10 Alimente care Cresc Apetitul Sexual

alimente-cresc-apetit-sexual

 

Apetitul sexual variază destul de mult de-a lungul vieții și depinde de numeroși factori, de la starea de sănătate a fiecăruia, la stresul cu care se confruntă, ori la armonia din viața de cuplu. Indiferent de probleme prin care treci la momentul actual și îți determină un libido scăzut, trebuie să știi că există câteva soluții la îndemâna oricui – alimente care cresc apetitul sexual și te ajută să readuci armonia în relația cu partenerul.

 

 

Ciocolată

Ciocolata este un aliment al plăcerii, nu numai prin prisma gustului delicios, ci și prin ingredientele pe care le conține, ce stimulează apetitul sexual – ciocolata conține teobromica, un alcaloid foarte similar cu cafeina.

 

alimente-crestere-apetit-sexual-libido-ciocolata-gradina-sanatatii

Banane

Bananele conțin enzima bromelaină care ajută la creșterea libidoului și inversează impotența la bărbați. În plus, sunt și sursă pentru potasiu și vitaminele B, ca si riboflavina, care crește nivelul general de energie.

Mango, piersici și căpșuni

Poți să cureți niște mango, să tai felii de piersici și căpșuni și să vă răsfățați mai des unul pe altul – aceste fructe acționează ca afrodisiace pentru creșterea apetitului sexual.

Ouă

Ouăle sunt bogate în vitaminele B5 și B6 – acestea ajută la echilibrarea nivelurilor hormonale și combat stresul, două lucruri importante pentru un libido sănătos. Ouăle sunt și simbol al fertilității și renașterii.

Avocado

Aztecii se refereau la copacul avocado ca ahuacatl ceea ce înseamna copacul testicul. Avocado conține niveluri ridicate de acid folic care ajută la metabolizarea proteinelor și oferă mai multa energie. Ele conțin și vitamina B6, care crește producția de hormoni masculini și potasiu, două elemente care cresc apetitul sexual atât la femei, cât și la bărbați.

 

alimente-crestere-apetit-sexual-libido-avocado-gradina-sanatatii

Migdale

Migdalele sunt o sursa bună de acizi grași esențiali, care oferă material crud pentru producția sănătoasa a hormonilor. În plus, mirosul migdalelor stimulează pasiunea la femei.

Smochine

Smochinele sunt sursă excelentă de aminoacizi care cresc apetitul sexual – acestea pot ajuta la îmbunătățirea staminei sexuale.

Usturoiul

Chiar dacă mirosul nu este unul prea romantic, usturoiul conține alicina, un ingredient care crește circulația spre organele reproductive, mărind astfel apetitul sexual.

alimente-crestere-apetit-sexual-libido-usturoi-gradina-sanatatii

Țelina

Poate că țelina nu este alimentul la care visezi atunci când te gandești la sex, dar este o sursă alimentară foarte buna pentru a stimula apetitul sexual. Țelina conține androsteron, un hormon fără miros, eliberat prin transpirația masculină.

Stridiile

Unul dintre cele mai cunoscute alimente afrodisiace pentru creșterea apetitului sexual îl reprezintă stridiile. Acestea sunt bogate în zinc și ajută la creșterea producției de spermatozoizi și testosteron. Conțin și dopamină, un hormon care crește libidoul.

 

Acestea sunt doar câteva dintre alimentele pe care trebuie să le incluzi în alimentația ta pentru a-ți crește libidoul. Pe lângă aceste alimente, poți încerca să introduci în dietă și alte surse de multivitamine, care să îmbunătățească funcționarea organismului și să îți redea energia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *