De ce e Importanta Vitamina K2?

Vitamina K2 este o vitamina esentiala de care nu au auzit foarte multi oameni pana la primul lor copil si au avut nevoie de un mic surplus. Din pacate, acest nutrient esential este adesea uitat, desi este foarte important in toate stadiile vietii, nu doar pentru nou nascuti si femei insarcinate. Alte vitamine si minerale ca vitamina S, magneziu si calciu primesc atentia pe care o merita, insa vitamina K2 e adesea ignorata si acest lucru are consecinte serioase.

Ce este vitamina K2?

Vitamina K e vitamina solubila in grasime care este importanta pentru inchegarea sangelui si care contribuie la sanatatea inimii, oaselor si sistemului imunitar. Exista mai multe forme diferite, principalele fiind K1 si K2, desi actioneaza diferit in corp:

  • Vitamina K1 (sau filoquinona) forma naturala care se gaseste in legume verzi si urzici si care e folosit de catre ficat pentru inchegarea adecvata a sangelui.
  • Vitamina K2 – sau menaquinona – e o forma mai usor absorbabila a vitaminei K. Aceasta se gaseste in anumite alimente fermentate si suplimente, si este folosita de catre tesuturile moi, este utila pentru oase, tesuturile inimii si multe altele.
  • Vitamina K3 – sau menadiona – este o forma sintetica a vitaminei K. De obicei, aceasta e injectata la nastere, la nou nascuti, iar unele studii au aratat o posibila toxicitate a acestei forme.

De ce e importanta vitamina K2?

  • Vitamina K2 se gaseste in produse lactate fermentate, care provin de la animale hranite cu iarba, si alte astfel de alimente fermentate. Acest lucru este din cauza faptului ca aceasta vitamina e produsul fermentatiei, adica e creata de o anumita bacterie. In general, aceste alimente contin o cantitate mai mica de K2, insa in-o forma usor de absorbit.
  • In mod interesant, studiile au aratat ca vitamina K2 are multe beneficii cardiovasculare si generale pentru sanatate. K2 are beneficii pentru oase si controlarea adecvata a folosirii calciului.

Important: Pentru a obtine toate beneficiile pe care ti le ofera Vitamina K2, ai nevoie de un produs cu o concentratie de minim 100mcg per capsula sau mai mult asa cum este stabilita in studiile clinice.

Vitamina K2 Mk7 din Gradina Sanatatii are o super concentratie de 200mcg per capsula, cea mai mare concentratie disponibila la ora actuala in Romania si iti poate oferi toate beneficiile acestei Super Vitamine.

14 %
- 15.00 lei
110.00 lei 95.00 lei TVA inclus
17 %
- 15.00 lei
25 %
- 33.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.