dieta

    • Consuma mai multe fibre. Gandeste la fibre ca la o matura care scoate totul din sistemul tau digestiv – fibrele sunt singurele substante nutritive care nu se digera si care ajuta intestinele sa se contracte. Pe scurt, mai multe fibre inseamna un colon mai gol. Semintele de in si ovaz sunt surse foarte bune de fibre, atat de tipul celor solubile, cat si insolubile. Fructele (mai ales capsunele si merele),legumele, cerealele integrale si boabele sunt de asemenea surse bune de fibre. Incearca sa consumi aproximativ 20 – 35 de grame de fibre pe zi. Va trebui sa cresti semnificativ aportul de fructe si legume (la aproximativ 5 serviri pe zi), cat si al celor de cereale integrale. Partea buna a lucrurilor este ca acestea sunt delicioase, sanatoase si ca ajuta si cu pierderea in greutate.
    • Tot pentru curatarea colonului, bea apa suficienta. Apa simpla si proaspata va face ca totul din corpul tau sa functioneze mai bine. In loc sa bei exact 8 pahare de apa, uita-te la culoarea urinei: daca este de culoare galbui deschisa atunci faci un lucru bun, insa daca este de culoare mai inchisa, trebuie sa bei mai multa apa. Alcoolul si bauturile cafeinizate nu sunt incluse in aportul total de lichide, acestea doar deshidrateaza. Consumul lichidelor ajuta si la alinarea constipatiei.
    • Consuma mai multe alimente fermentate pentru curatarea colonului. Crezi sau nu, exista bacterii foarte bune pentru colon in alimentele fermentate. Fara acesta, anumiti nutrienti nu pot sintetizati, toxinele nu se degradeaza si micro organisme care pot cauza boli pot sa ramana in sistemul digestiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *