Ce este Vitamina K2 si cum Functioneaza in Interiorul corpului Tau?

Majoritatea oamenilor nici macar nu au auzit de vitamina K2. Aceasta este atat de rara in dieta vestica incat nu a primit prea multa atentie din partea media. Cu toate acestea, este un nutrient puternic care joaca un rol esential in multe aspecte ale sanatatii.

Ce este vitamina k2?

  • Vitamina k a fost descoperita in 1929 ca nutrient esential pentru coagularea sangelui (formarea cheagurilor de sange). Descoperirea initiala a fost raportata intr-un jurnal stiintific german unde avea denumirea de koagulationsvitamin, nume de unde provine si prescurtarea de K. A fost descoperit si de catre legendarul dentist Weston price, care a calatorit in toata lumea la inceputul secolului 20 pentru a studia relatia dintre dieta si boli la mai multe populatii.
  • El a descoperit ca dietelor non industrializate au un continut ridicat al unui nutrient neidentificat care parea sa ofere protectie impotriva cariilor si bolilor cronice. El s-a referit la acest nutrient misterios ca activatorul X, insa in prezent se crede ca era vorba de vitamina K2.
  • Exista mai multe tipuri ale vitaminei K – k1 sau filochinona se gaseste in plante ca zarzavaturile, in timp ce vitamina k2 sau menachinona se gaseste in produse pe baza animala si alimente fermentate. Vitamina K2 se poate imparti ulterior in mai multe subtipuri diferite, insa cele mai importante sunt MK 4 si MK 7.

Cum functioneaza vitamina K2 in interiorul corpului tau

  • Calciul este un mineral incredibil de important.  Nu e doar un material de constructie pentru oase si dinti, el joaca si un rol important in mai multe procese biologioce. Functia principala a vitaminei K este de a modifica proteinele pentru a le oferi capacitatea de a se uni cu calciul. Astfel, activeaza proprietatile de unire a calciului ale proteinelor. Altfel spus, vitamina K2 este folosita pentru a activa proteinele care regleaza locul in care ajunge calciul in corp.

Important: Pentru a obtine toate beneficiile pe care ti le ofera Vitamina K2, ai nevoie de un produs cu o concentratie de minim 100mcg per capsula sau mai mult asa cum este stabilita in studiile clinice.

Vitamina K2 Mk7 din Gradina Sanatatii are o super concentratie de 200mcg per capsula, cea mai mare concentratie disponibila la ora actuala in Romania si iti poate oferi toate beneficiile acestei Super Vitamine.

17 %
- 15.00 lei
25 %
- 33.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.