Fructele de acai – top beneficii pentru sănătate

fructele de acai

Fructele de acai au câștigat o popularitate uimitoare în ultima perioadă, iar acest lucru nu este de mirare, având în vedere beneficiile uimitoare pe care le au pentru sănătate. Aceste fructe de mărimea unei cireșe și de culoarea unui strugure sunt o sursă bogată de nutrienți și antioxidanți, fiind benefice în lupta cu semnele îmbătrânirii și contibuind la sănătatea organismului. Ți-am stârnit curiozitatea? Citește în continuare și descoperă toate beneficiile impresionante ale acestor fructe delicioase și sănătoase.

Despre fructele de acai

Acai sunt fructe care cresc în palmierul care poartă același nume. Palmierul acai se găsește cu preponderență în pădurile tropicale din America de Sud, în special în Brazilia. Brazilienii consumă acai și se bucură de toate beneficiile acestui fruct încă de acum sute de ani. În prezent, fructul de acai care se consumă ca atare sau se folosește în prepararea smoothie-urilor, a terciurilor și în așa-numitele „acai-bowls”, o pastă din mai multe fructe, vedeta fiind fructul de acai. Haide să aflăm de ce fructele de acai sunt considerate a fi atât de benefice pentru sănătate.

Valoare nutrițională

Pe lângă faptul că fructul de acai este o sursă bogată de antioxidanți, mai are și un conținut bogat de alți nutrienți esențiali pentru starea noastră de bine. Printre nutrienții pe care îi conține acai se numără și:

  • Vitaminele A, C, E, iar din grupul vitaminelor B regăsim B1, B2 ȘI B3
  • Fibre
  • Acizi grași sănătoși de tip omega 3, 6 și 9, acid linoleic și acid oleic
  • Aminoacizi esențiali
  • Minerale precum magneziu potasiu, fosfor, mangan, fier, calciu, cupru și zinc

Beneficiile fructului de acai

1. Sursă foarte bogată de antioxidanți

Când vine vorba despre alimente cu un conținut extrem de bogat în antioxidanți, fructul de acai este foarte aproape să fie primul pe listă. Acai are unul dintre cele mai mari punctaje raportate de scala OARC (capacitate de absorbție a radicalilor liberi ai oxigenului).

Antioxidanții sunt cei care protejează organismul de stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi. Așadar fructele de acai ajută la menținerea sănătății a aproape fiecărui sistem din corp: cardiovascular, endocrin, digestiv, neurologic și imun.

2. Păstrează frumusețea pielii

Alimentele bogate în antioxidanți sunt folosite de milenii întregi pentru prevenirea degradării pielii și menținerea aspectului radiant al acesteia. Fructul de acai este unul dintre aceste alimente.  Din ce în ce mai multe persoane își îndreaptă atenția spre fructul de acai a cărui conținut foarte bogat în antioxidanți poate proteja pielea de pete, riduri, linii fine sau pete de decolorare.

3. Susține funcția cognitivă

Inflamația și stresul oxidativ sunt două dintre principalele cauze ale afecțiunilor cogitive precum pierderile de memorie, demența sau alte afecțiuni care apar odată cu înaintarea în vârstă. Fructul de acai are un efect protector asupra celulelor creierului, proprietate care îmbunătățește funcțiile cognitive.

De asemenea, acai poate proteja împotriva efectelor dăunătoare cauzate de stres, printre care perturbarea echilibrului hormonal sau creșterea nivelului de cortizol. Datorită acestei proprietăți, fructul de acai este considerat a fi și un adaptogen.

4. Poate controla apetitul și ajută la pierderea în greutate

Unii experți consideră că fructul de acai are anumite proprietăți care pot scădea apetitul.  Acai acționează asupra anumitor hormoni care controlează nivelul de zahăr din sânge și care controlează senzația de foame și sațietate. De asemenea, acai îmbunătățește funcția metabolică care ajută corpul să absoarbă mai bine nutrienții.

5. Susține digestia sănătoasă

Conținutul bogat de fibre a fructelor de acai susține sănătatea digestivă, dar popularitatea acestor fructe a crescut datorită acțiunilor benefice ale fructului de acai asupra ficatului și rinichilor. Acai contribuie la curățarea naturală a colonului, prevenind apariția constipației sau a altor probleme digestive cauzate de acumularea de substanțe în colon.

Dacă vrei să te bucuri de beneficiile fructului de acai, venim în ajutorul tău cu un supliment premium din gama Marnys. Sucul de Acai este un supliment lichid, obținut în mod natural, fără coloranți și arome artificiale cu ajutorul căruia poți beneficia de proprietățile antioxidante și energizante ale fructului de acai.

De asemenea, găsești pe site-ul nostru și Acai-Banana Latte, o băutură delicioasă, 100% naturală, cu un conținut ridicat de ingrediente esețiale pentru organism.

Descoperă aici suplimentele cu acai din gama noastră

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *