Despre Curcumin si Sida

Studiile realizate pana in prezent au aratat ca extractul de curcumin poate ajuta la tratarea Sidei. Numele stiintific al bolii este sindromul imunodeficientei dobandite si este cauzat de virusul HIV. Pana in prezent, nu s-a gasit nici un tip de tratament pentru vindecarea acestei boli. Cu toate acestea, exista modalitati de a trata boala in asa fel incat sa se transforme intr-o afectiune cronica si sa prelungeasca expectanta de viata. Un rol important in infectarea cu virusul HIV si evolutia bolii il au radicalii liberi. Curcuminul, avand proprietati antioxidante puternice, poate intarzia progresul virusului.

Studiile realizate pana in prezent au aratat ca:

  • Asemanator medicamentelor prescrise pentru tratarea bolii, si curcuminul poate ajuta la incetinirea progresului. Acesta poate suprima replicarea virusului. Testele de laborator au aratat ca extractul de curcumin poate bloca enzimele – ne referim la proteine pe care le secreta celulele care sunt infectate cu HIV si care infecteaza la randul lor celulele care sunt sanatoase – de care are nevoie virusul pentru a se multiplica si pentru a infect celulele. Aceleasi rezultate au fost obtinute si in urma testarii substantei asupra persoanelor infectate cu HIV.
  • Studiile efectuate pe animale au demonstrat ca extractul de curcumin poate preveni deteriorarea celulelor din creier, cat si a abilitatilor de invatare si memorie. Mai mult de atat, extractul de curcumin poate inhiba dezvoltarea infectiilor micotice si bacteriene. Acestea pot fi foarte periculoase pentru o persoana care este infectata cu virusul HIV pentru ca are imunitatea mult mai scazuta si astfel se pot dezvolta in conditii serioase de sanatate ca pneumonia, meningita si altele.
  • Exista nenumarate studii si rapoarte care atesta faptul ca extractul de curcumin poate fi eficient in tratarea Sidei. Cu toate acestea, cercetatorii declara ca, aceste studii fiind preliminarii, sunt necesare si alte cercetari pana a ajunge la o concluzie finala. Totusi, exista o speranta ca cu ajutorul extractului de curcumin se poate ajunge la un tratament pentru aceasta boala groaznica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *