Care Acid Hialuronic este mai bun: cel Vegetal sau cel Animal?

In scop medicinal, Acidul Hialuronic poate fi fabricat comercial prin fermentatie sau poate fi extras din anumite tesuturi animale. Ambele variante sunt supuse unui proces de purificare pentru ca produsul finit sa fie adecvat utilizarii umane. In randurile urmatoare, vom descoperi care este optiunea mai potrivita si mai putin riscanta.

Acidul Hialuronic este un polizaharid care indeplineste multiple functii in corpul uman. El este implicat in crearea de straturi flexibile si de protectie la nivelul tesuturilor, dar si in reglarea cailor de semnalizare in timpul dezvoltarii embrionare. Contribuie la grabirea vindecarii ranilor si reducerea inflamatiilor, este o componenta activa importanta a ingredientelor farmaceutice pentru tratamentul artritei sau artrozei. Valoarea sa comerciala o depaseste cu mult pe cea a altor polizaharide extracelulare microbiene. De asemenea, proprietatile sale cosmetice uimitoare il ajuta sa isi gaseasca un loc important in cabinetele chirurgilor esteticieni.

Din ce este extras Acidul Hialuronic?

In mod traditional, Acidul Hialuronic, denumit si Hialuronan sau Hialuronat, este extras din deseurile animale, in special din creasta de cocos. Cu toate acestea, sinteza biotehnologica a biopolimerilor ofera o multitudine de posibilitati noi. Prin urmare, evolutiile in domeniul ingineriei genetice si metabolice au fost de curand aplicate in vederea adaptarii sintezei Acidului Hialuronic.

Acest fapt a condus la o alta abordare: sinteza in vitro, controlata, a unor enzime de provenienta vegetala. Avantajul utilizarii sintezei microbiene si enzimatice pentru productia de Acid Hialuronic de orgine vegetala, in special din iarba fermentata, e redat, in primul rand, de riscul redus de contaminare virala. La aceasta se adauga considerente de ordin ecologic si durabil.

Asa cum afirmam, Acidul Hialuronic este produs pentru utilizarea la scara larga folosind fermentarea enzimelor vegetale. De asemenea, poate fi extras din anumite tesuturi animale.

  • Fermentarea enzimelor (origine vegetala)

Fermentarea bacteriilor vegetale este una dintre metodele de producere a Acidului Hialuronic la scara comerciala. In timpul fermentatiei, bacteriile sunt supuse unor tratamente specifice pentru a fi stimulata productia de Acid Hialuronic. Serul este apoi extras din lichidul rezultat in urma procesului de fermentare al acestor bacterii. Ulterior, este purificat si filtrat.

  • Creasta de cocos (origine animala)

Cel mai des utilizat tesut animal pentru extragerea Acidului Hialuronic este partea carnoasa situata in zona superioara a capului cocosului, creasta. In anumite cazuri, sunt folositi si curcani. Acidul Hialuronic provenit din aceste tesuturi are insa nevoie de o purificare extinsa pentru a fi potrivit pentru utilizare. Pana la obtinerea Acidului Hialuronic propriu zis, extractul din tesutul animal sufera diferite niveluri de tratamente: filtrare, uscare si conditionare.

Care este mai bun?

Acidul Hialuronic obtinut prin fermentarea enzimelor vegetale prezinta molecule mai usoare in comparatie cu cel extras din surse animale, iar acest fapt reprezinta un avantaj in ceea ce priveste gradul de absorbtie. Totodata, Acidul Hialuronic de origine vegetala s-a dovedit a fi mai rezistent in fata degradarii aparute in primele faze ale procesarii. Astfel, el ofera din start randamentul dorit si nu prezinta riscuri de contaminare. In ciuda proceselor de purificare la care este supus, Acidul Hialuronic extras din tesuturile pasarilor adulte nu poate fi pe deplin ferit de eventualele infectii virale, precum pseudopesta aviara sau difterovariola, care pot scadea dramatic calitatea serului, in timp ce masa moleculara mare va impiedica Acidul Hialuronic de provenienta animala sa isi produca efectele.

Incearca acum!

De aceea, pentru efecte mai rapide si o absorbtie mai ridicata, venim in sprijinul tau cu  un produs nou pe baza de Acid Hialuronic extras din Iarba Fermentata.

Este un Supliment Nutritiv Lichid, de Calitate Premium obtinut din surse naturale. Are Cea Mai Mica Masa Moleculara dintre produsele care contin Acid Hialuronic prezente pe piata (7000 Daltoni). Masa Moleculara Mica ii garanteaza cea mai eficienta absorbtie.

Proprietatile sale ii asigura o Actiune Tripla. Din aceasta care rezulta beneficii in plan medical, cosmetic, dar si anti-imbatranire. Reduce inflamarea articulatiilor si previne uzura tesuturilor, hidrateaza pielea, ii mentine elasticitatea si protejeaza tenul impotriva formarii ridurilor, creste productia de colagen din organism, intareste firul de par si sustine sanatatea ochilor.

Afla mai multe despre acest produs, accesand pagina Acidului Hialuronic din Iarba Fermentata.

Acid Hialuronic Lichid de Ultima Generatie!

100mg la Doza Zilnica, Molecula Foarte Mica care Actioneaza in Profunzime

Te invitam sa descoperi cel mai nou produs din Gradina Sanatatii pe baza de Acid Hialuronic, net superior produselor de acest gen existente in Romania. Apasa butonul de mai jos pentru a accesa pagina produsului. Deoarece produsul a fost lansat de curand, avem un pret promotional la acesta. Lista completa de beneficii o gasesti accesand pagina produsului.

Alte produse apreciate de clientii nostri...

17 %
- 20.00 lei
17 %
- 21.00 lei
14 %
- 20.00 lei
14 %
- 20.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.