7 Cauze Generale ale Caderii Parului

Iata 7 Cauze Generale ale Caderii Parului:

1. Nutritie slaba.

  • Consumul insuficient de proteine sau fier sau nutritia slaba din alte puncte de vedere pot cauza caderea parului. Dietele de moft, dietele fulger si anumite boli, cum sunt tulburarile de mancare, pot cauza o nutritie proasta.

2. Medicamentatia.

  • Anumite medicamente folosite pentru a trata artrita, depresia, probleme de inima, presiune sangvina ridicata si guta pot cauza caderea parului la unele persoane. La unele femei chiar si pilulele anticonceptionale pot cauza caderea parului.

3. Diabetul si lupusul pot cauza caderea parului.

  • De asemenea, chemioterapia sau terapiile cu radiatii pot declansa caderea parului. Sub aceste conditii, parul sanatos, aflat in procesul de crestere, poate fi afectat, insa la sfarsitul tratamentului, parul va reincepe sa creasca.

4. Schimbarile hormonale si dezechilibrele pot cauza caderea parului.

  • Aceasta poate aparea din cauza sarcinii, nasterii, necontinuarea pilulelor anticonceptionale, aparitia menopauzei sau hipo sau hipertiroidismul. Caderea parului poate intarzia trei luni dupa schimbarile hormonale si vor fi nevoie de inca trei luni pentru a recreste parul.

5. Tratamentele pentru par.

  • Chimicalele folosite pentru vopsire, decolorare, indreptare, incretire pot cauza daune parului. Prea mult styling si periatul excesiv pot determina caderea parului daca axul parului este deteriorat.

6. Infectiile scalpului.

  • Infectiile, cum e impetigo, poate invada parul si pielea scalpului, ducand la caderea parului. Odata ce infectia este tratata, parul creste inapoi. Impetigo, o infectie fungica, poate fi tratata cu medicamente orale.

7. Tricotillomania

  • Tricotillomania (afectiunea tragerii parului) este un tip de boala mentala in care oamenii au o nevoie irezistibila de a-si trage parul, fie ca e de pe scalp, sprancene sau alte parti ale corpului. Tragerea parului ii lasa de regula cu pete fara par. Cauzele tricotillomaniei sunt in curs de cercetare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *