Factori care Influenteaza Caderea Parului la Femei

Caderea parului la femei poate fi ereditara, insa deseori are cauze medicale sau legate de mediul inconjurator. Multe tipuri de medicamente sau tratamente au efecte adverse care pot cauza caderea parului. Schimbarile hormonale cum sunt pubertatea, sarcina sau menopauza pot contribui la o caderea semnificativa a parului. La femei, caderea parului poate aparea la orice varsta, insa ce mai des apare intre 25 – 45 de ani.

Caderea zilnica a catorva fire de par este naturala. Parul nou care creste il impinge pe cel vechi afara. Pieptanatul prea des poate cauza ruperea parului, motiv pentru care ar putea sa cada mai mult par. Deseori, samponul, balsamul sau alte produse pentru par cum sunt gelul, spuma sau fixativul de par pot fi cauza caderii parului.

Parul fiecarui individ reactioneaza diferit atat la ingredientele naturale cat la cele sintetice, astfel ca motivul caderii parului poate fi chiar si samponul natural pe care il folositi. Daca dupa folosirea produsului respectiv observati o caderea mai intensa a parului, incercati sa schimbati produsul.

Alti factori ai caderii parului la femei includ tratamentele cosmetice chimice cum sunt permanentul, vopsirile, intinderea parului. Daca ati intampinat deja problema caderii parului incercati sa evitati aceste elemente daunatoare. Caderea parului poate fi provocata si de utilizarea diferitelor dispozitive care folosesc caldura, de exemplu uscatoarele de par sau placile de intins parul, asa ca ar trebui evitate.

Caderea parului poate fi si modul corpului de a ne atentiona in legatura cu o problema mai mare. S-ar puteti sa suferiti de o alergie sau de o boala silentioasa, s-ar putea sa aveti lipsa de vitamine vitale sau substante nutritive. S-ar putea sa va obositit corpul prea tare, sa nu dormiti destul sau sa folositi prea multi stimulenti cum sunt cafeaua sau zaharul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *