Ce Scop au Suplimentele cu Multivitamine

Deficienta de vitamine pot contribui la nenumarate probleme de sanatate, dupa cum sugereaza ultimele cercetari. Suplimentele dietetice si multivitamine te pot ajuta sa te asiguri ca obtii cantittai adecvate ale acestor nutrienti esentiali. Scoala Publica de Sanatate Harvard se refera la multivitaminele zilnice folosind expresia  „polita de asigurare pentru sanatate” pentru ca te ajuta sa ai o nutritie buna chiar daca dieta ta lasa de dorit.

Ce scop au multivitaminele?

Umple golurile de nutrienti

O dieta sanatoasa bogata in legume, fructe, cereale integrale, proteine scazute in grasimi si grasimi sanatoase si nesaturate ar trebui sa ofere toti nutrientii esentiali. Cu toate acestea, nu toata lumea poate sa mentina o dieta optima si unii oameni nu sunt capabili sa absoarba anumiti nutrienti, cum sunt si vitaminele B12, din alimente. Persoanele care traiesc in climate nordice sau care lucreaza in timpul zilei inchisi in birouri nu obtin suficienta vitamina D. Suplimentele cu multivitamine si multiminerale pot umple aceste goluri nutritionale.

Reduc riscul de a contracta sau dezvolta o boala

Desi numarul celor care sufera de scorbut, pelagra si rahitism a scazut considerabil, deficientele de vitamine pot creste risculd e a dezvolta boli cronice de sanatate. Cercetarile recente sugereaza ca deficientele de micronutrienti pot cauza daune ale ADN-ului si pot creste riscul de cancer, boli de inima si de ochi, noteaza Scoala Publica de Sanatate Harvard. Deficienta de vitamina B12 poate cauza daune ale sistemului nervos so neurologic, pierderi de memorie, stari de confuzie, pierderea echilibrului, depresie si dementa. Acidul folic ajuta la prevenirea defectelor de tub neural la copiii mici, iar cresterea aportului de vitamina D ajuta la mentinerea sanatatii oaselor si reduce riscul de a dezvolta cancer la san si de colon.

Recomandari

Suplimentele cu multivitamine de la magazinele naturiste functioneaza la fel de bine ca cele mai scumpe. Se recomanda suplimentele care contin 1000 IU de vitamina D, noteaza Scoala Publica de Sanatate Harvard.

18
60.00 lei 49.00 lei TVA inclus
25
35
22
50.00 lei 39.00 lei TVA inclus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *