🌸Ofertă Limitată: Astăzi, ai 10% EXTRA REDUCERE la 👨‍👩‍👧‍👦 Pachete Speciale - Folosește codul 10PROMO 🌸

6 Motive pentru un Metabolism Incet

Metabolismul este procesul prin care organismul tau transforma ceea ce mananci si ce bei in energie. Chiar si atunci cand te relaxezi, corpul tau are nevoie de energie pentru a respira, pentru circulatia sangelui si pentru repararea celulelor. Numarul de calorii pe care il foloseste corpul tau pentru aceste functii de baza se numeste rata metabolica de baza.

Mai multi factori determina rata metabolica de baza si reprezinta motive pentru un metabolism lent

  • Prima cauza a unui metabolism incet este unul care nu poate fi controlat direct – genetica. Unele persoane sunt binecuvantate cu un metabolism rapid, insa acest lucru nu inseamna ca genetica iti scrie mereu destinul. Un program regulat de exercitii care include atat activitatea aerobica cat si exercitiile de rezistenta pot creste masa musculara si pot creste metabolismul.
  • Varsta. Se stie ca masa musculara arde mai multe calorii decat grasimile. Odata cu inaintarea in varsta, procentajul de masa musculara scade natural totusi. Antrenamentul fizic este foarte important pentru orice grup de varsta, dar este si mai important pentru adulti dupa varsta de 25 de ani.
  • Unii factori ai stilului de viata pot cauza un metabolism lent. Unele medicamente, mai ales cele pentru depresie, pot incetini metabolismul. La fel, postul si omiterea unei mese. In momentul in care sari peste o masa, corpul tau intra in mod de supravietuire sau relaxare, momente in care metabolismul se incetineste pentru a depozita calorii. Astfe, ai grija sa iei mesele principale, mai mici, si gustari la fiecare 2 – 3 ore.
  • Consumul mai multor calorii decat se pot arde duce la cresterea glicemiei. Tesuturile nu pot asimila acest tip de glucoza si se acumuleaza in celule cauzand incetinirea metabolismului.
  • Sindromul Cushing. Aceasta disfunctie se dezvolta cand tesuturile sunt expuse la cortizol – hormon responsabil cu mentinerea ratei de metabolizare a proteinelor, carbohidratilor si grasimilor. Aceasta boala incetineste metabolismul si poate rezulta in obezitate.
  • Hipotiroidism. Aceasta disfunctie e caracterizata prin glanda tiroida care este mai putin activa. Nu sunt produsi suficienti hormoni in corp, astfel ca metabolismul incetineste.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *