4 Tipuri de Cadere a Parului

Iata cateva tipuri de cadere a parului:

  • Alopecia areata.

Caderea parului apare in niste pete mici, rotunde si netede, cam de marimea unei monede. De regula, aceasta boala nu se intinde pe mai mult de cateva pete pe scalp, insa poate cauza caderi de par neuniforme in orice parte cu par, inclusiv sprancene, gene sau barba. In cazuri rare, poate progresa si poate cauza caderea parului pe tot corpul. In cazul in care caderea parului include scalpul in totalitate, conditia este numita alopecia totalis. Daca implica tot corpul, se numeste alopecia universalis. Caderea parului poate fi urmata de dureri sau mancarimi, insa simptomele sunt deseori minimale.

  • Telogen effluvium.

Acest tip de cadere a parului temporara apare dintr-o data, de cele mai multe ori dupa o boala serioasa sau dupa un eveniment stresant. Smocuri intregi de par pot sa cada dupa pieptanatul sau spalatul parului. acest tip de cadere a parului cauzeaza de regula subtierea totala a parului si nu pete fara par.

  • Traction alopecia.

Pete fara par pot aparea daca va tineti parul in anumite coafuri care implica tragerea parului. Caderea parului apare de regula intre randuri sau in partile in care parul este tras mai tare.

  • Anagen effluvium.

La acest tip de cadere a parului, parul care se afla in crestere in starea anagen este afectat cel mai adesea de medicamente chemioterapeutice care se dau pentru cancer si limfon. Caderea parului incepe rapid dupa inceperea terapiei si este mai ampla decat in conditia telogen effluvium. In saptamanile dupa terminarea terapiei, ciclul de crestere a parului se restabileste, desi parul s-ar putea sa nu fie la fel de gros cum era inainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *