Cum se Poate Preveni Caderea Parului

Desi parul nu este esential pentru a supravietui, lipsa parului poate afecta increderea in sine a unei persoane in lumea de azi. Dar nu ne putem mira. Suntem bombardati constant de reclame sponsorizate de saloane de frumusete, producatori de produse pentru ingrijirea parului si pentru mentinerea sa, avand ca subiect principal infatisarea frumoasa prin parul bogat. Astfel, daca incepem sa ne pierdem parul devenim constienti de infatisarea fizica proprie.

Parul nostru devine fragil din cauza expunerii la soare, din cauza folosirii uscatorului de par, colorarii, folosirea permanentului si din cauza altor tratamente de colorare. Parul devine uscat, fragil si se despica usor. Legarea prea stransa a parului poate cauza rupturi ale parului. Boli ca nivel scazut de hormoni provocate de glanda tiroida pot fi factori care sa rezulte in caderea parului.

Caderea parului este cunoscuta si sub denumirea de alopecia. Aproximativ 100 de fire a unui scalp normal de 100,000 de fire de par le pierdem zilnic. Orice pierdere mai mare de 100 de fire de par pe zi poate fi ingrijoratoare.

Expectanta de viata a unui fir de par este de aproximativ 5 ani. Calvitia genetica este data de neputinta corpului de a inlocui firele cazute. Istoria familiala poate determina potentialul pierderii parului. La femei, cu varsta, firul de par se subtiaza. Caderea parului temporara in cazurile post-natale si schimbarile in stilul de viata pot oferi explicatii aditionale pentru caderea parului.

Remediile impotriva caderii parului pot fi prin medicamente luate oral sau prin utilizarea produselor pentru par aplicate direct pe par. Alte solutii impotriva caderii parului includ suplimente de vitamine, tratamente pe baza de plante, tratamente ale scalpului si transplantul de par. O buna intelegere a ceea ce cauzeaza pierderea parului ne poate ajuta in alegerea solutiei potrivite pentru noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *