Despre Vitamina K2 si Anemia

Vitamina K2 joaca un rol important in coagularea normala a sangelui. Acest lucru este important pentru a preveni sangerarile in exces care pot duce la anemie, conditie care cauzeaza oboseala, slabiciune si ameteli. Universitatea de la Centrul Medical Maryland a notat ca vitamina K2 este atat de vitala pentru coagularea sangelui incat noii nascuti primesc injectii cu acest nutrient esential.

Vitamina K2 si coagularea sangelui

  • Mecanismul de coagulare a sangelui a corpului tau este un lant complicat de reactii care implica mai multe proteine si mineralul calciu. Vitamina K2 ajuta la activarea unei enzime care initiaza acest proces. De asemenea, se uneste cu proteine care il tin in miscare; fara aceasta vitamina nu ar aparea coagularea normala a sangelui. Ficatul produce proteine si enzime care se unesc cu vitamina K2 astfel ca si daunele la ficat pot duce la sangerari necontrolate.

Anemia cu deficienta de fer

  • Acest tip de anemie este asociat cu vitamina K2. In acest caz, corpul nu produce suficiente erotrocite, celule ale sangelui care contin hemoglobina, o proteina bogata in fer care transporta oxigen. Potrivit Societatii Americane de Hematologie, anemia e diagnosticata printr-un test de sange cu mai putin de 12 g de hemoglobina per decilitru la femei si 13.5 g la barbati. Acest tip de deficienta este cauzata de obicei de pierderea de sange, nutritie slaba sau absorbtie neadecvata de fer.

Cauze ale deficientei de vitamina K2

  • Deficienta de vitamina K2 este destul de rara; vitamina se gaseste in plante si produse de origine animala si e sintetizata de bacteriile din tractul intestinal. Si corpul e capabil sa stocheze aceasta vitamina solubila in grasimi. Nivelurile scazute de vitamina K2 sunt cauzate de nutritia slaba sau o disfunctie a intestinelor care nu permite absorbtia nutrietilor. Institutul Linus Pauling a pus accentul pe faptul ca unele medicamente, cum sunt si antibioticele, pot reduce nivelul vitaminei K pentru ca ucid bacteriile care o produc.

Important: Pentru a obtine toate beneficiile pe care ti le ofera Vitamina K2, ai nevoie de un produs cu o concentratie de minim 100mcg per capsula sau mai mult asa cum este stabilita in studiile clinice.

Vitamina K2 Mk7 din Gradina Sanatatii are o super concentratie de 200mcg per capsula, cea mai mare concentratie disponibila la ora actuala in Romania si iti poate oferi toate beneficiile acestei Super Vitamine.

18 %
- 11.00 lei
60.00 lei 49.00 lei TVA inclus
25 %
- 33.00 lei
25 %
- 33.00 lei
17 %
- 15.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *