🌸Ofertă Limitată: Astăzi, ai 10% EXTRA REDUCERE la 👨‍👩‍👧‍👦 Pachete Speciale - Folosește codul 10PROMO 🌸

8 beneficii impresionante ale Ashwagandha

Ashwaganda beneficii

Multe ingrediente naturale și plante folosite acum mii de ani în medicina străveche ajung să fie redescoperite. Natura ne-a oferit mereu soluții pentru toate problemele noastre, iar ashwagandha este una dintre cele mai complexe și puternice remedii naturale existente. Denumită și ginsengul indian, acest arbust este un adevărat izvor de sănătate.

Rămâi alături de noi pentru a descoperi de ce!

Ce este ashwagandha?

Ashwagandha este o plantă adaptogenă, cunoscută și sub denumirea științifică de Somnifera dunal. Este folosită de sute de ani în sistemul medical indian Ayurveda datorită proprietăților sale extraordinare pentru corp și minte.

După cum îi spune și numele, adaptogenul este substanța naturală care ne ajută să ne adaptăm situațiilor stresante sau neprevăzute, recăpătându-ne astfel echilibrul emoțional. Popularitatea ashwagandhei se datorează acestei proprietăți impresionante pe care o are, însă beneficiile acesteia nu se opresc aici.

Uite de ce ar trebui să consumi Ashwagandha:

1. Combate stresul și anxietatea

Ashwagandha este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru boala secolului, și anume stresul și anxietatea. Un studiu publicat în anul 2009 a demonstrat că efectele ashwagandhei sunt asemănătoare cu cele ale alternativelor farmaceutice, însă în comparație cu medicația, adaptogenul nu are niciun efect advers. Asadar, ashwagandha este un remediu naturist antistres.

2. Asigură buna funcționare a glandei tiroide

Știai că adaptogenii au beneficii extraordinare pentru persoanele care suferă de probleme ale glandei tiroide? Dacă te confrunți cu afecțiuni ale glandei tiroide, în special  cu hipotiroidism, acest adaptogen îți poate fi de mare ajutor. Studii recente au dovedit că ashwagandha susține tiroida „leneșă” și sporește producția de hormoni tiroidieni.

3. Combate depresia

Ashwagandha vine și în ajutorul celor care se confruntă cu stări de depresie. Aceasta îmbunătăţeşte rezistența la stres și contribuie la stabilizarea stărilor emoționale.

4. Echilibrează nivelul de zahăr din sânge

Dacă suferi de diabet zaharat, află că s-a descoperit că ashwaganda are efecte benefice pentru reducerea nivelului de zahar din sânge. Cum, te întrebi? Datorită conținutului de flavonoizi- compuși bioactivi care au proprietăți hipoglicemice.

5. Poate preveni apariția cancerului

S-a demonstrat că ashwagandha are efecte antitumorale. Aceasta ar putea reduce răspândirea celulelor tumorale, ba chiar și a celulelor cancerigene. Proprietățile sale antioxidante și imunizante contribuie la protejarea organismului și la combaterea apariției acestei boli.

6. Reduce riscul de degenerare a neuronilor

Creierul nostru este supus zilnic unor situații stresante, fapt care afectează, în timp, buna funcționare a sistemul nervos. Proprietățile antioxidante ale ashwagandhei distrug radicalii liberi, vindecă și protejează creierul. De asemenea combate apariția unor afecțiuni precum Alzheimer și Parkinson.

7. Îmbunătățește funcția sexuală și fertilitatea

În sistemul medical Ayurvedic, ashwaganda era considerat a fi un afrodiziac. Acesta se folosea pentru a crește nivelul de testosteron, a îmbunătăți fertilitatea masculină și a trata disfuncția sexuală. Numeroase cercetări au demonstrat că, într-adevăr, ashwagandha poate îmbunătății considerabil funcția sexuală.

8. Îmbunătățește sistemul imunitar

Stresul crește nivelul de cortizol din organism, slăbind astfel sistmul imunitar. Ashwagandha, prin proprietățile sale adaptogene, restabilește echilibrul interior și reduce semnificativ nivelul de hormonii ai stresului, fortificând sistemul imunitar. În plus, este bogat în antioxidanți.

Cum poți să consumi ashwagandha?

Consum ashwaganda

Ashwagandha se găsește pe piață sub diferite forme, fie pastile, picături sau pudră. Noi iți recomandăm să încerci pudra de ashwagandha. O poți include mult mai ușor în dieta ta prin adăugarea pudrei în tot felul de rețete.

Descopera gama noastra de suplimente naturale premium care contin Ashwaganda 

-26%
NOU!
-54%
Prețul inițial a fost: 89.00 lei.Prețul curent este: 41.25 lei. TVA inclus

Economisești 47.75 lei

-15%
VEGAN
NOU!
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 93.31 lei.Prețul curent este: 79.76 lei. TVA inclus

Economisești 13.55 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *