Despre Vitamina K2 – Beneficii si Utilizari

Vitamina K2 este numele obisnuit al unui grup de compusi cunoscuti ca menachinone. Caracteristica structurala si care defineste o manechinona este un inel chinon, desi detaliile ca lungimea cozii de carbon si numarul de lanturi alaturate pot varia.

Numele specific al fiecarei menachinone indica numarul de lanturi alaturate sau cate unitati izoprenice are. De exemplu, MK 4 este un menachinon care are patru unitati izoprenice. Numarul de unitati izoprenice afecteaza in general transportul menachinonelor catre locul tinta.

Menachinonele pot fi clasificate ulterior in lanturi scurte si lungi. Menachinonul cel mai important si cel mai nutritional cu lant scurt este MK 4, iar cele mai semnificative cu lant lung includ MK 7, 8 si 9. Cel mai bine cunoscut rol al vitaminei K2 implica coagularea sangelui, desi efectele sale biochimice complete sunt mult mai complexe. De exemplu, vitamina K2 este cofactor si pentru enzima gamma – glutamil – carboxilaza.

Vitamina K2 e produsa de bacterii, motiv pentru care alimentele fermentate cum sunt branzeturile sunt surse dietetice abundente in acest nutrient. Sursele pe baza de proteine de animale cum sunt carnurile si ouale contin niveluri relativ mici de MK 4. In plus, anumite tesuturi din corp cum sunt peretii arteriale, pancreasul si testisul pot transforma vitamina K1 in MK 4.

Vitamina K2 beneficii si utilizari:

Cel mai mare beneficiu al vitaminei K2 este de a se asigura de folosirea corecta a calciului. Acest efect consta in principal in plasarea calciulu iin oase si sange si nu in artere si muschi.

Utilizari ale vitaminei K2:

  • Sprijin cognitiv. Vitamina K sprijina sistemul nervos in fata daunelor cauzate de depozitele de calciu
  • Vitamina K2 sprijina sanatatea inimii pentru ca ajuta la controlarea depozitelor de calciu din peretii arteriali.
  • Controlarea eficienta a inflamatiei
  • Sprijina sanatatea oaselor

Important: Pentru a obtine toate beneficiile pe care ti le ofera Vitamina K2, ai nevoie de un produs cu o concentratie de minim 100mcg per capsula sau mai mult asa cum este stabilita in studiile clinice.

Vitamina K2 Mk7 din Gradina Sanatatii are o super concentratie de 200mcg per capsula, cea mai mare concentratie disponibila la ora actuala in Romania si iti poate oferi toate beneficiile acestei Super Vitamine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *