Ce Simptome are Caderea Parului

Caderea parului poate incepe cu cateva fire de par in plus cazute in chiuveta sau pe piaptan. Mai tarziu, poate progresa la un sclap neted. Caderea parului sau calvitia se refera la pierderea parului in mod excesiv si poate fi rezultat al geneticii, anumite tipuri de medicamentatie sau a unei conditii medicale. Oricine, barbati, femei si copii, poate experimenta caderea parului.

Unii oameni prefera sa lase calvitia sa isi urmeze cursul fara sa urmeze tratamente sau sa isi ascunda conditia. Altii prefera sa ascunda caderea parului cu stiluri de par, machiaj, palarii, in timp ce altii recurg la medicamentatii sau proceduri chirurgicale disponibile pentru tratarea caderii parului. Inaintea alegerii unui tratament, cereti un sfat de la medic pentru a afla cauza si tratamentul cel mai bun pentru problema caderii parului.

Termenul medical pentru caderea parului este alopecia. Calvitia tipologica (alopecia androgenetica), cel mai comun tip de cadere a parului, afecteaza aproximativ o treime de barbati si femei. Alte tipuri de cadere a parului sunt temporare, inclusiv alopecia areata. Poate implica pierderea parului de pe sclap sau alte parti ale corpului.

Calvitia pe plan masculin.

  • Pentru barbati, caderea parului poate incepe devreme, chiar si pe la 20 de ani. Se caracterizeaza de regula prin retragerea liniei parului la temple si calvitia in mijlocul capului. Rezultatul final poate fi calvitie partiala sau completa.

Calvitia pe plan feminin.

  • Femeile afectate de caderea parului permanenta au de regula o cadere a parului limitata la subtierea parului in fata, in parti si in varful capului. Femeile isi pastreaza de regula linia parului si foarte rara experimenteaza calvitie completa.

Alopecia cicatrizanta.

  • Aceasta conditie rara apare cand inflamatiile dauneaza si cicatrizeaza foliculii parului, cauzand caderea parului permanenta. Uneori caderea neuniforma a parului poate fi asociata cu senzatii de mancarimi sau dureri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *